5 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga

ITALIJA

SAN MARINO

FERARA – RIMINI – RAVENA – BOLONJA

5 dana (2 noćenja) – autobusom

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

San Marino i njegova istorija jedinstven su primer male države, koja je vekovima ostala nezavisna i samostalna. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine. i danas broji oko 32.000 stanovnika.

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Riminiju ili bližoj okolini, doručak – kontinentalni (samoposluživanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Obavezna boravisna taksa – oko 2€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela), međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu, doplata za polazak iz Novog Sada (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera, konačna potvrda o realizaciji transfera se dobija dva dana pred put).

Ravena, Bolonja i tržni centar – 25€.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD"koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD" ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1.dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 20.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2.dan ...FERARA - RIMINI

U prepodnevnim satima dolazak u Feraru. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka i u okviru njih smeštena je zaostavština porodice d’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada i u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska prema Riminiju. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3.dan RIMINI - RAVENA - BOLONJA (FAKULTATIVNO) - TRŽNI CENTAR (FAKULTATIVNO) - RIMINI

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Riminiju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Ravena – Bolonja – tržni centar. U dogovoreno vreme polazak prema Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale i mauzoleja Gala Placidija. Slobodno vreme sve do polaska prema Bolonji, gradu koji je poznat po najstarijem univerzitetu u Evropi, po tornjevima, arkadama i odličnim restoranima. Po dolasku šetnja gradom od Trga XX septembra do centra grada, gde se nalazi Neptunova fontana i glavni gradski trg – Trg Madjore, koji čuva najznačajnije gradjevine u Bolonji : Baziliku Sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska prema tržnom centru – Le Befane, gde je predvidjeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4.dan RIMINI - SAN MARINO...

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema San Marinu. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.
5

5.dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

• Hotel Spiaggia Marconi 3* spiaggia-marconi.hotels – udoban hotel sa 3*, nalazi se 2,7km od Trga Kavur i 2km od Marina Centro. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
• Hotel Villa Lalla 3* – villalalla.com – hotel se nalazi u delu Riminija, koji nosi naziv Marina Centro. Otvoren je tokom cele godine, renoviran i poseduje 33 sobe. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.