Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz

Allamanda Resort 4*

Položaj: nalazi se na jugoistoku ostrva, u jednom lepom zalivu. Hotel je udaljen od glavnog grada Victoria oko 25 km, a od aerodroma Mahé oko 20km.
Sadržaji: idiličan hotel, na mirnoj lokaciji, u modernom dizajnu sa veselim bojama. U ponudi hotela su „Les Palms Restoran“ sa prostranom spoljašnjom terasom, u kom se služi mediteranska, internacionalna i kreolska kuhinja. Hotel dodatno ima i jedan bar, kao i bazen, besplatan internet u lobiju, lounge i butik.
Sport uključen u cenu: fitnes centar, snorkling, kajak.
Uz doplatu: iznajmljivanje bicikla i ronjenje u blizini.
Beauty & Wellness: U „Duniya Spa“ centru sa prelepim pogledom na Indijski okean, gosti mogu naći potpuni unutrašnji mir i harmoniju. Uz doplatu: masaže i kozmetički tretmani.
Sobe: 30
Ocean View: oko 48 m² (24), velike, moderno uređene, sa elementima kreolske kulture. Kupatilo sa tušem/wc-om, bade mantil, fen, TV, DVD uređaji, iPod®-Station, telefon, mali frižider, aparat za kafu, klima, ventilator, sef, veliki balkon, pogled na more. Deluxe Ocean View: oko 70m² (6), kao Ocean View, veća soba, dodatno sa antičkom bakarnom kadom ili đakuzijem na balkonu.
Zabava & izleti: zabava u večernjim satima.
Extra: Hilton Kombination Special

Tri resorta Hilton Seychelles Northolme, Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa i Double Tree by Hilton Seychelles – Alamanda Resort & Spa, nude mogućnost za bolje upoznavanje dva različita ostrva. Kod kombinacije ovih hotela (minimum 7 noćenja u dva od tri navedena Hilton hotela) ostvarujete popust od oko 5% na cenu sobe.

Napomena: Ne može se kombinovati sa Honeymoon specijalom ili popustom za godišnjicu braka. Ne važi 25.12.-9.1.

Usluga: bogati doručak na bazi švedskog stola. Kod rezervacije polupansiona dodatno i večera na bazi švedskog stola u restoranu “Les Palms”. Uz rezervaciju punog pansiona dodatno meni za ručak. Obavezna doplata za prazničnu večeru 24.12. i 31.12.
Hotel Allamanda Resort

PERIOD AVION TRANSFER USLUGA BB USLUGA HB od USLUGA FB od
Primer cena po osobi za 7 noćenja sa uključenim prevozom i transferima
Mart 1595 2030 2225
April 1675 2110 2305
Maj 1562 1997 2192
Jun 1562 1997 2192

BB = noćenje s doručkom, HB = polupansion, FB = punpansion


Valuta – sejšelski rupi, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – engleski, francuski, kreolski
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, najbolji period april, maj i jun

Preporučujemo uporebu patika za vodu zbog oštrih delova korala koje more nanosi.
Za iznošenje čuvenog kokosa Coco da Mer potrebna je dozvola koja se dobija od prodavca.
Veliki broj soba kategorije „see view“ imaja dosta ograničen pogled na more jer su ušuškane u bujno zelenilo.
Peškiri za plažu su dostupni u svim hotelima.
Noćni život na Sejšelima je dosta ograničen. Izlazi se uglavnom petkom i subotom, a barove i klubove koji rade posle 23h možete naći na Eden Island – deo Victoria koji naseljava južnoafričko stanovništvo.

Sejšelski arhipelag čini čak 115 granitnih i koralnih ostrva u zapadnom indijskom okeanu, 1500 km od istočne obale Afrike. Neka od njih su privatna, zapravo u vlasništvu rizortova u kojima možete boraviti, poput Denis Private Island i Fregate Island Private.
Tri najpoznatija ostrva su Mahe (glavno i najveće), zatim srednje po veličini ostrvo Pralin (iako se piše Praslin glas “s” se ne čuje kada ga lokalci izgovaraju) i najmanje ostrvo La Dig (oko 10 km²).
Glavni grad Victoria nalazi se na ostrvu Mahe, ima 25 hiljada stanovika i prostire se na oko 20 km². U samom centru se nalazi Nacionalni muzej i preko puta njega poznati “Clock Tower” koji je rađen po uzoru na onaj u Londonu. Nedaleko je i gradska pijaca (subota je pijačni dan) za sve koji žele da na ovaj način osete ovdašnji život. Lokalno stanovništvo je izuzetno ljubazno i prijateljski nastrojeno, što ovu destinaciju čini izuzetno bezbednom.
Sejšeli nisu poznati samo po svojim plažama, već I po retkim vrstama ptica kao i po čuvenim džinovskim kornjačama koje su svojevrsna atrakcija. Koralni grebeni su zaštićeni kao nacionalno blago.
Izražene su dve sezonalnosti: period maj-oktobar karakteriše južni monsun, koji je malo nezgodniji po pitanju trave koju nanosi na jugozapadnu obalu, I period od oktobra do maja koji karakteriše severni monsun.
Najbolji period za putovanje su meseci APRIL, MAJ i JUN, mada se na Sejšele može ići tokom čitave godine. Pošto se nalaze u tropima, tokom čitave godine se mogu očekivati padavine, s tim što su one tokom kišne sezone (decembar-januar) izraženije nego u ostalim mesecima. Temperature retko padaju ispod 24 stepena, a ne idu ni iznad 32 stepena.
PLAŽE
Ovaj izolovani raj nudi prelepe plaže i tirkizno plavo more. Sve plaže na Sejšelima su javne! Na najpoznatijim plažama koje nisu u blizini hotelskih kompleksa ne postoje ležaljke, a čak ni na onima koje su blizu nekog hotela nema ih mnogo. Sva tri glavna ostrva krase plaže izuzetne lepote, sa najsitnijim belim peskom. U zavisnosti od sezonalnosti i pozicije hotela, moguće je prisustvo korala i morske trave.

BEAU VALLON, MAHE
Čuvena plaža na ostrvu Mahe, dugačka je 3 km i nudi puno različitih sadržaja. Ima deo sa lokalnom ponudom sveže hrane i pića, gde možete probati svežu ribu sa roštilja, a tu je i nekoliko restorana. Nedaleko od plaže ima i nekoliko super marketa. Tokom decembra i januara mogući su veći talasi, dok je inače karakteriše mirna voda.

ANSE SOURCE D’ARGANT, LA DIGUE
Ova plaža je sastavni deo Nacionalnog parka „Le Union“, u koji se plaća ulaz u iznosu od 115 rupija (oko 7-8 EUR). Naravno, kako su sve plaže na Sejšelima javne, na njoj se može boraviti i bez novčane nadoknade. Naziv u prevodu znači „Srebrna plaža“, a ovo je ujedno i jedna od najčešće fotografisanih plaža na svetu. Na njoj se nalazi restoran „Lanbousir”. Preporučujemo je ljubiteljima snorklinga.

GRAND ANSE, LA DIGUE
Jedna od najomiljenijih, potpuno divlja plaže bez bilo kakvih pomoćnih i komercijalnih objekata u blizini.
More je ovde nešto dublje nego na ostalim plažama pa je uživanje u plivanju zagarantovano.

ANSE LAZIO, PRASLIN
Jako lepa plaža sa izrazito belim I mekim peskom, najpoznatija na ostrvu Praslin. Dugačka je oko 600 m a široka do 25 m. Voda brzo prelazi u duboku. Neobične formacije granitnih stena su savršene za dobre fotografije. Na plaži se nalaze bar i restoran.

Da bi ste osetili čari sva tri ostrva preporučujemo boravak od po nekoliko dana na više njih – “Island Hopping”. Transferi trajektom koji se obavljaju između ostrva su lepo organizovani i pouzdani, a kada je more mirno predstavljaju i pravo uživanje. Vožnja od ostrva Mahe do Praslina traje oko 1h, dok se zatim od Praslina do La Digue stiže za oko 15 minuta. Ne postoji direktan trajekt od Mahea do La Diguea. Transfer od Mahea do Praslina moguć je i lokalnim letom. Mahe je najurbanije ostrvo dok sva ostala nude nešto mirniju i jako romantičnu atmosferu – što ovu destinaciju čini idealnom za parove.