4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Italija

Sicilija – Palermo

4 dana (3 noćenja) – čarter let (jutarnji odlazak i večernji povratak)

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

Sicilija Najveće ostrvo u Mediteranu, očaravajuće prirode, velelepnih gradova, živopisnih sela i bogate kulturne baštine, oslanja se na špic italijanske „čizme“. Šarmantni gradovi koji ne gube svoju lepotu tokom burnih vekova, mediteranski duh, prelepo more koje zapljuskuje peščane plaže i šljunkovitu obalu Sicilije, priroda… Palermo je izuzetno živ grad, pun kontrasta, sa prelepim gradskim trgovima i katedralom, čiji siromašni kvartovi govore o naličju života ovog grada. Palermo je jednako intreresantan koliko i mističan. Grad kraljeva i prosijaka. Po veličini je peti grad i jedan je od najstarijih.

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz čarter letom Air Serbia na relaciji Beograd – Palermo – Beograd, avio-takse oko 45,7 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), ketering u avionu u odlaznom letu Beograd – Palermo, transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama, u izabranom hotelu 3*, 4* ili 5* na bazi 3 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča agencije kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča agencije kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Fakultativni izleti i posete, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza, boravišne takse u hotelima se plaćaju na licu mesta koje iznose 1,5 evra po noći po osobi u hotelima sa 3*, 2 evra u hotelima sa 4* dok u hotelima sa 5* taksa iznosi 3e po osobi po danu, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika.

Pešačka tura po najlepšem delu Palerma

Pešačka tura po Palermo u pratlji vodiča. Obilazak Teatra Masimo,  Trgovi “Quattro canti” i  „Pretoria”,Srkva Santa Maria  poznata pod nazivom „Martorama“,Via Vittorio Emanuele, zatim  Katedrala “Maria Santissima Assunta”,  kao i“, park 200 palmi, panorama Kraljevske palate, panorama crkve   „San Giovanni degli Eremiti. Trajanje izleta oko 2 sata. Cena izleta po osobi: 15evra, deca do 12 godina plaćaju 10evra.

Pjaca Armerina i Agriđento

Polazak u jutarnjim časovima,vožnja kroz srce Sicilije,valovite brežuljke pod nasadima maslina i žitarica do Pjaca Armerine, grada mozaika. Ostaci najveće rimske vile koja je do sada otkopana svediče o izuzetno zanimljivom istorijskom periodu. Vise od 6.000m2 pod mozaicima, ostaci fresaka kao i velicanstveni kompleks rad su umetnika koji su spojili iskustva dalekih svetova i svakodnevicu rimske Sicilije. Nakon tri sata odlazak do Agriđenta  najvećeg arheološko nalazište na Siciliji, okruženo stablima masline i badema u kom se nalaze antički grčki hramovi, uključujuči i Konkordijin hram koji je jedan od dva preostala donekle čitava hrama na Siciliji, i jedan od tri najbolje očuvana grčka hrama uopšte.Cena izleta po osobi: 50 evra, deca do 12 godina – 25evra.

Trapani & Eriće

Zapadni deo Sicilije krije mnoge hvale vredne gradove. Pravi neotkriveni biseri su grad Trapani i šarmantni Eriće. Nekadašnji Drepanion kako su ga nazvali Grci, Trapani je grad koji ima najdužu pešačku zonu,čuveni korzo,kao i veliki broj crkava koje datiraju iz razlicitih perioda burne istorije. Obilazak grada koji podižu pomorci koji svoje bogatstvo usmeravaju na ulepšavanje grada. U blizini je Eriće, jedinstven po svojoj lokaciji, izgledu i nadasve mističnoj atmosferi. Grad je bio poznat od pamtiveka po hramu posvećenom boginji ljubavi. Mlade sveštenice službovale su u hramu na vrlo specifićan način. Šetnja kroz Eriće jedno od najposećenijih mesta zapadne Sicilije, kako zbog bogate kulturne ponude tako i zbog lokalnih proizvoda koji se mogu probati u velikom broju lokala i suvenirnica. Nakon kraće vožnje dolaza u muzej soli koji je smešten u staroj vetrenjači. Cena izleta po osobi: 45 evra, deca do 12 godina plaćaju 22evra.

Ćefalu i Korleone

Kraća vožnja duž obale Tirenskog mora do šarmantnog turističkog centra nekadašnjeg ribarskog sela Ćefalu. Šetnja kroz kamenom popločani gradić u kome je spas od oluje našao prvi kralj Sicilije i tu podigao veličanstvenu katedralu. Obilazak katedrale, jevrjskog kvarta, Palate Osterio Manjo i pikolo, srednjevekovnih bazenčića za pranje veša. Slobodno vreme. Nastavak putovanja kroz vinograde i odlazak do srednjovekovnog seoskog gradića u unutrašnjosti ostrva, na 60 km od Palerma, gde je vreme stalo i odakle potiče najsurovija mafija koja je vladala 80-tih godina, poseta Antimafijskom muzeju u Korleoneu. Cena izleta po osobi : 45evra, deca do 12 godina plačaju 22evra.

Ćefalu i Monreale

Kraća vožnja duž obale Tirenskog mora do šarmantnog turističkog centra nekadašnjeg ribarskog sela Ćefalu. Šetnja kroz kamenom popločani gradić u kome je spas od oluje našao prvi kralj Sicilije i tu podigao veličanstvenu katedralu.Sledi obilazak katedrale,jevrjskog kvarta,Palate Osterio Manjo i pikolo, srednjevekovnih bazena za pranje veša. Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Monrealu, zadužbini trećeg sicilijanskog kralja, katedrali koja je na listi Unesca. Obilazak crkve uz kraće slobodno vreme. Cena izleta po osobi: 45evra, deca do 12 godina plaćaju 22evra.

Cena 4 izleta pojedinačno 155€, a cena paketa 4 izleta: 120€.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD"koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD" ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1.dan BEOGRAD - PALERMO

SSastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera agencije, u sali za međunarodne odlaske u 09:00 časova. Poletanje za Palermo u 11:30 časova avionom tipa airbusA330. Sletanje na aerodrom “Falcone-Borsellino” u 13:00 časova. Transfer do izabranog hotela. Fakultativni izlet u popodnevnim časovima: pešačka tura po Palermu u pratnji vodiča. Obilazak Teatra Masimo, Trgovi “Quattro canti” i „Pretoria”, Crkva Santa Maria poznata pod nazivom „Martorama“, Via Vittorio Emanuele, zatim Katedrala “Maria Santissima Assunta”, Park 200 palmi i panorama Kraljevske palate… Noćenje. Cena izleta: 15eur po osobi.
2

2.dan PALERMO

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet – Pjaca Armerina i Agriđento. Pjaca Armerina je istorijski grad koji je Unesko proglasio svetskom kulturnom baštinom 1997. godine. Poseta rimskoj vili u Pjaca Armerini, čuvenoj po 3500 m2 mozaika na kojima su oslikane razne mitološke scene. Poseta čuvene Doline hramova u Agriđentu, velelepnih ostataka hramova nastalih s kraja VI i početkom V veka p.n.e. Povratak u Palermo oko 19 časova. Noćenje. Cena izleta: 50eur po osobi.
3

3.dan PALERMO

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet – Trapani sa posetom Eriće i muzeju soli. Trapani je grad koji ima najduzu pesacku zonu, čuveni korzo, kao i veliki broj crkava koje datiraju iz razlicitih perioda burne istorije. Šetnja kroz Eriće jedno od najposećenijih mesta zapadne Sicilije. Povratak u Palermo oko 17 časova. Noćenje. Cena izleta: 45eur po osobi.
4

4.dan PALERMO - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz soba do 10 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom ili izbor dva fakultativna izleta: Ćefalu i Monreale ili Ćefalu i Korleone. Ćefalu, šarmantno primorsko mesto, ima bogatu istoriji, katedralu, muzej i male ušuškane ulice dok katedrala u mestu Monreale, koja je bila sedište sicilijanskih kardinala i manastir, svojim brojnim predmetima govori o istoriji ovog ostrva. Mesto Korleone je poznato kao mesto iz kojeg potiče najsurovija mafija koja je vladala 80 – tih godina prošlog veka. Transfer na aerodrom. Predviđeno poletanje za Beograd u 20 časova. Sletanje u 21.45 časova. Cena izleta: 45eur po osobi. Kraj putovanja.

Hotel Europa 3* Via Agrigento 3 https://www.hoteleuropapalermo.it/
Smešten u centralnom delu Palerma, u mirnoj ulici na 20 metara od ulice Via della Libertà, gde se nalaze brojne radnje i kafeterije kao i stanice javnog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran i recepciju koja je na raspolagnju gostima 24 sata. Hotel ima 72 sobe. Svaka soba ima spostveno kupatilo sa fenom za kosu, telofonom, internetom, mini barom i Sat TV-om. Svaka soba ima 14m2. U našoj ponudi su ekonomi sobe.
Hotel Astoria Palace* Via Montepellegrino, 62 https://www.ghshotels.it/astoria
Hotel Astoria Palace smešten je u Palermu,ima dobru lokaciju, nalazi se između luke, centra Palerma i plaže Mondela. Od centra Palerma udaljen je 3km. Autobuska stanica je u neposrednoj blizini. Hotel poseduje elegantan restoran, konferencijske sale, bar na krovu hotela i privatni parking.Hotel ima 326 komforno opremljenih soba. Sve sobe su klimatizovane i poseduju mini-bar, telefon, tv, svaka soba sadrži potpuno opremljeno kupatilo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu. U našoj ponudi su standardne sobe.
Hotel Sao Paolo Palace 4* Via Messina Marine, 91 http://www.sanpaolopalace.it/
Hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini svih atrakcija Palerma a izvan ZTL zone koja nije dozvoljena za saobraćaj. Centar Palerma i katedrala udaljeni su 2km od hotela. Sa 14 sprata hotela pruzase predivan pogled na ceo zaliv Palerma.Hotel poseduje veliku konferncijsku a samo 30 minuta hoda od Fontane di Trevi. Od stanice Trg Republike udaljen je samo 350 metara gde se nalazi i istoimena metro stanica sa koje se za dve metro stanice stize do Španskog trga. Hotel ima 41 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Garibaldi 4* Via Emerico Amari, 146 https://www.ghshotels.it/en/garibaldi
Ovaj moderan hotel koji se nalazi prekoputa pozorišta Politeana, i 1km od centra Palerma i katedrale. U nesprednoj blizini hotela su brojne radnje i restorani. Hotel je modernog dizajna, ima restoran i bar, recipociju koja je na usluzi gostima 24 sata, privatni parking. Hotel ima 71 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Hotel Palazzio Sitano 4* Vittorio Emanuele, 114 https://www.hotelpalazzositano.it/it/
Hotel je smešten u istorijskom centru Palerma, u ulici Vittorio Emanuele koja je pešačka zona,na pešačkoj udaljenosti od svih značajnih lokalitela Piazza Marina, Giardino Garibaldi,fontane Quattro Canti, pijace Vucciria. Hotel poseduje restor, bar, salu za sastanke i wellness centar. Hotel ima 86 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Grand Wagner 5* VIA R. WAGNER, 2 https://www.grandhotelwagner.it/it/
Ovaj elegantni hotel nalazi se u srcu Palerma, blizu pozorišta Politeama, pešačke zone i brojnih vrhunskih prodavnica i restorana. Ovo zdanje s početka 20. veka odiše luksuzom I šarmom nedavno je renoviranOvaj hotel je prikazan u čuvenom italijanskom filmu “Leopard”. Opremljen je stilskim nameštajem koji upotpunjuje prostor kao i lusterima, retkim mermerima, bogatim tepisima i starim slikama. Poseduje luksuzan restoran, bar, recepciju, privatni parking koji se može koristiti uz doplatu. Sve sobe su luksuzno opremljene, sa kupatiolm, fenom za kosu, mini barom sat Tv-om i internetom. U našoj ponudi su classic sobe. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 2 dana pre polaska na put.