4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz

Evropski gradovi – Italija – Sorento

4 dana (3 noćenja) – avionom

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pesnika za čuvenu pesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svetu a da nikada nisu videli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Napulj-Beograd, transferi autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, avio-takse u zemlji i inostranstvu 47,80 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), posluženje u avionu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča, usluga vodiča agencije.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Gradska boravišna taksa u Sorentu: 1,50 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 2,50 do do 3 evra dnevno po osobi za hotel 4* (plaća se na recepciji hotela i podložno je promeni), prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika.

Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000045464 od 10.11.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2020. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs Beograd, 23.11.2020. Belvi d.o.o., Beograd - Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1.dan BEOGRAD - NAPULJ - SORENTO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera agencije, u sali za međunarodne odlaske dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u kasnim prepodnevnim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta. Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso… Vreme za šetnju ili uživanje u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.
2

2.dan SORENTO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri. Individualni polazak do luke Marina Piccola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorrenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se setajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. (Cena izleta: oko 79 evra). Slobodno veče. Noćenje.
3

3.dan SORENTO

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar… Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta – pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona… Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra, Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 1.5 sat). (Cena izleta: oko 59 evra). Noćenje.
4

4.dan SORENTO - NAPULJ - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje. Kraj putovanja.

Hotel La Pergola 3* https://lapergolahotel.it/
Porodični, hotel smešten je u mirnom delu Sorenta u mestu Sent Anjelo i oko 900 metara od glavne ulice Korso Italia, koja vodi do centra mesta. U blizini hotela nalazi se železnička stanica a za 10 minuta lagane
šetnje se stiže do centra Sorenta. Hotel poseduje: prostranu terasu sa pogledom na zaliv, bazensa ležaljkama i suncobranima, bar pored bazena, restoran gde se služi doručak. Vlasnik hotela poseduje restoran u strogom centru Sorenta „ Cafe Latino“ gde je gostima hotela omogućeno da uživaju i večeraju u predivnom ambijentu restoranima. Smeštaj: sve sobe imaju SAT TV, telefon, klima uređaj, sef, kupatilo sa tuš kabinom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).
Hotel Florida 3* http://www.hotelfloridasorrento.com/
Mali, porodični, hotel smešten je na oko 900 metara od glavne ulice Korso Italia, koja vodi do centra mesta, i na pola puta između istorijskog dela i rezidencijalnog dela Sorenta (Sent Anjelo). U blizini hotela nalazi se železnička stanica a na 10 minuta hoda šoping zona Sorenta. Od sadržaja hotel ima: veliki vrt sa mediteranskim rastinjem, prostranu terasu sa pogledom na zaliv, bazen (u funkciji u letnjoj sezoni), bar pored bazena, restoran. Smeštaj: klasično opremljene sobe imaju SAT TV, telefon, klima uređaj, pisaći sto, sef, kupatilo sa tuš kabinom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).
Hotel Conca Park 4* www.concapark.com/en
Hotel sa 4 * nalazi se na 500 metara od istorijskog dela grada(od Katedrale) i 900 m glavnog trga Piazza Tasso. U blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotelska zgrada naslanja se na brdo-stenu a okružena je predivnim mediteranskim vrtom, koga karakterišu drveća limuna. Od sadržaja hotel ima: recepciju, restoran a la karte sa italijanskom i internacionalnom kuhinjom, lobi bar, snek bar, bazen (u upotrebi u letnjim mesecima), Spa centar sa turskim kupatilom, bazenom, džakuzijem, sobama za masažu, fitnes centar, besplatan Wi-Fi u zajedničkim prostorijama i sobama, parking, salu za sastanke, dečije igralište. Sobe, uglavnom, imaju pogled na brdo-stenu, poneke imaju pogled na vrt, a uređene su u modernom, elegantnom stilu i imaju, balkon, klima uređaj, SAT TV, telefon, Wi-Fi, sef, mini bar (uz doplatu), kupatilo, fen za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće poznat 7 dana pre polaska na put.

Sorento se nalazi u Italiji putovanja 2018