Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz
AI
Usluga

Šri Lanka – Club Hotel Dolphin 4*

Položaj: Hotel se nalazi direktno na dugoj peščanoj plaži Waikal. Od aerodroma Colombo udaljen je oko 22 km (oko 40 min vožnje).
Sadržaji: Hotel ima 4 restorana – bife restoran “Sanda”, a la carte “Waves”, “Seafood Market” sa morskom hranom, “Mango Tree Village”, 4 bara, 2 bazena (jedan ima i deo za opuštanje), više prodavnica, besplatan WiFi i animaciju svake večeri (povremeno živa muzika i diskoteka)
Sport uključen u cenu: fitness, odbojka na plaži, fudbal. Uz doplatu: najam bicikala
Wellness centar : spa usluge uz doplatu
Sobe: ukupno 154
Superior soba: 37m2, u glavnoj zgradi, kupatilo sa tušem, fen, TV, telefon, klima, ventilator, minibar, sef, pribor za čaj i kafu, balkon ili terasa
Ostali tipovi soba: superior sea view 37m2 s pogledom na more/ suoerior poolside terrace 37m2 u prizemlju uz glavni bazen / villa garden view 44m2 u bungalovu s pogledom na vrt / villa sea view 44 m2 u bungalovu s pogledom na more
Usluga: all inclusive (AI – sve ukljuceno). Doručak – ručak – večera + dodatna usluga: slatka i slana užina, bezalkoholna i alkoholna pića prema hotelskom planu (detalji na sajtu hotela).
www.serendibleisure.com

PERIOD AVION TRANSFER USLUGA ALL od
Primer cena po osobi za 7 noćenja sa uključenim prevozom i transferima
Mart 1027
April 846
Maj 799
Jun 799

BB = noćenje s doručkom, HB = polupansion, FB = punpansion, ALL = all inclusive


Dobro je znati

Valuta – rupija, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – engleski, singalski
Viza – građanim Srbije je potrebna, aplicira se online ili se dobija po sletanju i iznosi oko 35USD
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, suvi period je od novembra do aprila i vlažni period je od maja do oktobra

Šri Lanka je ostrvo smešteno u južnoj Aziji u Indijskom okeanu, prepuno kulturnih i nacionalnih blaga. Istorija Šri Lanke datira unazad preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Cejlon (stari naziv) je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji.
Kako celo ostrvo odaje utisak kao da je zaboravljeno u vremenu, samo putovanje sa jednog na drugi kraj ostrva može trajati mnogo duže nego što ste planirali. Iz tog razloga, preporuka je da budete smešteni na nekoj od prelepih plaža sa zapadne strane u blizini gradova Negombo, Kalutara ili Bentota.
Ova mesta su dobro polazište I za razne izlete u unutrašnjost ostrva koji se smatraju nezaobilaznim kada govorimo o ovoj destinaciji (razne ture u pratnji lokalnih vodiča Vam možemo organizovati I mi)
Zbog svojih prirodnih lepota Šri Lanka je dobila epitet – biser Indijskog okeana. Ostrvo obiluje bujnim tropskim šumama, belim plažama i raznolikošču krajolika. Najveći nacionalni park Yala prostire se na 1500m2 a u njemu, pored 32 vrste sisara, žive I slonovi I leopardi.
Najveći grad je Kolombo gde se nalazi I međunarodni aerodrom.
Na ostrvu se nalazi čak 7 spomenika koji su pod zaštitom UNESCO-a. Kendi, okružen planinskim vrhovima, je dom svetog Budinog zuba. Sveti zub se nalazi u hramu Budinog zuba, koji tokom cele godine posećuju kako turisti tako i poklonici Budizma. Zatim Dambula sa svojim Zlatnim hramom, Polonaruva sa monolitnim Budinim statuama, prirodna tvrđava Sigirija i Anradapura, grad koji svedoči o bogatsvu i moći antičkih kraljeva.
Šri Lanka, pored Indije, važi za postojbinu ajurvedskih lekara čiji je cilj održavanje duhovne I telesne harmonije. U nekom od ajurveda hotela možete se potpuno opustiti I naći svoj mir. U prevodu Ayurveda znači životna mudrost.
Klima Šri Lanke se može nazvati tropskom. Toplotu ublažavaju okeanski vetrovi i znatna količina vlage. Prosečne temperature se kreću od 16°C do 33°C.
Zbog monsuna I povremeno jačih morskih struja kupanje u moru može biti ograničeno. U vlažnom periodu od maja do oktobra je moguće na zapadnoj obali a u suvom periodu od novembra do aprila na istočnoj obali.