Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz
BB
Usluga

Šri Lanka – Jetwing Blue 5*

Položaj: Hotel se nalazi direktno na dugoj i širokoj peščanoj plaži Negomba. Nekoliko prodavnica i mogućnost za zabavu su u neposrednoj blizini. Sestrinski hotel Jetwing Beach se nalazi odmah pored njega. Od aerodroma Colombo udaljen je oko 12 km (oko 20 min vožnje).
Sadržaji: Hotel ima glavni restoran “The Kitchen”sa internacionalnom i lokalnom kuhinjom, “Center Point Grill & Bar” za lake obroke, 2 bara, 2 bazena (jedan ima i deo za decu), zlataru, prodavnicu ayurveda proizvoda, besplatan WiFi i animaciju svake večeri
Sport uključen u cenu: fitness, odbojka na plaži, fudbal. Uz doplatu: najam bicikala
Wellness centar: spa usluge uz doplatu, đakuzi uključen u cenu
Sobe: ukupno 112
Deluxe promo soba: 43m2, kupatilo sa kadom i odvojenim tušem, fen, bademantil, TV, telefon, klima, ventilator, minibar, sef, pribor za čaj i kafu, balkon ili terasa okrenuti ka moru.
Ostali tipovi soba: super deluxe 60m2 / suite 65m2 nalazi se na 4. spratu i ima odvojen dnevni boravak, DVD player i đakuzi kadu na terasi
Usluga: doručak poprincipu bifea. Mogućnost doplate za polupansion, pun pansion i all inclusive.
www.jetwinghotels.com

PERIOD AVION TRANSFER USLUGA BB od USLUGA HB od USLUGA FB od
Primer cena po osobi za 7 noćenja sa uključenim prevozom i transferima
Mart 1049 1136 1198
April 919 1006 1068
Maj 801 900 969
Jun 801 900 969

BB = noćenje s doručkom, HB = polupansion, FB = punpansion, ALL = all inclusive


Dobro je znati

Valuta – rupija, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – engleski, singalski
Viza – građanim Srbije je potrebna, aplicira se online ili se dobija po sletanju i iznosi oko 35USD
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, suvi period je od novembra do aprila i vlažni period je od maja do oktobra

Šri Lanka je ostrvo smešteno u južnoj Aziji u Indijskom okeanu, prepuno kulturnih i nacionalnih blaga. Istorija Šri Lanke datira unazad preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Cejlon (stari naziv) je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji.
Kako celo ostrvo odaje utisak kao da je zaboravljeno u vremenu, samo putovanje sa jednog na drugi kraj ostrva može trajati mnogo duže nego što ste planirali. Iz tog razloga, preporuka je da budete smešteni na nekoj od prelepih plaža sa zapadne strane u blizini gradova Negombo, Kalutara ili Bentota.
Ova mesta su dobro polazište I za razne izlete u unutrašnjost ostrva koji se smatraju nezaobilaznim kada govorimo o ovoj destinaciji (razne ture u pratnji lokalnih vodiča Vam možemo organizovati I mi)
Zbog svojih prirodnih lepota Šri Lanka je dobila epitet – biser Indijskog okeana. Ostrvo obiluje bujnim tropskim šumama, belim plažama i raznolikošču krajolika. Najveći nacionalni park Yala prostire se na 1500m2 a u njemu, pored 32 vrste sisara, žive I slonovi I leopardi.
Najveći grad je Kolombo gde se nalazi I međunarodni aerodrom.
Na ostrvu se nalazi čak 7 spomenika koji su pod zaštitom UNESCO-a. Kendi, okružen planinskim vrhovima, je dom svetog Budinog zuba. Sveti zub se nalazi u hramu Budinog zuba, koji tokom cele godine posećuju kako turisti tako i poklonici Budizma. Zatim Dambula sa svojim Zlatnim hramom, Polonaruva sa monolitnim Budinim statuama, prirodna tvrđava Sigirija i Anradapura, grad koji svedoči o bogatsvu i moći antičkih kraljeva.
Šri Lanka, pored Indije, važi za postojbinu ajurvedskih lekara čiji je cilj održavanje duhovne I telesne harmonije. U nekom od ajurveda hotela možete se potpuno opustiti I naći svoj mir. U prevodu Ayurveda znači životna mudrost.
Klima Šri Lanke se može nazvati tropskom. Toplotu ublažavaju okeanski vetrovi i znatna količina vlage. Prosečne temperature se kreću od 16°C do 33°C.
Zbog monsuna I povremeno jačih morskih struja kupanje u moru može biti ograničeno. U vlažnom periodu od maja do oktobra je moguće na zapadnoj obali a u suvom periodu od novembra do aprila na istočnoj obali.