10 noćenja
Trajanje
Avionom
Prevoz
HB
Usluga

Tolo – Peloponez – Grčka leto 2019

Hotel Esperia 2*

Hotel zvanično ima 2*, po našem mišljenju zaslužuje 3*.
Položaj hotela: Hotel se nalazi u porodičnom vlasništvu. Hotel je udaljen 50 m od peščane plaže. Suncobrani i ležaljke na plaži se dodatno plaćuju.
Hotelski sadržaj: bazen, sunčana terasa sa ležaljkama, suncobranima i pool barom, recepcija, hotelski lobby sa TV salonom, restoran, a la carte restoran, kafeterija, velika natkrivena terasa, wi-fi u celom hotelu (besplatno), tenis teren, parking.
Sobe: sve sobe imaju bočni pogled na more i sadrže: centralnu klimu, SAT TV, wi-fi internet (besplatno), telefon, frižider, sef, fen, kupatilo sa kadom i balkon.
Usluga: polupansion (half board), doručak – večera buffet servis (samoposluživanje).
Napomena: Ljubazno osoblje i dobra lokacija hotela.

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema grčkih operatera.

CENA PO OSOBI: 3.990 rsd (dete 2-12g – 2.990 rsd)
+ CENA SMEŠTAJA U TABELI U EUR + CENA PREVOZA (AVION) U TABELI U EUR
DOPLATA ZA PREVOZ
AVIONOM – 150€     dete do 2g – besplatno

HOTELSKE SKRAČENICE I NAZNAKE U TABELI:standardna soba – dva standardna ležaja + pomočni ležaj.  HB – half board (doručak, večera, samoposluživanje). SSV – sea side view (bočni pogled na more).

DINARSKI DEO ARANŽMANAplaćaju svi putnici bez obzira na izabranu vrstu usluge i prevoza do letovališta, iznos je naznačen u tabeli.
CENA SMEŠTAJNIH USLUGA:  cena je po osobi, naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje), pojedinačno za svaki termin, objekat i uslugu.
CENA AVIO PREVOZA:  cena je po osobi. Naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje). Deca do 2 god. ne plaćaju prevoz i nemaju sedište.

CENOVNIK PDF pdf

AVIO PREVOZ (poseban čarter let) BEOGRAD ATINA BEOGRAD
PROGRAM PUTOVANJA:

PROGRAM PUTOVANJADan polaska – poletanja aviona je datum iz tabele. Prvi dan: sastanak putnika dva sata pre poletanja kod šaltera Belvi Travel na beogradskom aerodroma “Nikola Tesla”. Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme i mesto sastanka putnika i poletanja aviona. 2-10.dan: boravak u izabranom terminu i objektu sa izabranim uslugama. 11.dan (poslednji dan boravka): napuštanje objekta, poletanje iz Atine prema planu letenja. Sletanje u Beograd. Kraj usluga.

CENA AVIO ARANŽMANA OBUHVATA:  

 • avio – čarter let na relaciji Beograd – Atina – Beograd
 • izabrane pansionske usluge (10 noćenja) u hotelu prema tabeli
 • servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.

CENA AVIO ARANŽMANA NE OBUHVATA:  

 • aerodromsku taksu u ukupnom iznosu od 55,40€ (aerodrom Beograd – 21,42€, aerodrom Atina – 33€, RF taksa – 0.98€).
 • YQ taksu – 20€ (doplata za gorivo). Takse ne plaćaju deca od 0-2 god. Takse se plaćaju u agenciji.
 • troškove transfera aerodrom – htl – aerodrom u iznosu od 25€ po osobi (ne plaćaju deca od 0-2 god.). Transfer traje oko 120 min.
 • turističku taksu – 0,5€ dnevno za htl 2*, plaća se po sobi. Plaćanje na recepciji.
 • troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Informaciju o uslovima i iznosu osiguranja dobićete u agenciji.

Doplata za dodatni prevoz - transfer do/od aerodroma, cena po osobi (min. 2 putnika): Novi Sad - 2.600 rsd,. Dete 0-2g. - besplatno, nema sedište. Popust za dete od 2-12g. - 50%. Transferi započinju 3-4 sata pre poletanja aviona iz Beograda.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:  Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je po zvaničnom srednjem kursu na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina,  rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 15. decembra 2019., rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • administrativnom zabranom preduzeća sa kojima Belvi Travel ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

  • Navedeni popusti za treću i četvrtu osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe, osim ako drugačije nije navedeno u cenovniku.
  • Sobe se koriste prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka u hotelima do 10:00h.
  • Dodatni, odnosno pomoćni ležaj je uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili je sofa/fotelja na rasklapanje.
  • Rezervacije hotela se vrše po uplaćenoj akontaciji 40%. Konačna potvrda se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
  • Doplata i raspoloživost za jednokrevetnu sobu/smeštajnu jedinicu se radi na upit.
  • Cena je garantovana uz uplatu kompletnog iznosa. U slučaju promena nakon zaključivanja Ugovora o putovanju, koja se odnose na promene u kursu razmene valute, ili kada je cena izražena u dinarima, do promene u tarifama prevoznika i drugim zakonom predviđenim slučajevima, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
  • Maloletna lica ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost roditelja da mogu samostalno da putuju.
  • Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
  • Organizator putovanja ne garantuje spratnost, broj sobe, sedište u avionu, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate. Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
  • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
  • Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima nisu dozvoljene.
  • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
  • Fotografije iz kataloga ili sa internet prezentacije unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
  • Broj telefona predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja. Ukoliko putnik preuzme vaučer na kojem ne piše broj telefona predstavnika, dužan je pozvati agenciju pre putovanja.
  • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš).
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
  • Minimum za realizaciju putovanja je 80% popunjenosti prevoznog sredstva (avio čarter prevoz).
  • Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

  U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2019 od 25.01.2019., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
  Beograd, 25.01.2019. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

  Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
  Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel. Cenovnik je sastavni deo kataloga Belvi Travel - Leto 2019.
  Opisi i fotografije objekata su objavljeni u katalogu i na internet prezentaciji: www.belvi.rs
  Cenovnik br Cenovnik br 10 / 01.03.2019.

  Vodič kroz tajne Grčke: Nafplio

  nafplio

  Nafplio je još jedan turistički dragulj Grčke, sa 17.000 stanovnika, smešten u živopisnom Argolidskom zalivu, na krajnjem zapadu Peloponeza, 120 kilometara udaljen od Atine.

  Gradić kao iz bajke, sa dva mletačka zamka, arhitektonska mešavina epoha kroz koje je prolazio, kao da je spojio najbolje što ovu zemlju čini jednom od najprivlačnijih destinacija na svetu.

  Nezaobilazna je stranica u istoriji Grčke, ma o kojoj fazi burne prošlosti ove zemlje da je reč, i prva prestonica posle oslobođenja Grka od turske vlasti. Mala luka, u prošlosti od izuzetnog strateškog značaja, svedok brojnih pohoda kako osvajača tako i oslobodilaca, danas je u punoj meri u funkciji onih koji iz čitavog sveta dolaze da se upoznaju s lepotama i bogatim istorijskim nasleđem ovog mesta.

  Svesni bogatih darova koje su im tokom epoha ostavili bogovi, ali i nezvani gosti, osvajači, štiteći svoje kratkoročne posede, meštani se trude da nalet novih tehnoloških izuma smeste u okvir koji ničim neće poremetiti harmoniju ovog grada-muzeja.

  U Grčkoj, mitološko tumačenje je početak svakog putovanja u prošlost.

  Nafplije je bio sin boga Posejdona i Amimone, ćerke Danaja, kralja Arga. Sinovi Nafplija su bili Ejaka i Palamid, koji je imao nadimak Mudri i koji je učestvovao u Trojanskom ratu zajedno sa Agamemnonom, Odisejem, Ahilom i ostalim junacima koji su krenuli u pohod na Troju da bi vratili lepu Jelenu. Odisej je bio ljubomoran na Palamida zbog njegove mudrosti i u svojoj zavisti optužuje ga da je izdajnik i da je sarađivao sa Trojancima, pa je Palamid, iako nevin, osuđen na smrt. Kada je Palamidov otac saznao da mu je sin mrtav i da je za to odgovoran Odisej, odlazi u Kavo Doro i grčke brodove, koji su se vraćali iz Troje, u gnevu navodi na podvodno stenje.

  Nafplio je već od 10. veka p.n.e. bio jedan od značajnijih gradova Grčke. Kasnije, oko 7. veka p.n.e. ustanovljen je savez nekoliko gradova Argolide, a prestonica im je bila na ostrvu Porosu, gde se nalazio Posejdonov hram. Na brežuljku Akronafplion je u to vreme takođe postojao hram posvećen Posejdonu jer je on bio zaštitnik grada, s obzirom na to da se većina stanovništva bavila pomorstvom. Kasnije, u 5. veku p.n.e., Argos je postao najznačajniji grad u oblasti, nametnuvši svoju vlast između ostalih gradovima Tirintu i Mikeni, a Nafplio, pod jurisdikcijom Argosa, postaje glavna luka.

  U vizantijskom periodu, u 12. veku, u Nafpliju je živeo despot Leon Zguros, zet vizantijskog cara. To mu je pomoglo da, nakratko, nametne svoju vlast ne samo u Argolidi već i u Atini, sve do Larise. Početkom 13. veka oblast su naselili Franci, 1210. godine osvojili su dobar deo Grčke a Nafplio im je bio glavna luka. Franačka vlast je trajala do 1383. godine. U međuvremenu su sagradili odbrambene zidine oko grada čiji ostaci postoje i danas. Godine 1383. Nafplio zauzimaju Mlečani, ali nisu imali apsolutnu vlast sve do 1453, kada su Turci osvojili Konstantinopolj, a Venecija preuzima apsolutnu vlast nad Nafpliom.

  Oko 1500. godine Mlečani, koji su u međuvremenu izgubili mnogo teritorija, naročito na Kritu i obalama Egejskog mora, želeli su pošto-poto da sačuvaju jedno uporište na istočnom Mediteranu, ne bi li tako odbranili ostale teritorije, od kojih su ubirali ogromne prihode i kojima su Turci bili pretnja. Nafplio je za Mlečane bio idealno rešenje i zato su počeli da proširuju i utvrđuju grad. Nasuli su dobar deo obale i proširili se ka unutrašnjosti a okolo podigli zidine. Tako je za kratko vreme utrostručena površina grada. Izgradili su i tvrđavu na ostrvcetu Burdži.

  Godine 1540. Turci ipak zauzimaju Nafplio i sve do 1686. grad je bio pod otomanskom vlašću. Potom se vraćaju Mlečani i ponovo dobijaju prevlast nad Nafpliom. Pojačavaju gradske bedeme i grade tvrđavu Palamidion, između 1710. i 1715. Međutim, Turci su ponovo osvojili Nafplio i vladali sve do 1821. godine, kada su se Grci digli na ustanak. Za datum pobede proglašen je 30. novembar 1822. godine. Tada je odlučeno da se Nafplio proglasi glavnim gradom Grčke.

  Joanis Kapodistrijas 1828. godine stiže kao prvi guverner Grčke. Iako poreklom sa Krfa, dugo je živeo u Rusiji gde je stekao diplomatsko iskustvo, pa se računalo da će ono biti dragoceno da se postave temelji nove grčke državnosti.

  Na čelu vlade Kapodistrijas je bio tri godine. Uspeo je da utvrdi granice uz podršku Rusije, Francuske i Engleske. Godine 1831. ubili su ga politički protivnici ispred Crkve Svetog Spiridona. Tadašnje evropske velike sile odlučuju da na čelo Grčke postave Ota, sina bavarskog kralja Ludviga, a 1834. godine prestonica postaje grad Atina. Time je Nafplio izgubio politički značaj.

  U prelepom Nafpliju obavezno treba obići nekoliko znamenitosti:

  Kapija Ksiras, podignuta u 17. veku, u vreme Mlečana, bila je jedini ulaz u grad sa istočne, kopnene strane, jer je sa ostalih strana grad okružen morem.

  U južnom delu grada nalazi se osmatračnica Grimani. Grimani je bio jedan od upravitelja Nafplija, a osmatračnica je izgrađena 1710. godine.

  Palamidion, zaštitni znak grada, sagrađen je na brežuljku, na oko 200 metara nadmorske visine, i to je bila najveća i najbezbednija tvrđava ne samo u Grčkoj već u čitavoj Evropi.

  Trg Svetog Spiridona jedan je od najstarijih u Nafpliju. Crkva na trgu sagrađena je 1703. godine, za vreme mletačke vladavine, a podigla ju je grčka pravoslavna zajednica.

  Trg Sintagma je najznačajniji gradski trg, koji takođe datira iz perioda mletačke vlasti, iz 1500. godine, i rađen je po uzoru na Trg Svetog Marka u Veneciji, pa sva zdanja pripadaju klasičnom periodu.

  PELOPONEZ

  Poluostrvo Peloponez se nalazi na jugu Grčke. Za njega može da se kaže i da je ostrvo, od kad je prokopan Korintski kanal, jer ga sa ostalim delovima Grčke povezuju samo mostovi preko ovog kanala, kao i most Rio Antirio kod Patre. Na Peloponezu preovlađuje planinski reljef, mada ima i plodnih ravnica. Sa četiri poluostrva okrenuta ka jugu: Epidauros, Mesinija, Mani i Argolida i zalivima, izgleda kao list platana i to je razlog zašto je ranije zvao „Morias”.

  Spomenici iz svakog perioda burne istorije Peloponeza, velika arheološka nalazišta kao što su drevna Olimpija, Epidaurus, Mikena i Tirinth, vizantijske crkve, jedinstvena naselja i neverovatne tvrđave, prirodne lepote – planine, šume, reke, duboke klisure i pećine okružene azurno plavim morem, prekrasne plaže, peščane i glatka obala na zapadu i kamenita na istoku, Patra, Korint, Nafplion – prva prestonica moderne Grčke i njen najlepši grad, čine ovaj deo Grčkog idealnim za odmor i turistička razgledanja. Nije slučajno da, posebno tokom letnje sezone, brojni turisti stižu na Peloponez iz celog sveta kako bi upoznali ovaj dragulj Grčke. Filoxenia (gostoprimstvo) je ovde dominantna,  hrana je među najboljom u Grčkoj, dok vinogradi daju veliki doprinos celokupnoj ponudi i uživanju. Meštani tvrde da imaju najbolje od svega. I to treba iskusiti.

   Tolo

  Nekada staro ribarsko selo, danas je prelepo živopisno turističko mesto sa peščanim plažama. Nalazi se na jugo-istočnom delu poluostrva Peloponez. Udaljen je 11 km od grada Nafplio i 151 km od Atine. Mesto ima puno barova i restorana i idealna je destinacija za sve one koji žele da uživaju u moru i suncu, kao i za one koji žele da istražuju arheološke predele Peloponeza.

  Veoma prijatno mesto za boravak i pravi odmor.

  Lokalni autobuski prevoz Tolo – Nafplio, cena karte u jednom pravcu 1,8 eur.

  Hotel Esperia se nalazi u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia 2* u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia u Tolu Grčka leto 2019
  Hotel Esperia u Tolu Grčka leto 2019