6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Nova Godina 2020.

Toskana

PIZA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – FIRENCA – BOLONJA

Autobusom – 6 dana / (3 noćenja)

Termin: 28.12.2019. – 02.01.2020.

Toskana, Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija… Osim po kulturno-istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
28.12.2019. - 02.01.2020. Hotel 3 3 ND 149€ 139€ do 15.10.2019.
DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA (do Rumske raskrsnice) - 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera).
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Montekatiniju, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Dinarski deo aranžmana – 1.000,00 rsd po osobi
Obavezna boravisna taksa u Montekatiniju – oko 1.5€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu
Doplata za polazak iz Novog Sada (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera, konačna potvrda o realizaciji transfera se dobija dva dana pred put).
 • San Gimignano i Siena – 30€
 • Firenca – 25€
 • Doček Nove godine u Firenci – 15€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora putovanja Belvi travel.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja putnika, moguće je realizovati fakultativni izlet uz korekciju cene izleta.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU i za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 45. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Ulaz i izlaz putnika je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. Ulaz i izlaz putnika na teritoriji Beograda i ostalih mesta prema programu putovanja odredjuje organizator putovanja u skladu sa zakonskim propisima. Putnik je u obavezi da to ispoštuje, bez prava žalbe.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2019 od 25.01.2019., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2019. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17, Licenca: OTP-25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 1 / 26.09.2019.

1

1.dan (28.12.2019.) BEOGRAD...

Polazak iz Beograda u 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred put). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora I prelaska državnih granica..

2

2.dan (29.12.2019.) ... PIZA - MONTEKATINI TERME

Dolazak u Pizu u prepodnevnim satima. Piza je nekadašnji centar moćne Maritimne Republike, grad u kome se nalazi jedan od najlepših trgova na svetu – Piazza dei Miracoli, sa remek delom romano-gotske arhitekture: Krivi Toranj, Katedrala, Krstionica i Groblje svetitelja… Šetnja gradom… Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3

3.dan (30.12.2019.) MONTEKATINI - SAN GIMIGNANO I SIENA (FAKULTATIVNO) - MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u San Gimignano i Sienu. San Gimignano je mali srednjovekovni grad, sa dobro očuvanim gradskim ambijentom iz 13. i 14. veka. Po dolasku u San Gimignano razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme sve do polaska prema Sieni. Po dolasku u Sienu razgledanje grada: Crkva San Domenico, Piazza Salimbeni, Katedrala iz 12.veka, šetnja kroz čuvene sienske kontrade… U srcu Siene nalazi se jedan od najlepših trgova Italije, poznat po Paliu – festivalu sa konjskim trkama. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. U starom gradu u Sieni nalazi se veliki broj kantina sa lokalnim proizvodima. U jednoj od njih iskoristićemo priliku da probamo čuvena toskanska vina i sienske kolače. Nakon toga okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.
4

4.dan (31.12.2019.) MONTEKATINI - FIRENCA (FAKULTATIVNO) - MONTEKATINI - DOČEK NOVE GODINE U FIRENCI (FAKULTATIVNO)

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo…U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vodi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio… Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence gde ce putnike sačekati autobus. Povratak u Montekatini. Slobodno vreme. Izmedju 20h-21h polazak iz Montekatinija prema Firenci na doček Nove godine (fakultativno). SREĆNA NOVA GODINA!!!! Slobodno vreme do 01h, kada je predvidjen povratak prema Montekatiniju. Noćenje.
5

5.dan (01.01.2020.) MONTEKATINI - BOLONJA...

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, polazak ka regiji Emilia Romagna i dolazak u njen glavni grad – Bolonju. Po dolasku obilazak starog grada: Katedrala Sv. Petra, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, tornjevi Azineli i Garisenda… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.
6

6.dan (02.01.2020.) ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenim hotelima ili sličnom iste kategorije:

Hotel Holiday 52 3* hotelholiday52 – udaljen je 200m od termalnih izvora I 100m od centra grada. Hotelska struktura se sastoji od 23 sobe. Svaka soba ima TV, klimu, grejanje i sopstveno kupatilo. Dorucak je po principu svedskog stola.

Hotel Neptun 3* hotelnettunomontecatini.it – se nalazi u mirnom delu Montekatinija. Svaka soba ima TV, klimu, grejanje i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.