3 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Hrvatska i Autrija

Zagreb & Grac

Autobusom – 3 dana / (2 noćenja)

SA MOGUĆNOŠĆU FAKULTATIVNOG OBILASKA FABRIKE ČOKOLADE ZOTTER U REGERSBURGU

Termin: 09 – 11. Novembar 2019.

Zagreb, glavni grad Hrvatske i kulturno središte Hrvatske, smešten pod obroncima Medvednice, uz obalu reke Save. Bogat turističkim znamenitostima kao što su srednjovekovni Gornji grad koji odiše šarmom i užurbani Donji grad, mnoštvo muzeja, kulturnih ustanova, restorana… Jednom rečju grad koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim.

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja ,a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Regersburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaa). Oko fabrike se na 27 hektara prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
09.11. - 11.11.2019. Hotel 3* 2 ND 145€ 60€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Gracu, doručak – buffet servis (samoposluživanje)
Razgledanje prema programu
Usluge vodiča, troškovi organizacije putovanja.
ARANŽMAN NE SADRŽI:
Dinarski deo aranžmana – 1990rsd po rezervaciji
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

 • Obilazak fabrike čokolade Zotter – 25€ odrasli / 20€ deca do 12 godina.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

  • Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana Mala Rumunska tura. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki Travel&Service, licenca OTP 80/2014.
Cenovnik br.2 važi od 29.07.2019.

1

1.dan(09.11.2019.) BEOGRAD - ZAGREB - GRAC

Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 06:00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Polazak autobusa u 06:30h. Vožnja teritorijom Srbije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Zagreb. Obilazak grada: Gornji grad – Crkva Svetog Marka, Banski Dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala, Trg Kapitol, Kula Lotrščak, Jezuitski trg i fontana “Ribnjak”, Tržnica Dolac; Donji grad – Trg Bana Jelačića, Cvjetni trg… Slobodno vreme do polaska za Grac. Nastavak putovanja za Grac teritorijom Hrvatske, Slovenije i Austrije. Dolazak u Grac. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2

2.dan(10.11.2019.) GRAC

Doručak. Panoramsko razgledanje Graca: Zgrada Opere, Fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesca, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do reke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003. godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja moderne umetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.
3

3.dan(11.11.2019.) GRAC - REGERSBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta fabrici čokolade “Zotter” u Regersburgu. Obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolada. Fabrika se prostire na 5000 m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu s pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1 sat, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade: s voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada. čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Slobodno vreme. Povratak u Grac i nastavak puta za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnom hotelu:

Star Inn Premium 3* starinnhotels.com

Hotel je udaljen 1.5 km od starog grada. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, terasu. Privatni parking u garaži može da se koristi uz doplatu. Sve sobe poseduju SAT TV, mini – bar, klimatizovane su, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: noćenje sa doručkom – buffet servis (samoposluživanje).