9 dana
Trajanje
Brodom
Prevoz

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM MSC BELLISSIMA

Septembarsko krstarenje Zapadnim Mediteranom

28.09.2019. – 06.10.2019.

• GARANTOVAN POLAZAK •

• MOGUĆNOST POLASKA IZ CRNE GORE •

Posetite Đenovu, Napulj, Mesinu, Valetu, Barselonu i Marsej na 8-dnevnom krstarenju  uz organizovan avio prevoz, transfere, noćenje u Đenovi i pratnju vodiča.

CENE ARANŽMANA PO OSOBI

UNUTRAŠNJA KABINA
1.099,00€
PROZORSKA KABINA
1.199,00€
BALKONSKA KABINA
1.499,00€
*Deca do 12 godina, u kabini sa dve odrasle osobe, plaćaju – 499,00€
DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT
• MOGUĆNOST POLASKA IZ CRNE GORE •

DAN LUKA DOLAZAK POLAZAK
29.09.2019. Đenova, Italija - 17:00
30.09.2019. Napulj, Italija 11:00 19:30
01.10.2019. Mesina, Italija 08:00 18:00
02.10.2019. Valeta, Malta 08:00 18:00
03.10.2019. Dan na moru - -
04.10.2019. Barselona, Španija 07:00 18:00
05.10.2019. Marsej, Francuska 08:00 17:00
06.10.2019. Đenova, Italija 08:00 -
CENOVNIK PDF
pdf
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
Povratna avio karta Beograd – Milano – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom
Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
Noćenje sa doručkom u Đenovi u hotelu sa 3*
8-dnevno krstarenje na brodu MSC Bellissima (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda, kafa, čaj, sokovi, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
Lučke takse u iznosu od 140,00€
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
Individualni troškovi
Fakultativni izleti (Monako, Portofino, Napulj, Mesina/Taormina, Malta, Barselona, Marsej/Aix en Provence)
Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
Polisa putnog zdravstvenog osiguranja
Troškovi izdavanja viza, ukoliko su potrebnee

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Plaćanje je po zvaničnom srednjem kursu na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
  • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara MSC Cruises
  • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.
  • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.
  • BELVI TRAVEL i ALLEGRA KRSTARENJA ne snose nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neblagovremenu dostavu svih dokumenata potrebnih za obezbeđivanje viza, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.
  • Za putovanje u zemlje Evropske unije, pasoš mora važiti još najmanje tri meseca po povratku sa putovanja, a za ostale zemlje sveta, pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.
    • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu 70€ po osobi za čitavo krstarenje i 35€ za decu starosti od 2 do 13 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

U  skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Madrid. Allegra Montenegro d.o.o. Bar, Ogranak Allegra-Krstarenja Beograd,sa licencom Ministarstva turizma OTP 58/2015. i uz ovaj program važeOpšti uslovi putovanja TA Allegra Montenegro d.o.o. Bar, Ogranak Allegra- Krstarenja Beograd

1

28.09. Beograd - Milano - Đenova

Okupljanje grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja.
Let Air Serbia JU540 na relaciji Beograd – Milano sa poletanjem u 07:10h. Po sletanju, transfer do Đenove, panoramsko razgledanje i slobodno vreme u centru grada. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Kneževinu Monako. Smeštaj u hotel posle 15:00h. Noćenje.
2

29.09. Đenova, Italija

Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Đenovi. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Portofino. Transfer do luke. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati na najvišim brodskim palubama. Isplovljavanje broda je u 17:00h.
3

30.09. Napulj, Italija Dolazak 11:00h – Polazak 19:30h

CNapulj je jedan od najstarijih gradova Mediterana, smešten u podnožju uspavanog Vezuva. Osnovali su ga stari
Grci u IX veku pre nove ere i nazvali ga Parthenope, da bi u VI veku pre nove ere dobio svoje današnje ime Neapolis, odnosno “Novi grad”. Miris pizze iz peći na drva se oseća na svakom koraku, u Napulju je nastala pizza Margherita i tu je otvorena prva pizzeria. Južnjački šarm i karakter ovog grada je nemoguće ne primetiti. Nedaleko od Napulja se nalazi arheološko nalazište Pompeja, rimski grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine nove ere, a danas jedno od najposećenijih lokaliteta u Italiji.
4

01.10. Mesina, Italija Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Sicilija je najlepši ukras Italije, a Taormina je biser Sicilije. Gradić je smešten na obroncima strmih planina i takav geografski položaj je bio idealan za podizanje naselja, zaštićenog i od mora i od kopna, tako da ne čudi što je istorija Taormine duga preko 27 vekova. Ulice i građevine su autentične, ispunjene bojama i zvukovima i aromama Sicilije, a pogled sa terase Taormine na moćnu Etnu je jedinstven.
5

02.10. Valeta, Malta Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Malta spada u najmanje i najbogatije države Evropske unije. To je ostrvski arhipelag smešten u sredini Sredozemnog mora, između Italije i Tunisa, pa mu je i takva istorija, mešavina Istoka i Zapada. La Valeta je dobila ime po Velikom Majstoru Malteških vitezova Jeanu de Valetti koji je uspešno odbranio grad od Turaka 1565. godine. Istorija je ovde na svakom koraku, Malta je bila jedan od bedema odbrane hrišćanstva na Mediteranu. Medina je nekada bila glavni grad Malte, a danas je poznata pod nadimkom “Grad tišine” i tu živi malteško plemstvo i najbogatiji ostrvljani.
6

03.10. Dan na moru

MSC Bellissima je najnoviji brod kompanije MSC klase Meraviglia i sa porinućem zakazanim za mart 2019. godine i predviđenom cenom izgradnje od preko 700 miliona evra. Brod će biti dugačak 315m i imaće kapacitet od 5700 putnika o kojima će se brinuti posada od 1500 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Bellissima nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni i vodeni park, teretana, sportski tereni za košarku, odbojku, tenis… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se dve nove predstave Cirque du Soleil i pozorište sa predstavama u stilu Broadway-a i Las Vegasa, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.
7

04.10. Barselona, Španija Dolazak 07:00h – Polazak 18:00h

Glavni grad španske regije Katalonija je jedan od najposećenijih gradova Mediterana. Neodoljiva privlačnost Gaudijevih arhitektonskih dela je i dalje neprevaziđena, Sagrada Familia, Casa Mila i Casa Batllo se moraju videti, a gužva i užurbanost Ramblasa i Gotske četvrti doživeti. Posebna atmosfera grada će vam se urezati u pamćenje i srce.
8

05.10. Marsej, Francuska Dolazak 08:00h – Polazak 18:00h

Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom “Vrata Orijenta” zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem.
09

06.10. Đenova - Milano - Beograd

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i vožnja autobusom prema Milanu. U zavisnosti od vremena iskrcavanja i vremena leta, razgledanje i slobodno vreme u Milanu. Transfer do aerodroma. Let Air Serbia JU545 na relaciji Milano – Beograd sa poletanjem u 20:55h. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

Brod MSC Bellissima je najnoviji brod kompanije MSC klase Meraviglia sa porinućem zakazanim za mart 2019. godine i predviđenom cenom izgradnje od preko 700 miliona evra. Brod će biti dugačak 315m i imaće kapacitet od 5700 putnika o kojima će se brinuti posada od 1500 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju.
MSC Bellissima nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni i vodeni park, teretana, sportski tereni za košarku, odbojku, tenis… Za najmlađe je odvojen poseban deo samo za njihovu igru i zabavu.
Da u svakom trenutku krstarenje bude zanimljivo pobrinuće se dve nove predstave Cirque du Soleil i pozorište sa predstavama u stilu Broadway-a i Las Vegasa, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

Pogledajte kratku video prezentaciju broda na ovom linku

Ostale informacije o putovanju:
Cena uključuje
• lučke takse
• smeštaj u odabranoj kabini i prošireni puni pansion koji uključuje doručak, ručak, popodnevni međuobrok i
večeru, svečane večere i večernja zabava u brodskom pozorištu ili u salonima, korišćenje bazena, fitness
vežbaonice i hidromasažnih kada (đakuzi), koktel kapetana broda, prevoz brodićima u lukama u kojima brod ne
pristaje uz obalu, organizovani zabavno/rekreativni program na brodu za decu i odrasle.
Cena ne uključuje
• putno zdravstveno osiguranje
• lične troškove za vađenje viza i drugih putnih isprava
• transfer u/iz ukrcajnih/iskrcajnih luka
• pića na brodu (na nekim brodovima su kafa, čaj i voda u restoranu za samoposluživanje besplatni)
• izlete u lukama pristajanja broda
• ostale lične troškove na brodu (pranje odeće, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije i wellness usluga,
fotografije koje načini brodski fotografi…).
Doplate na brodu
Napojnice brodskom osoblju (10 EUR dnevno po osobi, 5 EUR dnevno za decu 2-12 godina) i naknada za
uslugu u barovima i restoranima u visini 15% lične potrošnje.
Pre krstarenja
Check-in započinje u vreme označeno na karti i obavlja se u zgradama lučkih putničkih terminala. Ukrcajne
operacije su razrađene do detalja kako bi se putnicima omogućio što jednostavniji i što brži ukrcaj na brod, uz
istovremeno zadovoljenje visokih sigurnosnih zahteva.
Ukrcajne operacije su sledeće:
• od ovlašćenog osoblja preuzeti originalne putne karte i nalepnicama označiti prtljag
• brodsko osoblje preuzima Vaš prtljag koji će Vam biti dostavljen ispred Vaše kabine
• prijaviti se na check-in šalter u zgradi lučkog putničkog terminala radi provere putnih karata i putnih isprava
• nakon provere karte i putne isprave biće Vam uručena brodska kartica (cruise card), magnetska kartica koju
ćete na brodu koristiti pri kupovini robe i vanpansionskih usluga i koja ujedno služi kao ključ kabine. Biće
potrebno registrovati Vašu kreditnu karticu (Visa, Mastercard, Amex) ili na brodu položiti EUR-e u iznosu za
koji procenjujete da će Vam biti potreban (dodatni iznos novca možete uvek naknadno položiti u brodskom
uredu);
• na brodu će Vas brodsko osoblje uputiti do Vaše kabine i obavestiti o broju stola koji Vam je dodeljen za
večeru.
Svaki putnik mora imati važeću putnu ispravu, u suprotnom ukrcaj na brod neće biti moguć, a ni povraćaj novca
uplaćenog za krstarenje.Na našim prodajnim mestima je moguće izvršiti rezervaciju parking mesta u luci i za to
su nam potrebni podaci o tipu automobile, boja i registracija. Uslugu plaćate na licu mesta oko 10 EUR po danu.
Dodatno vam preporučujemo uplatu zdrastvenog osiguranja. U većini slučajeva, na brodu plaćate sve doktorske
usluge, ali uz predočenje računa imate pravo na povraćaj novca preko osiguravajuće kuće po povratku u Srbiju.
Za vreme krstarenja
Tokom krstarenja na raspolaganju su Vam fitness prostori opremljeni najmodernijim spravama (kardio-sprave,
tegovi i druge sprave za vežbanje). Korišćenje sportskih terena je besplatno, pa se organizuju različiti turniri u
odbojci, stonom tenisu, bridžu… zatim razne igre na bazenu i animacija kako za odrasle, tako i za decu.
Verujemo da ćete uživati u večernjim predstavama koje se održavaju u brodskom pozorištu (besplatno).
Tretmani lepote i zdravlja u wellness centru se posebno naplaćuju prema cenovniku objavljenom na brodu, a
stručno osoblje Vam stoji na raspolaganju za različite vrste masaža i tretmana. Na brodu je zabranjeno pušenje.
Pušenje je dozvoljeno samo na spoljnim palubama, kao i u prostorijama predviđenim za pušače (Cigar bar).