Turska – Leto 2021

Letovanje u Turskoj 2021 avionom. Zemlja koja se nalazi na dva kontinenta, u Evropi i u Aziji. To je zemlja koja je istovremeno prošarana prirodnim, antičkim i modernim lepotama koje privlače turiste u svako doba godine. Turizam kao grana, u Turskoj je od izuzetnog značaja i sa posetom od preko 1.5 miliona stranih turista godišnje. Ovoj zemlji turizam donosi izvanrednu zaradu, te se Turska trenutno svrstava među prvih 10 vodećih turističkih zemalja sveta. Takođe je i u prvih 15 zemalja sa najvećim BDP-om u svetu.

Destinacija

U poslednjih 10 godina, Turska kao destinacija postala je izuzetno privlačna za turiste iz Srbije. Popularnost raste kako zbog provoda tokom odmora, tako zbog čuvene All Inclusive hotelske usluge.

Poznata kao zemlja dobre hrane i odličnog gostoprimstva, Turska svoje turiste privlači i odličnim resortima i hotelima. Poslednjih godina i cene su postale pristupačnije, tako da svako za sebe može pronaći idealan kutak za odmor. Zato je letovanje u Turskoj sve popularnije među našim turistima.

Turska – Leto 2020Smeštaj

Izbor smeštaja za Leto 2020 Turska. Kod izbora destinacije i smeštaja, svako bira prema sebi. Međutim, u poslednje vreme je kod stranih, kao i kod naših turista sve zastupljeniji odmor u resortima. Resorti su kao mali gradovi. U njima se pored hotela nalaze i prodavnice, vešeraj, igrališta, aqua parkovi, golf tereni, fudbalski tereni, barovi i restorani, medicinska kancelarija za prvu pomoć, rent-a-car i još mnogo toga prepoznatljivog za resorte u Turskoj.

Hrana

Tradicionalna turska kuhinja je nešto po čemu je ovaj narod nadaleko poznat, pa se tako i na našu kuhinju preslikao ne tako mali broj jela. Među našim turistima omiljena i najzastupljenija su: Donner kebab, Kofte, Yogurt Corbasi, Pilaf, Dolma, Moussaka, Burek, kao i fantastične turske poslastice: Baklava, Kadaif, Tulumbe, Dondurma i mnoge druge. Ukoliko želite da probate šta je to čime lokalno stanovništvo može da Vas ponudi u smislu pića, pred Vas će biti serviran čaj, koji konzumiraju u svim vremenskim prilikama, kao i tradicionalni Yeni Raki – alkoholno piće od anisa, koji konzumiraju u svakoj prilici zabave. Kultura ispijanja Yeni Raki je takođe vrlo slična našoj kulturi ispijanja rakije, uz meze – u Turskoj to je džem od paradajza sa ljutim papričicama, salata od peršuna, paradajza, crnog luka i zelene paprike ispcepkanih na sitne komadiće. Leto u Turskoj 2021 može biti prilika da probate prave specijalitete.

Plaže

Plaže na obalama Turske vrlo su popularne i lepe. Prepoznatljivo za plaže u Turskoj je to da gotovo sve najpoznatije plaže poput Lare i Konyaalti u Antaliji, Kleopatrine plaže i Keykubat plaže u Alanji, imaju plavu zastavicu Evropske Unije, a plava zastavica se dodeljuje za čistoću mora i uređenost same obale. Letovanje u Turskoj 2020 na odličnim peščanim plažama.

Novo u ponudi
10/11 noćenja
Avionom
7/10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN
10/11 noćenja
PAKET ARANŽMAN