Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ISTANBUL 2022 – 6 dana / 3 noćenja

DESTINACIJA
Evropski grad – Istanbul

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
3 noćenja / 6 dana

Evropski grad – Istanbul

Turska

Istanbul

6 dana / 3 noćenja, autobusom

Termini putovanja:

05-10.oktobar 2022.; 

12-17.oktobar 2022.; 

19-24.oktobar 2022.; (rasprodato)

26-31.oktobar 2022.; 

09-14.novembar 2022.;

Istanbul-najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Osnovan pod imenaom Vizantion, u davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. Otkrijte zašto je ovaj grad „drugi Rim“, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima i naravno tradiocionalnim bazarima.

Program / Cenovnik

Sigurni polasci iz Novog Sada  – doplata 20€ (minimum 2 putnika) Čačka (TC RODA), Kraljeva (KOD KEJA) – Doplata 20€ I Kruševca (preko puta autobuske stanice) – doplata 15€. U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova, isti se transferišu do Beograda i nazad (putnici iz Novog Sada) ili do Pojata i nazad (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€,
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€,
 • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit),
 • doplata za 1/1 sobu 60€.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.
 • smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom.
 • usluge vodiča i pratioca grupe.
 • panoramsko razgledanje grada.
 • troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • fakultativne izlete.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • istorijska šetnja Carigradom – 10 €
 • Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Miniaturk, Venecia outlet – 20€
 • Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim – 25€
 • Tursko veče na brodu – 40€
 • Tursko veče u restoranu Gar – 35 €
 • Azijski deo Istanbula – 25€

*cene fakultativnih izleta podložne su promeni. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan                    BEOGRAD

Polazak putnika iz Beograda u 17:00h na parkingu ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća) – (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska). Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kračim pauzama za odmor.

2 dan                     ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula. Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog prevoza u Istanbulu.

Od znamenitosti videćete Laleli džamiju, zgradu državnog Univerziteta u Istanbulu,  ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije Bajazitov trg i džamija, robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički hipodrom (danas trg Sultanahmet), Plava džamija (jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Aja Sofija (spolja)-(nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, pa džamija, muzej star skoro 1500 godina, a sad i ponovo džamija). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate (veleletne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika). Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan                    ISTANBUL

Doručak. Slobodno dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Zatim odlazak do Miniaturka, jedinstvena izložba minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske. Šoping u outlet centru Venecija koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na trusko veče. Noćenje.

4.dan                    ISTANBUL

Doručak.  Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu).  Nakon toga poseta kvartu Ortakoj najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne. Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

5.dan                    ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar I slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog centra grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6.dan                    BEOGRAD – Dolazak u Beograd.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.belvi.rs.

HOTEL GRAND ANT 3* https://www.anthotel.com/en
Hotel se nalazi u starom evropskom delu istanbula, na 130m od Yenikapi Marmaray metro stanice, na 1,3km od Kapali Čaršije i na 2,3km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenistosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 400m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WIFI-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – samopsluživanje.

HOTEL DALAN 3* – http://www.dalanhotel.com/
Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenistosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, kojom se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WIFI-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – samopsluživanje.

HOTEL GRAND EMIN 3* – http://www.aymahotelsgroup.com/
Hotel je udaljen 500m od metro stanice Yenikapi i Aksaray-a, odakle se lako stiže do Trga Taksim i Sultanahmeta. Sve sobe u hotelu Grand Emin su klimatizovane i imaju TV sa kablovskim i satelitskim kanalima. Usluga: noćenje sa doručkom – samopsluživanje.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj. Jednokrevetne sobe isključivo na upit.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20€.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije…Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) .
 • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Preporuka je da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • Za ulazak u R.Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R.Tursku. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R.Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije, ili na web sajtu www.belvi.rs

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. 470000049540, počev od 05.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće Triglav Osiguranje ADO Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod osiguravajuće kuće Triglav Osiguranje ADO Beograd, pozivom na telefon +38111 33 05 100, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu: ul.Milutina Milankovića 7a,Novi Beograd ili na email adresu office@triglav.rs.