Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Maldivi Oblu Xperience Ailafushi

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Maldivi

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

Cena od
173€
paket / po osobi

INDIJSKI OKEAN MALDIVI

CENOVNIK PO OSOBI I DANU

Oblu Xperience Ailafushi

Položaj hotela: Oblu Xperience se nalazi na Ailafushi atolu, atolu Malea, glavnog grada Maldiva. Ostrvo Ajlafuši je dugačko 566 metara i široko 180 metara Povezan je sa susednim ostrvom pristaništem dužine 270 metara. Od Međunarodnog aerodroma Velana stiže se za 15 minuta gliserom.

Sadržaji: Rizort kategorije 4 zvezdice raspolaže sa 268 smeštajnih jedinica, podeljenih u četiri kategorije. Na maldivskom jeziku  „Aila” znači porodica, a „Fushi” ostrvo. To je porodično ostrvo. koje nudi jedan od najvećih dečijih klubova na Maldivima sa bazenom, vrhunskim centrom za stariju i mlađu decu. Hotel ima Spa centar sa pogledom na okean, kao i ronilački centar. Ukusi istoka i zapada u glavnom restoranu, Ks360 Bar glavni bar pored bazena uokviren slikovitim pogledom na tirkiznu lagunu,dnevna večernja zabava uz DJ ili bend uživo i plesni podij, upotpuniće vrhunski odmor. Copper Pot Food Truck-u možete naručiti al acarte meni sa raznovrsnim morskim plodovima, mesom i vegetarijanski roštiljem, dok gledate kuvare kako oživljavaju kulinarske kreacije.

Aktivnosti: Od ronjenja, snorkelinga, SPA centra, do kajaka u predivnoj laguni.

Sobe: 268

OCEAN VIEW ROOM – Veličina 30 kvadrata, standar, predviđena za boravak dve ili tri odrasle osobe, ili dve odrasle osobe i jedno dete. Moderno dizajnirane sa pogledom na okean. U ponudi su i sobe na plaži, kao i Family sobe predviđene za boravak dve odrasle osobe i dvoje dece. Tu su i vile nad vodom.

Usluga Fushi plan uključuje sve obroke u restoranu Element Ks, neograničena pića (alkoholna pića, pivo, kućna vina, bezalkoholna pića), pun pristup nemotorizovanim sportovima na vodi, svakodnevnu zabavu uživo, teretanu nad vodom, dečiji klub.

Program / Cenovnik

Cenovnik važi za period 25.12.2022. – 02.01.2023.

Cena je izražena u evrima po osobi

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (25.dec)            BEOGRAD – DOHA

Aerodrom Nikola Tesla, dolazak 3 sata pre leta. Poletanje je u 11.45h, letom QR232 do Dohe.

2.dan (26.dec)            DOHA – MALE

Nastavak leta za Male u 01.00h, letom QR676, dolazak na Maleu 07.40h. Transfer ismeštaj u hotelu, odmori slobodan dan za individualne aktivnosti.

3.dan – 7.dan (27.dec –31.dec) Oblu EX Perience Ailfushi

Narednih nekoliko dana provešćete u kupanj u i sunčanju na obali čarobnog Indijskog okeana.

8.dan (01.jan)                         MALE – BEOGRAD (via Doha)

Transfer hotel – aerodrom, dolazak na aerodrom 3 sata pre leta. Poletanje je u 22.50h, letom QR673 za Dohu.Nastavak leta za Beograd u 07.05h, letom QR231. Dolazak u Beograd u 10.35h. Kraj putovanja.

 

JEDINSTVENA CENA UKLJUČUJE: Smeštaj u hotelu Oblu EX Perience Ailfushi,sa uključenom uslugom all inclusive,povratni transfer,povratnu avio kartu sa svim taksama, kompanija kojom se leti je Qatar Airways.

JEDINSTVENA CENA NE UKLJUČUJE:

-Individualne troškove

-Fakultativne obilaskei izlete

-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg uzavisi od kompanije sa kojom se leti)

NAPOMENA:Vremeprijaveusobejeod14h,avremeodjavedo11h.Uslučajuneadekvatnogsmeštajailibilokogdrugogproblema, mole se putnici da o tome obavesteorganizatoraputovanjaprvog dana boravka. Molimo vas da se u slučajubilokakveincidentnesituacije (krađa, tuča, saobraćajnanezgoda,…) obratitenadležnimorganima.Molimoputnike dapažljivopročitajuprogramputovanja,informacijeiopšteusloveputovanjajeroničinesastavnideougovoraiobavezujućesu zaobeugovornestrane.

 

DržavljaniSrbijemoguućinaMaldive.Ukolikodržavapolaskailiavio-kompanijakojomsudoputovalitraženegativan test kaouslov za putovanje, putnicisuobavezni da pokažurezultatetestaprilikomulaskanaMaldive.

 

PROGRAM JE INDIVIDUALAN. ARANŽMAN JE MOGUĆE REALIZOVATI BEZ OBZIRA NA BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA UZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTISOBAU SMEšTAJU.

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana,a ostatak se plaća 15 dana pre polaska naputovanje-gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dinana 3 mesečne rate.

Dobro je znati

Valuta – maldivski rupi, poneti dolare (očuvane novčanice koje nisu starije od 2003. godine). U svim hotelima plaćanje se obavlja u dolarima. Nemojte menjati novac na aerodromu ili bankomatu jer ćete dobiti lokalni novac koji nemate gde da upotrebite.
Jezik – engleski, dhivehi
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija. High season od novembra do aprila, low season od maja do oktobra (hoteli su duplo jeftiniji u ovom periodu)

• Zbog dosta korala preporučljivo je nositi patike za vodu.
• Obavezna upotreba krema sa najvišim zaštitnim faktorom.
• Mnogi hoteli imaju obavezan dress code pa preporučujemo da ponesete duge pantalone.
• Zabranjeno je unošenje verskih obeležja I alkohola
• Zabranjeno je I strogo kažnjivo iznošenje korala, školjki I oklopa kornjača
• Venčanje na Maldivima je simbolično I nije priznato ali stvara vezu I uspomenu za ceo život.

MALDIVI

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Čini je 1.200 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih, a od toga se samo 100 koristi za turizam. Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora i belim peskom, a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba.

Maldivi su najmanja azijska zemlja i najniža zemlja na planeti. Najviša nadmorska visina je 5m, a 80% ostrva ne prelazi 1m nadmorske visine.

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Na susednom malom ostrvu se nalazi internacionalni aerodrom Velana International. Odatle kreću i transferi do Vašeg ostrva. Brzim brodovima se ide do bližih ostrva i transfer traje max 60 min. Ukoliko ste se odlučili za neko dalje ostrvo, moraćete lokalnim letom do lokalnog aerodroma gde će Vas sačekati brodić Vašeg hotela i prevesti na ostrvo.

Svako ostrvo je priča za sebe. Možete birati hotel na ostrvu na kome živi i lokalno stanovništvo ukoliko želite da upoznate njihov način života ili se odlučiti za izdvojeni resort gde je svako ostrvo hotel za sebe i gde ćete doživeti one Maldive koje gledate na slikama i koji Vam oduzimaju dah.

Ako se pitate kada je pravo vreme za odlazak na Maldive – odgovor je UVEK.  Kako se nalaze uz Ekvator sunce ih obasjava tokom čitave godine. Temperatura vode je ujednačena – 28 stepeni, a temperatura vazduha varira od 28 do 32 stepena. Upotreba zaštitnih krema sa najvišim faktorom je obavezna, jer je sunce izuzetno jako, pogotovo oko podneva.

Klima na Maldivima je monsunska – zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i zato Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora što znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.

Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana.  Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija. Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu. Jun ima najmanje sunčanih sati. U junu i julu manje kiše ima na južnim atolima i ostrvima blizu Malea. U novembru i decembru više sunčanih dana ima na severnim atolima.

Zimski monsun je i period najviših cena. Najniže cene su u periodu od maja do polovine jula kada ponovo počinju da rastu zbog godišnjih odmora Evropljana. Prilikom biranja hotela dobro razmislite i o vrsti usluge. Kako ste ograničeni samo na restorane i barove na svom ostrvu, a cene su prilično visoke, preporučujemo da se odlučite minimum za polupansion.

Zbog svoje nestvarno lepe prirode, kristalno čistog mora, romantičnih zalazaka sunca… Maldivi su postali omiljeno mesto za parove, ljude koji žele da pobegnu od svakodnevnog užurbanog života, svetski jet-set ali sve češće i za porodice. Više nisu nedostupni kao nekada. Letovanje u junu može koštati kao i odlazak u neko tursko letovalište. A osećaj je neuporediv. Maldivi Vas čekaju!

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000054131 od 01.10.2022., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2022. Belvi d.o.o., Beograd – Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs