Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

PRAG – AVIONOM

DESTINACIJA
Evropski grad – Prag

PAKET ARANŽMAN AVIONOM

Češka republika

Prag

AVIONOM

5 dana / 4 noćenja

 Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO – a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program / Cenovnik

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom Air Serbia sa uključenim avio taksama
 • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu 3*; smeštaj u standardnoj  dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem  (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • transfer aerodom-hotel-aerodrom (može biti organizovan – na upit ili individualan gradskim prevozom).
 • doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – 50€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.
 • troškove hrane i pića na letu.
 • prijavu za let na aerodromu Nikola Tesla Beograd u iznosu od 30€ po putniku (važi samo za letove koje obavlja Air Serbia ili prijava preko sajta www.airserbia.com koja je besplatna), vise informacija na linku: https://www.airserbia.com/sr-Cyrl-RS/prijava-za-let-na-aerodromu. Prijava preko sajta za povratak iz Praga NIJE POTREBNA.
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
 • gradsku turističku taksu – 2.25€ po osobi po noći, plaća se na recepciji hotela

 FAKULTATIVNI IZLETI (ZA SVE REZERVACIJE OD 20.02.2023. VAŽE NOVE CENE IZLETA):

 • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak (večeru) –  25€
 • Drezden –  35€
 • Karlove Vari –  30€

 DOPLATE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit
 • doplatu za čekirani prtljag (kofer) do 23kg – oko 50€ po osobi za povratno putovanje, isključivo prilikom rezervacije. Doplata je podložna promeni.

FAKULTATIVNI IZLETI:

KRSTARENJE VLTAVOM UZ BUFFET RUČAK ILI VEČERU – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…).

DREZDEN – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim građevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.

KARLOVE VARI – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena je podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – sreda                     BEOGRAD – PRAG

Sastanak putnika dva sata pre poletanja, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla”. Poletanje aviona za Prag moze biti u jutarnjim ili poslepodnevnim časovima sto zavisi od reda letenja avio prevoznika. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke. Individualni ili organizovani transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel posle 14h. Noćenje.

2.dan – četvrtak                PRAG – HRADČANI – KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativno)

Doručak. Nakon doručka, sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča… Obilazak Praškog dvorca – Hradčana (Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Đorđa, Zlatna ulica)… Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do živopisnog ostrva Kampa u središttu Praga (mala Praška Venecija), dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom.  Noćenje.

3.dan – petak                     PRAG – DREZDEN (fakultativno) – PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i građevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon rata je ponovo obnovljen u duhu iz 18.veka, i grad je ponovo osvanuo u punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada… Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je rađen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme povratakn u Prag. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan – subota                   PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno) – PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje – Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu… Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan – nedelja                 PRAG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela do 10h. Individualni ili organizovani transfer iz hotela do aerodroma u dogovoreno vreme. Poletanje aviona za Srbiju prema redu letenja avio prevoznika, sletanje na aerodrom Nikola Tesla. Kraj putovanja.

OPIS SMEŠTAJA (opis je informativnog karaktera, a tačan naziv hotela bice definisan 7 dana pre početka putovanja):

HOTEL OLYMPIK TRISTAR 3* – www.olympik.cz; Hotel Olympik Tristar 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Doručak je na bazi samoposluživanja. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini bar, TV, sef, kupatilo.

HOTEL ABITO 3* – http://hotelabito.cz/cs; Hotel se nalazi u Pragu 4, na 25 minuta vožnje tramvajem do centra grada. Tramvajska stanica se nalazi na 50 m ispred hotela. Doručak je na bazi samoposluživanja. Sobe imaju TV, telefon i kupatilo.

HOTEL GLOBUS 3* –  https://www.hotel-globus.cz/cs/; Hotel udaljen je oko 400m od stanice metroa Roztyly (na liniji C), odakle se do centra Praga može stići za 20-tak minuta. U neposrednoj blizini hotela nalazi se tržni centar Chodov. Doručak u hotelu je na bazi samoposluživanja. Sobe imaju TV, telefon i kupatilo.

HOTEL KRYSTAL 3* – https://www.centrum-krystal.cz/cs/; Hotel je udaljen je oko 600m od stanice metroa Nadraži Veleslavin (na liniji A), odakle se do centra grada može doći za 20-tak minuta. Hotel u ponudi ima 200 nedavno renoviranih smeštajnih jedinica. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

HOTEL ASTRA 3* – https://www.hotelastra.cz/cs/; Hotel je udaljen je oko 500m od stanice metroa Skalka (na liniji A) odakle se do centra grada može stići za 20-tak minuta. U blizini hotela je i tramvajska stanica – tramvaj broj 22 kojim se do centra grada može stići za 30-tak minuta. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Cena je rađena na bazi ekonomske bele tarife avio prevoznika – Air Serbia (Economy White → Economy Light), ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju avio karata na bazi ekonomske bele tarife kod avio kompanije Air Serbia (po čijim cenama je i formirana cena aranžmana) , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po ekonomskoj beloj tarifi se ne može zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi (nije moguća promena ni jedne vrste). Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!
 • Ukoliko se karta kupi po drugim tarifama, koje nudi avio kompanija – Air Serbia primenjuju se uslovi otkaza, promene i refundacije koje je propisala avio kompanija i koji se mogu videti na njihovom zvaničnom sajtu – www.airserbia.com/sr
 • Let u odlasku je jutarnji ili popodnevni, a let u povratku moze biti jutarnji ili vecernji u zavisnosti od raspolozivih mesta na avionu.
 • OBAVEZNO 48 SATI PRE PUTOVANJA PROVERITI TAČNO VREME POLASKA

VAŽNA NAPOMENA:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. U slučaju vandrednih okolnosti vezanih za let, na koje organizator putovanja nije mogao da utiče i koje isklučivo zavise od avio prevoznika primenjuju se opsti uslovi avio kompanije i u tom slučaju organizator putovanja ne snosi odgovornost niti obavezu bilo kakve nadoknade. Putnik je u tom slučaju u obavezi da prihvati odluku avio prevoznika u vezi sa nastalom situacijom. Organizator putovanja nije u obavezi da nadoknadi bilo koju stavku iz programa putovanja, do čije nerealizacije je došlo usled vandrednih okolnosti vezanih za let.

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Besplatni prtljag (ekonomska klasa-bela tarifa) – U avion možete potpuno besplatno da unesete jedan komad ručnog prtljaga, bilo da je to ranac, mala torba ili kofer. Vaš ručni prtljag će biti obeležen plavim priveskom, a nakon ukrcavanja je potrebno da ga smestite u odeljak za prtljag iznad svog sedišta. Važno je samo da ne prelazi dozvoljenu težinu i dimenzije (maksimumalna težina do 8kg , dimenzija u cm: 40 duzina x 20 sirina x 55 visina).
 • Dodatni ručni prtljag (ekonomska klasa-bela tarifa) – Na let možete da unesete još jedan dodatni mali komad prtljaga ili predmet koji može da se smesti ispod sedišta iza kojeg sedate. Važno je samo da ne prelazi dozvoljenu težinu i dimenzije (maksimum do 4kg).
 • Pravila za besplatni (ručni i predati) prtljag naznacena su samo za ekonomsku klasu, jer na toj klasi agencija obezbeđuje karte. Ukoliko u agenciji bude naznačeno da ce se putovanje obaviti biznis klasom, pravila za ručni prtljag potržzite na sajtu www.airserbia.com/hand-baggage ili se raspitajte direktno u agenciji.

PODSEĆAMO:

 • Broj komada ručnog prtljaga koji možete uneti u putničku kabinu zavisi od klase prevoza koju ste rezervisali.
 • Ručni prtljag smestite u odeljak iznad sedišta, a lični prtljag ispod sedišta ispred Vas.
 • Prtljag koji unosite u putničku kabinu ne sme prelaziti dozvoljene dimenzije i težinu*.
 • Spajanje prava više putnika u vezi sa besplatnim prevozom prtljaga nije dozvoljeno.

*Prtljag prekomernih dimenzija ili težine podleže naplati. Višak prtljaga može biti naplaćen na izlazu za ukrcavanje gde je moguće isključivo plaćanje platnom karticom.
Napomena: Nova pravila za ručni prtljag primenjivaće se na svim letovima koje obavlja Air Serbia nezavisno kod kog prevoznika je kupljena karta. Za detaljnije informacije posetite internet stranicu www.airserbia.com/hand-baggage
Svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje. Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml

  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument sa odgovarajućim rokom važenja i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs