Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Slovenija – Ljubljana – Jesen

DESTINACIJA
Evropski grad – Ljubljana

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
5 dana / 2 noćenje

SLOVENIJA

08.11-12.11.2024.

LJUBLJANA -TRST -PORTOROŽ – KOPAR – PIRAN – BOHINJ – KRANJSKA GORA – BLED

5 dana (2 noćenja) – autobusom

Slovenija je neverovatna zemlja čiji su gradovi bogati izuzetnom arhitekturom, a uživanje pored Jadranskog mora i prelepa planinska i zimska odmarališta čine ovu destinaciju popularnom tokom cele godine.  Idealna je za ljubitelje umetnosti, arhitekture gastronomije. Ljubljana nastala na temeljima antičke Emone, danas se smatra za jednu od najlepših i najuređenijih prestonica Evrope. Grad ima oko 292.000 stanovnika i prostire se na oko 160 kvadratnih kilometara. Bogata istorija grada, prelepa arhitektura, zelena okolina i ljubazni domaćini svake godine oduševljava sve više posetioca. Ljubljanske ulice ispunjene su kafićima, barovima i restoranima gde turisti mogu istražiti lokalnu kuhinju i upoznati lokalne stanovnike. Pozivamo vas da otkrijte njene čari i legende!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji
 • Smeštaj u hotelu 2* u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom – buffet (samposluživanje)
 • Razgledanje Ljubljane u pratnji vodiča – pratioca
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu taksu cca 3,13 eur po noći – plaća se na recepciji hotela
 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultativih izleta je podložna promeni prema uslovima agencije – ino partnera, deca 2-12 god ostvaruju određeni popust):

 • Postojnska jama 40€, Postojnska jama sa ručkom 60€
 • Trst sa obilaskom Portoroža, Kopra i Pirana 45€
 • Obilazak Bohinja, Kranjske Gore i Bleda 45€, Fakultativno krstarenje pletnama po Bledskom jezeru sa posetom Bledskom ostrvu i ulaznicom za svetilište na ostrvu – 30€ (minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo na licu mesta)!

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu 50%
 • Popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 10%
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%.

Program putovanja:

1.dan 08.11 (petak) BEOGRAD…

Polazak autobusom za Sloveniju u 22:00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred put, podložno promeni). Vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan 09.11 (subota) …LJUBLJANA

Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada šetnjom (obilazak centralnog dela Ljubljane). Smeštaj u hotel. Popodne fakultativno obilazak Postojnske jame i pauza za ručak. Povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 10.11 (nedelja) LJUBLJANA – TRST – KOPAR – PORTOROŽ – PIRAN

Doručak, posle doručka (fakultativno) odlazak na izlet do Trsta. Obilazak i razgledanje Trsta, Trga Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpske crkve Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije. Slobodno vreme. Upoznavanje grada i slobodno vreme za šetnju, uživanje pored mora i slobodne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Portorožu, Piranu i Kopru sa kratkim zadržavanjem i pauzom za ručak. Povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje

4. dan 11.11. (ponedeljak) LJUBLJANA – BOHINJ, KRANJSKA GORA, BLED

Doručak, u ranim jutarnjim časovima mogućnost organizovanja izleta do Bohinja, poseta nacionalnom parku Triglav i obilazak Bohinjskog jezera, obilazak Kranjske Gore – najpoznatijeg skijaškog centra Slovenije i Bleda. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero i okolinu, pauza za kafu i čuvene bledske krempite. U večernjim časovima povratak za Beograd.

5. dan 12.11 (utorak ) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

OPISI HOTELA (smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima):

Hotel 5* Grand Plaza ili sličan Hotel se nalazi u samom centru Ljubljane odakle se pruža pogled na Ljubljanski Sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi internet. Hotel ima restoran, ba, fitnes centar..

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke

(Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.

 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Aranžman je rađen na bazi minimum 55 putnika. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).


Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Beograd, Vračar, Beogradska 6, 011/322-33-00; 3341-839, info@belvi.rs
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 1 / 16.05.2024.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura