Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Španija – Valensija novembar

DESTINACIJA
Evropski grad – Valensija

PAKET ARANŽMAN AVIONOM

4 noćenja / 5 dana

VALENSIJA

AVIONOM – 5 dana / 4 noćenja

Termin putovanja: 10.11.2024 – 14.11.2024.

VALENSIJA – Valensija je glavni grad Valensijske autonomne zajednice, kao i pokrajine Valensija. Valensija je treći grad u Španiji po važnosti i po broju stanovnika: 807.396 stanovnika prema popisu iz 2007. Leži na obalama reke Turija, na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Osnovana je kao Valentia Edetanorum 138. p. n. e. Ovo je grad sa dubokom istorijskom tradicijom, pogodnom mediteranskom klimom i brojnim znamenitostima i festivalima.

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca 2-8  godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 30€  po noći hotelu Ilunion Aqua 4* (na upit)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 20€ popusta u hotelu Ilunion Aqua 4* (na upit)
 • doplata za 1/1 sobu za hotel Villacarlos 3* iznosi 220€, a u hotelu Ilunion Aqua 4* 270€ (na upit)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik AirSerbia),
 • aerodromske takse – 38.36€ (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • smeštaj u hotelu sa 3/4* u Valensiji, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
 • agencijske usluge,
 • usluge lokalnih vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne programe,
 • individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Benidorm i Alikante – 85€,
 • Valensija kroz istoriju – 40€
 • Panoramsko razgledanje Valensije – 40€

Paket izleta uključuje sva tri navedena izleta, bez ulaznica za muzeje i lokalitete.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama), osim za izlet Valensija kroz istoriju gde nema minimalnog broja. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje. Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta. U slučaju promena cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan BEOGRAD – VALENSIJA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2,5 h pre poletanja. Individualna prijava i čekiranje. Poletanje aviona za Valensiju u 17:00h (JU 594). Sletanje u Valensiju u 19:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. Dan VALENSIJA PANORAMSKO RAZGLEDANJE

Doručak. Slobodno vreme za individualno upoznavanje grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča, na srpskom jeziku. Oceanografic, Ciudad de arts & ciencias, jedinstveni park dužine 9 km u bivšem isušenom koritu reke Turia, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (najlepši most Valensije), obilazak Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla (bez ulaska), obilazak četvti Ruzafa (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estación de Nord, Plaza de Ayuntamiento, calle Colón (Kolumbova ulica i trg)… Nakon obilaska transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan VALENSIJA-BENIDORM-ALIKANTE-VALENSIJA

Doručak.  Slobodan dan ili fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je od Valensije udaljen oko 130 km. Po dolasku obilazak starog grada. Nastavak puta ka Alikanteu. Vožnja duž obale Costa Blanca. Po dolasku obilazak tvrđave Santa Barbara po kojoj je ovo letovalište poznato. Sledi obilazak četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznate po belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv. Nikole iz 17. veka kao i gradske skupštine koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Put se nastavlja ka jednom od simbola grada – aveniji Explanada de España do plaže Playa del Postiguet. Slobodno vreme za osveženje u nekom od lokalnih restorana nacionalne kuhinje. Povratak u Valensiju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan VALENSIJA-ISTORIJSKA TURA-VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Valensija kroz istoriju. Fantastična kulturno-istorijska tura koju ne treba propustiti. Prolaskom kroz Torres de Serrano (kapija), kojih je nekad bilo 26, ulazi se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas (usmeni sud zaštićen UNESCO-m), bazilika Basilica de desesperados, Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central (centralna valensijska pijaca) vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda (srednjovekovna tržnica mediteranske gotike) koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija i fakultativni odmor uz čuveno valensijsko piće Agua de Valencia u autentičnim barovima baroknog stila, churros (španska poslastica), horchata (valensijsko biljno mleko sa izuzetnim svojstvima), sendvič sa španskom šunkom ili dobar sladoled. Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

5. Dan VALENSIJA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 9:50h (JU 591). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 12:30h. Kraj programa.

SMEŠTAJ U NAVEDENIM HOTELIMA:

HOTEL VILLACARLOS 3*

Lokacija: Oko 1.5 km od centra grada, na nekoliko minuta hoda od Ciudad de arts & ciencias, istorijskog centra,  četvrti Mestalla, Palau de la Musica ili parka Turia.

Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u čitavom smeštajnom objektu, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala uz doplatu.

Smeštaj: Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.

HOTEL ILUNION AQUA 4*

Lokacija: Hotel je lociran u širem centru grada, na samo petnaestak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti i nauke koji je ujedno i najveća atrakcija ovog grada. Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta od akvarijuma, petnaestak minuta prevozom do plaže, kao i do centra. Autobuska stanica je na 50 m od hotela.

Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala uz doplatu.

Smeštaj: Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Kalkulacija je rađena za minimum 16 putnika.

 

OPŠTE NAPOMENE:

VAŽNE NAPOMENE:

 • Realizacija svih programa putovanja agencije BELVI zavisi od epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanje pojedinih mera ili uvođenje novih. Za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja važeći na dan početka putovanja. Uvođenje novih epidemioloških mera koje ne isključuju realizaciju putovanja na ugovoreni način, ne može biti osnov za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika. Putnici su u obavezi da prihvate i poštuju sve državne mere važeće na dan početka putovanja, u cilju realizacije ugovorenog putovanja.
 • Potrebno je da svaki putnik pre polaska na putovanje proveri status države u koju putuje i da pribavi svu neophodnu dokumentaciju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne poštuje važeće mere ili nema svu neophodnu dokumentaciju za putovanje.
 • Sobe se koriste prvog dana iz tabele od 14h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09h.
 • Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka boravka do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica avio leta) gost uđe u hotel.
 • Dodatni, odnosno pomoćni ležaj je uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajeno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili je sofa/fotelja na rasklapanje.
 • Rezervacija aranžmana za jednokrevetnu sobu/smeštajnu jedinicu se radi na upit. Doplata nije moguća u svim studijima i apartmanima.
 • Rezervacija hotela se vrši po uplaćenoj akontaciji 40%. Organizator ima dnevno obaveštenje od strane hotela ili inopartnera o stanju popunjenosti i slobodnim kapacitetima, ali Organizator ima obavezu da dobije konačnu potvrdu, koja se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
 • Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena i odobrena od Nacionalne turističke asocijacije i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i inopartnera.
 • Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj sobe ili apartmana, sedište u avionu ili autobusu, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate. Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
 • Putnici se moraju pridržavati istaknutog kućnog reda u smeštajnom objektu.
 • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumevaju obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za mogućnost i način korišćenja pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, pegla, električni bokal, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.).
 • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredeljenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
 • Fotografije na internet prezentaciji unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba su informativnog karaktera i ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
 • Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i pravilima i o njima brinu nadležni inspekcijski organi.
 • Usluga Wi-Fi internet konekcija nije uključena u cenu aranžmana. Dostupnost signala zavisi od kvaliteta koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekat odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Moguće je da je wi-fi obezbeđen samo u pojedinim (javnim) delovima smeštajnog objekta oko recepcije ili bazena, bara i slično. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
 • Cena je garantovana uz uplatu kompletnog iznosa. U slučaju promena nakon zaključivanja Ugovora o putovanju, koja se odnose na promene na monetarnom tržištu (kurs valuta), ili kada je cena izražena u dinarima, do promene u tarifama prevoznika i drugim zakonom predviđenim slučajevima, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili da ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
 • Maloletna lica ukoliko sama putuju, moraju imati saglasnost roditelja ili staratelja da mogu samostalno da putuju.
 • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš).
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
 • Putnici su obavezi da prilikom prijave za putovanje prijave svoja puna imena, prezimena i datume rođenja, kako su upisana u pasošu. Pogrešno prijavljen podatak (devojačko prezime, nadimak i sl.) biće unet u avionsku kartu, vaučer za smeštaj i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku tokom putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi kao i u smeštajnim objektima. Svaka promena se naplaćuje po cenama avio prevoznika u datom momentu.
 • Prilikom prijavljivanja imena putnika potrebno je navesti tačan datum rođenja deteta koji se najavljuje u smeštaju. Vlasnik smeštajnog objekta zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.
 • Putnik je obavezan da poseduje Međunarodno putno osiguranje koje se može pribaviti u prodajnoj službi Organizatora.
 • Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona i e-mail adresu.
 • Organizator putovanja dan/dva dana pred put pozivom ili e-mailom šalje obaveštenje o polasku, ukoliko putnik ne dobije obaveštenje, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o vremenu i mestu polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled i vreme pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti (kašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi, vremenske neprilike, viša sila i slično).
 • Organizator ima pravo da akcijama First i Last minute ponude prodaje svoje slobodne kapacitete po cenama koje su niže ili drugačije formirane i koje se razlikuju od cena u cenovniku. Putnici koji su uplatili aranžman po cenama iz cenovnika u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo na nadoknadu za razliku u ceni u odnosu na Last minute cene. Putnici koji su rezervisali putovanje po uslovima i cenama First minute u slučaju otkaza kompletnog aranžmana primenjuje se propisana stopa otkaza bez obzira da li je gost našao zamenu. Postoji mogućnost da hotel ne prihvati zamenu. U slučaju mogućnosti zamene, putnici koji menjaju putnike koji su odustali, zadužićese novom cenom po važećem cenovniku na dan promene rezervacije.
 • Organizator putovanja, tokom čitavog trajanja aranžmana, ne snosi odgovornost za eventualni gubitak, krađu ili nestanak: putnih isprava, dokumenata, novca, vrednih stvari, prtljaga. Putnici se mole da se brižljivo staraju o navedenim stvarima i da koriste mogućnosti smeštajnih objekata za čuvanje istih.
 • Na redovnoj linij prevoznik je Air Serbia, dozvoljen je jedan prtljag po osobi maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Deca ispod 2 godine nemaju pravo na prtljag.
 • Organizator preporučuje da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na webstranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi/konzulatu zemlje u koju putuju.
 • Putnici su obavezi da pažljivo pročitaju program i sadržaj aražnmana pre potpisivanja Ugovora o putovanju, a potpisnik Ugovora je u obavezi da sa programom i sadržajem aranžmana i Opštim uslovima putovanja upozna ostale učesnike u zajedničkom putovanju.
 • Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji i predstavljen na agencijskoj web prezentaciji.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

Aranžman je rađen za grupu. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza.

ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).


Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Beograd, Vračar, Beogradska 6, 011/322-33-00; 3341-839, info@belvi.rs
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 1 / 29.05.2024.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e-mail: office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000€