Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

TOSKANA – JESEN

DESTINACIJA
Evropski grad – Toskana – Italija

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
2 noćenja / 5 dana

Cena od
159 €
paket / po osobi

Evropski grad –  Italija

ITALIJA

TOSKANA

5 dana (2 noćenja) – AUTOBUSOM

Termin putovanja: 09.11.2023 – 13.11.2023.

Toskana je regija u centralnoj Italiji, čiji je glavni grad, Firenca, dom nekih od najprepoznatljivijih renesansnih umetnosti i arhitekture na svetu, uključujući Mikelanđelovu statuu „David“, Botičelijeva dela u galeriji Ufici i baziliku Duomo. Raznovrstan prirodni pejzaž obuhvata neravne Apeninske planine, ostrvo Elba na plažama na Tirenskom moru i Kjantijeve maslinjake i vinograde.

Program / Cenovnik

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Boravišnu taksu cca 1,4 eur po noći – plaća se na recepciji hotela
 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativne izlete.

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultativih izleta je podložna promeni prema uslovima agencije – ino partnera, deca 2-12 god ostvaruju određeni popust):

 • Sijena, San Điminjano odrasli 40, deca 2-12 god 35
 • Firenca odrasli 30, deca 2-12 god 25

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu 50%
 • Doplata za polazak iz Novog Sada 25€
 • Popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 10%
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%.

Program putovanja:

1.dan 09.11 (četvrtak)  BEOGRAD…        

Polazak autobusom u 17:00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred put, podložno promeni). Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan 10.11 (petak) …PIZA – MONTEKATINI        

Dolazak u Pizu u popodnevnm satima. Po dolasku razgledanje grada, obilazak krivog tornja, katedrale, krstionice. Nastavak puta do mesta Montekatini.  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 11.11 (subota) MONTEKATINI – SAN ĐIMIJANI – SIJENA – MONTEKATINI

Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sijene, grada koji se nalazi u tipično toskanskom brežuljkastom krajoliku, dok se oko grada pružaju bezbrojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: gradska kuća, katedrala u Sijeni, centralni trg (piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria de la Scala, prve bolnice u Evropi, crkve Sv.Domenika. Nakon obilaska slobodno vreme, gde vam preporučujemo da probate vino i sir, po kojem je ovaj kraj Italije poznat. Nastavak putovanja za San Điminjano i obilazak centralnog gradskog trga – Duomo, crkve Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjeva. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje

4.dan 12.11. (nedelja)   MONTEKATINI – FIRENCA – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Firencu, grad u kojem su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak katedrale Santa Maria del Fiore, krstionice Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerije Ufici), mosta Vekio na reci Arno. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini i polazak za Beograd.

5.dan 13.11. (ponedeljak) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja

OPISI HOTELA (smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima):
Hotel 3* : Hotel se nalazi u centru grada i na par minuta hoda od termalnih centara i wellness-a. Hotel ima recepciju, restoran, bar, lift, Wi-Fi. Svaka soba ima tuš/WC, fen, minibar, TV i klimu. Doručak- kontinentalni švedski sto.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Aranžman je rađen na bazi minimum 55 putnika. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e-mail: office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000€