IZLETI U EGIPTU

KAIRO

Nemože se zamisliti da letovanje u Hurgadi ne dopunimo odlaskom u Kairo, prestonicu Egipta. Izletom obuhvatamo razgledanje Kaira, obilazak Gize sa velikom Keopsovom piramidom – počasno mesto u grupi sedam svetskih šuda starog sveta, zatim Kefrenova i Mikerenova piramida, Sfinga – veličanstvena statua drevnog Egipta. Egipatski muzej sa izloženim Tutankamonovim blagom. Poseta tradicionalnoj parfimeriji, fabrici papirusa i ručak.

KARNAK – LUKSOR
Odvojite jedan dan od vašeg letovanja da ga posvetite israživanju srednjeg Egipta i istorije stare hiljadama godina. Obilazimo i uz pratnju stručnog vodiča upoznaćemo način života, istorijske činjenice, legende i neprevaziđenu lepotu Karnaka – najvećeg hrama na svetu, hram kraljice Hatšepsut, Memnonove kolosalne statue, čudesnu i mističnu Dolinu kraljeva, nedaleko od čuvenog Luksora. Posetićemo i fabrike alabastera i papirusa. Ručak i ulaznice za lokalitete su uključeni u cenu.

RONJENJE I RONJENJE SA MASKAMA (SNORKELING)

Iskusni treneri poveće vas u nezaboravnu avanturu. Odličan izlet za početnike. U toku izleta će se dva puta zaranjati (ili jednom – po vašem izboru) do dubine od 10 metara. Ručak, piće i oprema uključeni u cenu.  Na izlet se krece oko 09h, a povratak je oko 16h.

ROYAL JAHTA

Ukoliko ste ljubitelj ronjenja ovo ne smete propustiti. Ovaj izlet se sastoji od ronjenja sa opremom i ronjenja sa maskom. Živi svet i koralni greben Crvenog mora iz druge perspektive. Tu su i vodene igre, pecanje i masaže. Ručak koji se sastoji od morske hrane i piće uključeni u cenu.

VIP KRSTARENJE (SVE U JEDNOM)

Vožnja brobodom koja obuhvata razne aktivnosti, poput – brod banana, ludi kauč, ronjenje sa maskama, vodeni skuter i pecanje. Sve ovo možete da isprobate na ovom izletu. Uz to sledi i poseta Giftun ostrvu. U cenu su uključeni ručak i sokovi, kao i sva potrebna oprema za ronjenje.

GRADSKA TURA – MAGIJA NOĆI

Izlet ukljućuje obilazak novootvorenog arheološkog muzeja u Hurgadi, posetu radnji u kojoj možete pazariti “praktične suvenire” (egipatske kozmetičke preparate za negu lica, tela , kose … med ). Pola sata provešćete u Marini Hurgade, a zatim vas očekuje večera (morski plodovi) u jednom od restorana na pristaništu.

VOŽNJA KVADOVA

Istražite pustinju vozeći svoj quad ( okvirno 50 minuta ). Pored vožnje quada ovaj izlet uključuje i posetu beduinskom selu gde se upoznajemo sa tradicionalnim načinom života beduina u pustinji.

SAHARA SAFARI

Ovaj izlet započinjemo vožnjom džipovima do pustinje, zatim je moguće voziti quad.

AKVARIJUM

Akvarijum u Hurgadi je najveći akvarijum u Africi. U sklopu akvarijuma je i terarijum. Približite se vrstama koje do sada niste imali prilike da vidite.

SHOW SA DELFINIMA

Predstava delfina nalazi se u World Dolphin centru u zalivu Makady Bay-a, koji se nalazi južno od Hurgade. Upoznaćete način života delfina, koji se pokazuje kroz skokove u igri i skakanje iz praktičnih razloga, slušanje njihovog pevanja i razgovora, njihovom razigranošću koja je specifična za ova divna bića. Predstava za pamćenje!!!

PLIVANJE SA DELFINIMA

Da li ste ikada pokušali da plivate sa delfinima? Ovo je idealna prilika da uživate u blizini ovih neverovatnih životinja. Plivanje traje 10 minuta.

NAUTILUS

Brod koji nudi puno sadržaja: podmornica, dva zaustavljanja sa ronjenjem, mogućnost da se opustite uz masažu i đakuzi na palubi broda. Ručak i piće su uključeni u cenu kao i maske za ronjenje.

VOŽNJA PIRATSKIM BRODOM

Opuštajuća, romantična i zabavna avantura. Šta god da tražite, pirati to imaju. Plovidba sa piratima je nešto posebno.

PODMORNICA SIRENA

Istražite morski svet bez da se pokvasite. Polupodmornica kroz čije staklo ćete se upoznati sa živim svetom Crvenog mora. Takođe je predviđeno i pola sata ronjenja.

HOTELI KOJE PREPORUČUJEMO
Aqua park

od 849€

Royal Lagoons Aqua Park Resort & Spa

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion

Dvoje dece gratis

od 1179€

Continental Resort Hotel

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion

U centru

od 819€

Seagull Hotel & Resort

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion

Dvoje dece gratis

od 779€

Le Pacha Resort

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion

Dvoje dece gratis

u pripremi

New Eagles Aqua Park Resort

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion

U centru

u pripremi

Regina Resort & Aqua Park

Egipat | Hurgada

PREVOZ: Avion