Ostrvska država Zanzibar nalazi se na samo 6 stepeni južno od Ekvatora uz istočnu obalu Tanzanije. Čini je nekoliko ostrva od koji su najveća Pemba i Unguja. Glavni grad Zanzibar nalazi se na Unguji. Stari deo grada Stone Town proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja.
Tropska klima sa prosečnim temperaturama od 23°C u julu do 28°C u januaru čini ga idealnim mestom za odmor tokom čitave godine. Najviše padavina uz najviše temperature I veliku vlagu ima u aprilu i maju pa te mesece treba izbegavati.
Netaknute bele peščane plaže, obilje sunca, čisto toplo more, puno zelenila, retke vrste biljnog I životinjskog sveta, kontrast između sjaja turizma I siromaštva lokalnog stanovništva, opijajući mirisi egzotičnih začina cimeta, šafrana…nateraće vas da zaboravite na realnost I biti jedno nezaboravno iskustvo.
Valuta – tanzanijski šiling, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – svahili, engleski
Viza – viza se dobija na aerodromu (50 USD). Pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci po povratku sa puta (minimum 2 slobodne strane).
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, izuzev aprila i maja
Vodene struje I koralni grebeni ograničavaju kupanje u moru pa preporučujemo korišćenje sandala za vodu

——————————————
VAŽNA NAPOMENA

Od 1. juna 2019. godine u Tanzaniji, a samim tim i na Zanzibaru, stupa na snagu zakon kojim se zabranjuje proizvodnja, unos i korišćenje plastičnih kesa. Ovo pravilo podrazumeva takođe da i turisti koji posećuju ovu zemlju ne smeju koristiti plastične kese tokom boravka odnosno da u svojim putnim torbama/koferima i ručnom prtljagu ne smeju imati plastične kese (takođe ni iz Duty Free prodavnica). Molimo putnike da, umesto plastičnih, za pakovanje svog prtljaga koriste platnene i papirne kese. Prema novom zakonu predviđene su visoke kazne za sve koji se ne pridržavaju ovog pravila.

Hoteli na destinaciji

Specijalna ponuda!
Po vašem izboru
Avionom

PREPORUČUJEMO

Po vašem izboru
Avionom