od 107€

COOEE at Ocean Coral & Turquesa, Riviera Maya

Meksiko | Centralna Amerika | Meksiko

NOĆENJA: Individualna putovanja
PREVOZ: Avion

od 90€

Viva Wyndham Maya, Playa del Carmen

Meksiko | Centralna Amerika | Meksiko

NOĆENJA: Individualna putovanja
PREVOZ: Avion

od 110€

Grand Oasis Cancu

Meksiko | Centralna Amerika | Meksiko

NOĆENJA: Individualna putovanja
PREVOZ: Avion

Na upit

Dos Playas Faranda

Meksiko | Centralna Amerika | Meksiko

NOĆENJA: Individualna putovanja
PREVOZ: Avion

Meksiko

Meksiko, najveća država centralne Amerike, okružen Karipskim morem, Tihim okeanom i Meksičkim zalivom ima za svakoga po nešto. Bilo da želite miran odmor, ili ste ljubitelj non stop žurki ili avanturistički tip Meksiko će ispuniti sva vaša očekivanja i više od toga.

Drevni gradovi Maja i Asteka, mistične piramide i čuvena Chichen Itza, piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti, katedrale i trgovi iz doba španske imperije u 19.veku, Chiapas – jedno od poslednjih mesta na svetu gde još uvek postoje neotkrivena blaga i ruševine Maja koja i dalje leže skrivena u najdubljim predelima prašume, plivanje sa delfinima u mestu Cabo San Lucas, tirkizno more i kao brašno sitan beli pesak, ljuta a tako ukusna meksička hrana, lud noćni provod…..učiniće da poželite da se vratite u ovu zavodljivu zemlju.

Glavni grad Mexico City

Glavni grad Mexico City ima stanovnika kao 4 Srbije! izgradjen na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, svake godine “tone” za oko 3 milimetra. Odvojte bar 3 dana za obilazak ovog megalopolisa. Obiđite glavni gradski trg Sokalo, Plavu kuću – dom i muzej Fride Kalo, ploveću pijacu Xochimilco, Palatu lepih umetnosti u glavnoj šetačkoj zoni Maderoi najveći park Čepultepek sa nekoliko jezera, šumom i brojnim muzejima. Ne propustite muzej Antropologije. Bacite pogled na grad sa vrha tornja Latinoamericana. Dan završite provodom do jutra u nekom baru ili noćnom klubu u čuvenoj četvrti Kondesa.

Najpopularnije turističko odredište u Meksiku je Cancun. U poslednjih 20 godina Cancun je od malog ribarskog grada prerastao u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora pravi je biser Kariba. Podeljen je na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Caculcan koji se pruža duž celog poluostrva. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala…

Za ljubitelje istorije, tu je muzej Maya de Cancun u kome se može saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji.
Prekoputa Cancuna nalazi se ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje je uspelo da zadrži svoj stari duh, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa, sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga.

Južno od Cancuna je drugo popularno letovalište Playa del Carmen, poznato po dobrim hotelima visoke kategorije sa all inclusive uslugom.
Dalje na jugu nalazi se Tulum sa najlepšom plažom u celom Meksiku. Tulum je poseban po majanskim ruševinama koje se nalaze uz samu obalu.
Nikad nije loše vreme za posetu Meksiku iako je u primorskim i nižim regionima prilično vruće i vlažno od maja do septembra. To su ujedno i meseci sa najviše padavina i najvišim temperaturama gotovo svuda.

Dobro je znati

  • Valuta – pezo, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine) – za plaćanje karticom obično postoji doplata
  • Jezik – španski, engleski
  • Viza – potrebna. Turistička viza je besplatna a dobija se na 10 godina u Ambasadi Meksika u Beogradu.
  • Vakcina – nije potrebna
  • Klima – tropska, može se putovati tokom cele godine, izbegavati period od maja do septembra zbog velikih vrućina I velike vlažnosti vazduha

Preporučujemo da ne šetate sami noću, posebno u slabo osvetljenim delovima grada, ili onim gde je prevelika gužva. Novac i vredne stvari ostavite u hotelskom sefu.
Budite posebno pažljivi kad prelazite ulicu. Pazite na vožače koji skreću iz pogrešne trake i vodite računa o automobilima iako imate zeleno svetlo.
Po zakonu, strogo je zabranjeno pušenje na javnim mestima, javnom prevozu i privatnim objektima. Zbog velikog broja pušača, zakon je vrlo strog. Zato uvek pitajte konobara da li je dozvoljeno pušenje