Meksiko, najveća država centralne Amerike, okružen Karipskim morem, Tihim okeanom i Meksičkim zalivom ima za svakoga po nešto. Bilo da želite miran odmor, ili ste ljubitelj non stop žurki ili avanturistički tip Meksiko će ispuniti sva vaša očekivanja i više od toga.
Drevni gradovi Maja i Asteka, mistične piramide i čuvena Chichen Itza, piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti, katedrale i trgovi iz doba španske imperije u 19.veku, Chiapas – jedno od poslednjih mesta na svetu gde još uvek postoje neotkrivena blaga i ruševine Maja koja i dalje leže skrivena u najdubljim predelima prašume, plivanje sa delfinima u mestu Cabo San Lucas, tirkizno more i kao brašno sitan beli pesak, ljuta a tako ukusna meksička hrana, lud noćni provod…..učiniće da poželite da se vratite u ovu zavodljivu zemlju.
Glavni grad Mexico City ima stanovnika kao 4 Srbije! izgradjen na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, svake godine “tone” za oko 3 milimetra. Odvojte bar 3 dana za obilazak ovog megalopolisa. Obiđite glavni gradski trg Sokalo, Plavu kuću – dom i muzej Fride Kalo, ploveću pijacu Xochimilco, Palatu lepih umetnosti u glavnoj šetačkoj zoni Maderoi najveći park Čepultepek sa nekoliko jezera, šumom i brojnim muzejima. Ne propustite muzej Antropologije. Bacite pogled na grad sa vrha tornja Latinoamericana. Dan završite provodom do jutra u nekom baru ili noćnom klubu u čuvenoj četvrti Kondesa.
Najpopularnije turističko odredište u Meksiku je Cancun. U poslednjih 20 godina Cancun je od malog ribarskog grada prerastao u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora pravi je biser Kariba. Podeljen je na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Caculcan koji se pruža duž celog poluostrva. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala…
Za ljubitelje istorije, tu je muzej Maya de Cancun u kome se može saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji.
Prekoputa Cancuna nalazi se ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje je uspelo da zadrži svoj stari duh, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa, sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga.
Južno od Cancuna je drugo popularno letovalište Playa del Carmen, poznato po dobrim hotelima visoke kategorije sa all inclusive uslugom.
Dalje na jugu nalazi se Tulum sa najlepšom plažom u celom Meksiku. Tulum je poseban po majanskim ruševinama koje se nalaze uz samu obalu.
Nikad nije loše vreme za posetu Meksiku iako je u primorskim i nižim regionima prilično vruće i vlažno od maja do septembra. To su ujedno i meseci sa najviše padavina i najvišim temperaturama gotovo svuda.
• Valuta – pezo, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine) – za plaćanje karticom obično postoji doplata
Jezik – španski, engleski
• Viza – potrebna. Turistička viza je besplatna a dobija se na 10 godina u Ambasadi Meksika u Beogradu.
• Vakcina – nije potrebna
• Klima – tropska, može se putovati tokom cele godine, izbegavati period od maja do septembra zbog velikih vrućina I velike vlažnosti vazduha
Preporučujemo da ne šetate sami noću, posebno u slabo osvetljenim delovima grada, ili onim gde je prevelika gužva. Novac i vredne stvari ostavite u hotelskom sefu.
Budite posebno pažljivi kad prelazite ulicu. Pazite na vožače koji skreću iz pogrešne trake i vodite računa o automobilima iako imate zeleno svetlo.
Po zakonu, strogo je zabranjeno pušenje na javnim mestima, javnom prevozu i privatnim objektima. Zbog velikog broja pušača, zakon je vrlo strog. Zato uvek pitajte konobara da li je dozvoljeno pušenje

Hoteli na destinaciji

Po vašem izboru
Avionom
Po vašem izboru
Avionom

PREPORUČUJEMO

Po vašem izboru
Avionom