Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

MALDIVI The Sun Siyam Iru Fushi

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Maldivi

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

Maldivi – The Sun Siyam Iru Fushi 5*

Položaj hotela: U Noonu Atolu, na oko 800 m x 300 m velikom ostrvu Iru Fushi. Aerodrom Male, do koga se stiže domaćim letom za oko 35 minuta, a zatim brzim brodom za oko 45 minuta, udaljen je oko 170 km.

Hotelski sadržaj: Gusta, tropska vegetacija, dugačka peščana plaža, koja lagano pada ka prelepoj laguni, upotpunjuju ugođaj ove predivne atmosfere. Na ostrvu se nalazi 15 restorana i barova koji pružaju veliki kulinarski izbor: ,,Iru Buffet Restaurant’’ (internacionalni) sa live-cooking stanicama, restoran ,,Flavours’’ (francuska kuhinja) izgrađen na vodi, koji dodatno poseduje i vinski Podrum ,,The Cellar’’, ,,Islander’s Grill’’ na plaži, specijalizovan je za spremanje ribe na roštilju, iznad vode locirani ,,The Trio’’ služi jela italijanske kuhinje, restoran ,,Bamboo’’ sa vijetnamskim specijalitetima. Dodatno su gostima na raspolaganju i ,,Taste of India’’, japanski restoran ,,Teppanyaki’’ i ,,Sinbad’’. Ukoliko želite da uživate u osvežavajućim pićima, posetite jedan od barova ,,Bubble Lounge’’, ,,Reflections’’ (za starije od 18 god.), ,,Fluid’’ i ,,Water’s Edge’’. Ostale sadržaje hotela čine kafić ,,La Cremeria’’, lounge, infinity bazen, bazen sa delom za decu, butik, biblioteka, iznajamljivanje CD/ DVD-a, besplatan Wi-Fi.

Sobe: 221. Beach Villa: oko 125m² ( od toga oko 15m² spolja) (22), zasebne vile, uređene u nesvakidašnjem dizajnu, poseduju sofu i kutak za sedenje, poluotvoreno kupatilo sa tušem/ WCom, kada sa đakuzijem, iPod station, odvojeni spoljnji tuš, paviljon kao i terasa za sunčanje sa ležaljkama, fen, bade mantil, TV-LCD, CD/DVD uređaj, telefon, pristup internetu uz doplatu, klima uređaj, ventilator, minibar, bar sa vinom, aparat za kafu/ čaj, aparat za nes kafu, sef, veranda, još jedan paviljon u bašti, direktan prilaz plaži. Deluxe Beach Villa: oko 125m² (od toga oko 15m² spolja) (111), kao Beach Villa, sa dodatnim paviljonom u bašti.

Deluxe Beach Villa with Pool: oko 125 m² (od toga oko 15 m² spoljašnji deo) (65), kao Deluxe Beach Villa, sa bazenom u spoljašnjem delu. Water Villa: oko 85 m² (od toga oko 15m² spolja) (40),na stubovima u laguni, direktno izviše vode, kao Beach Villa, zatvoreno kupatilo bez spoljašnjeg tuša sa pogledom na verandu i okean, dnevni prostor sa staklenim prozorom u podu, terasa za sunčanje sa dnevnim ležajima i direktnim pristupom moru. Horizon Water Villa: oko 90m² (od toga oko 15m²spolja) (35), kao Water Villa, dodatno sa đakuzijem na terasi. Pool Beach Villa: oko 140 m² (od toga oko 15 m² spoljašnji deo) (5), kao Deluxe Beach Villa, sa odvojenim dnevnim i spavaćim prostorom i velikim spoljašnjim delom sa privatnim bazenom.

Usluga: doručak – bogati bife (samoposluživanje). Uz rezervisani polupansion, pun pansion i all inclusive – večera (bife – samoposluživanje) se služi u restoranu ,,Iru Buffet Restaurant’’. Uz rezervisani pun pansion ili all inclusive ručak se služi u restoranima ,,Fluid’’, ,,Reflections’’, ,,Bamboo’’, ,,Islander’s Grill’’, ,,Trio’’ ili ,,Sinbad’’.

Zabava: Povremeno večernja zabava sa živom muzikom.

Sport & Fitness: Uračunato – fitness centar, badminton, tenis, odbojka na plaži, kanu, stoni tenis, stoni fudbal, bilijar, pikado,windsurfing i kajak. Uz doplatu: osvetljenje terena, kursevi joge, kajting, skijanje na vodi, wakeboard, banana čamac, pecanje na pučini, flyboards i jedrenje katamaranom.

Beauty & Wellness: Rizort sadrži veliki spa ,,The Spa by Thalgo’’. Raspolaže prostranim spa centrom sa ukupno 20 prostorija za tretmane, saunom i parnim kupatilom. Osim toga je u ponudi i ,,The Spa Café’’.

Klub za decu: za decu 3-12 godina, otvoren svaki dan 8:30h-18h, poseduje bazen, veliko igralište, prostoriju za odmor.

Ronjenje: Podvodni svet Noonu Atola možete otkriti sa PADI školom ronjenja. Greben se delimično graniči sa ostrvom. Oprema za snorkling uračunata. Različiti izleti su mogući uz doplatu.

Medeni mesec: Posebne pogodnosti za one koji idu na medeni mesec (važi do 6 meseci nakon venčanja) i obeležavanje petogodišnjice braka imaju određene pogodnosti.

* Opis hotela i sadržaja je informativnog karaktera i podložan je promeni od strane hotela. Za važne detalje kontaktirajte agenta za dodatnu proveru.

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema turskih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.

Program / Cenovnik

USLOVI PUTOVANJA I NAPOMENE:

VIZNI REŽIM: za putovanje na Maldive viza nije potrebna. Navedeni vizni režim odnosi se na građane republike Srbije. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja. Državljani drugih zemalja o viznom režimu se raspitaju u svojoj zemlji u konzulatima zemalja u koje žele da putuju.

Sve države imaju svoju valutu, a američki dolar je opšte prihvaćena valuta u svim zemljama i za njega se dobija bolji kurs nego za eure.

  • Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Cena aranžmana za dodatne ležajeve, kao i za jednokrevetnu sobu radi se na upit.
  • Svaka promena ili dopuna prvobitne rezervacije (ime, prezime, datum rođenja, promena tipa smeštaja, smatra se otkazom rezervacije od strane putnika i može biti odbijena od strane hotela. U tom slučaju primenjivaće se troškovi otkaza prema Opštim uslovima putovanja.
  • Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
  • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljno prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
  • Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena prema lokalnoj kategorizaciji i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
  • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
  • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
  • Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.
  • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
  • Fotografije na internet prezentaciji unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
  • Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Molimo putnike da preuzmu i pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJAZa potvrdu rezervacije potrebna je uplata od 60% iznosa aranžmana. Ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre puta. Pojedine avio karte su nerefundabilne ,  u takvom slučaju za avio karte je potrebna uplata u celosti kako bi se rezervacija potvrdila. Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Beograd, Vračar, Beogradska 6, 011/322-33-00; 3341-839, info@belvi.rs
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 1 / 22.03.2024.

Dobro je znati

Valuta – maldivski rupi, poneti dolare (očuvane novčanice koje nisu starije od 2003. godine). U svim hotelima plaćanje se obavlja u dolarima. Nemojte menjati novac na aerodromu ili bankomatu jer ćete dobiti lokalni novac koji nemate gde da upotrebite.
Jezik – engleski, dhivehi
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija. High season od novembra do aprila, low season od maja do oktobra (hoteli su duplo jeftiniji u ovom periodu)

• Zbog dosta korala preporučljivo je nositi patike za vodu.
• Obavezna upotreba krema sa najvišim zaštitnim faktorom.
• Mnogi hoteli imaju obavezan dress code pa preporučujemo da ponesete duge pantalone.
• Zabranjeno je unošenje verskih obeležja I alkohola
• Zabranjeno je I strogo kažnjivo iznošenje korala, školjki I oklopa kornjača
• Venčanje na Maldivima je simbolično I nije priznato ali stvara vezu I uspomenu za ceo život.

MALDIVI

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Čini je 1.200 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih, a od toga se samo 100 koristi za turizam. Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora i belim peskom, a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba.

Maldivi su najmanja azijska zemlja i najniža zemlja na planeti. Najviša nadmorska visina je 5m, a 80% ostrva ne prelazi 1m nadmorske visine.

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Na susednom malom ostrvu se nalazi internacionalni aerodrom Velana International. Odatle kreću i transferi do Vašeg ostrva. Brzim brodovima se ide do bližih ostrva i transfer traje max 60 min. Ukoliko ste se odlučili za neko dalje ostrvo, moraćete lokalnim letom do lokalnog aerodroma gde će Vas sačekati brodić Vašeg hotela i prevesti na ostrvo.

Svako ostrvo je priča za sebe. Možete birati hotel na ostrvu na kome živi i lokalno stanovništvo ukoliko želite da upoznate njihov način života ili se odlučiti za izdvojeni resort gde je svako ostrvo hotel za sebe i gde ćete doživeti one Maldive koje gledate na slikama i koji Vam oduzimaju dah.

Ako se pitate kada je pravo vreme za odlazak na Maldive – odgovor je UVEK.  Kako se nalaze uz Ekvator sunce ih obasjava tokom čitave godine. Temperatura vode je ujednačena – 28 stepeni, a temperatura vazduha varira od 28 do 32 stepena. Upotreba zaštitnih krema sa najvišim faktorom je obavezna, jer je sunce izuzetno jako, pogotovo oko podneva.

Klima na Maldivima je monsunska – zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i zato Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora što znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.

Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana.  Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija. Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu. Jun ima najmanje sunčanih sati. U junu i julu manje kiše ima na južnim atolima i ostrvima blizu Malea. U novembru i decembru više sunčanih dana ima na severnim atolima.

Zimski monsun je i period najviših cena. Najniže cene su u periodu od maja do polovine jula kada ponovo počinju da rastu zbog godišnjih odmora Evropljana. Prilikom biranja hotela dobro razmislite i o vrsti usluge. Kako ste ograničeni samo na restorane i barove na svom ostrvu, a cene su prilično visoke, preporučujemo da se odlučite minimum za polupansion.

Zbog svoje nestvarno lepe prirode, kristalno čistog mora, romantičnih zalazaka sunca… Maldivi su postali omiljeno mesto za parove, ljude koji žele da pobegnu od svakodnevnog užurbanog života, svetski jet-set ali sve češće i za porodice. Više nisu nedostupni kao nekada. Letovanje u junu može koštati kao i odlazak u neko tursko letovalište. A osećaj je neuporediv. Maldivi Vas čekaju!

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura