Hotel na plaži

od 499€

Hotel Sissy

Grčka | | Kamena Vurla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noći
PREVOZ: Autobus

Hotel u centru

od 399€

Hotel Violetta

Grčka | | Kamena Vurla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noći
PREVOZ: Autobus

Povoljno

u pripremi

Hotel Marvy

Grčka | | Kamena Vurla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noći
PREVOZ: Autobus

KAMENA VURLA

Na istočnoj obali centralne Grčke nalaze se termalni izvori i odmaralište Kamena Vurla, jedno od najotmeniih letovališta i banja. Ima izrazito toplo more zbog izviranja podzemnih voda, čiste plaže, restorane, kafetrije. Mesto je održavanja brojnih festivala i revija. Grad je smešten na ivici šumovitog predela, koji se završava prelepom plažom. U blizini se nalazi lokalitet Termopili. Kamena Vurla se nalazi odmah uz autoput E-75 kojim direktno možete stići iz Beograda. Preko puta Kamene Vurle se nalazi vulkansko ostrvo Lihodenisia koje je poznato po svojim plažama sa peskom zlatne boje do koje lako možete doći morskim taksijem ili iznajmiti ceo čamac za koji nije potrebna dozvola.

Za Leto 2024 agencija Belvi pripremila je specijalne ponude i popuste. Izdvajamo nekoliko hotela, koji su se, po iskustvu putnika, pokazali kao savršen izbor za letovanje.

Kamena Vurla se nalazi na obali Malijskog zaliva, oko 930 km od Beograda i na oko 170 km severno od Atine, na auto putu Solun-Atina, 40  km od Lamije i nešto više od 20 km od istorijskog Termopila i jedno je od najpoznatijih lečilišta (banja) u Grčkoj. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lečenje brojnih oboljenja poput hroničnog reumatizma, artritisa, spondiloze, iščašenja, išijasa… Smeštena je između planina i mora, što mestu daje poseban izgled. Ima najbolju lokaciju za odlaske na izlete do Korintskog kanala, Atine, Mikene, Meteora, ostrva Skiatos, Evie, Alonisosa i puno manjih ostrva i plaža. Na 3 km od grada nalazi se vizantijski manastir sagrađen u XII veku i njegova najveća atrakcija su freske.

Odmor u Kamenoj Vurli za leto 2024 je pristupačan za svakoga, od smeštaja u luksuznim hotelima do pristojnih apartmana, koji su svi poznati po besprekornoj usluzi, tradicionalnom grčkom gostoprimstvu i naravno nezaboravnoj grčkoj kuhinji. Duž obale, u ovom mirnom mestu, se nalaze picerije, kafeterije, barovi, poslastičarnice, taverne, mali porodični restorani… Šetalište je lepo uređeno, sa palmama i klupama na pojedinim delovima. Mesto nudi i druge aktivnosti kao što su krstarenje, ronjenje, razni sportovi na vodi.