Odlična lokacija

od 109€

Gatsoulis

KATEGORIJA: B
Grčka | Lefkada | Nidri

NOĆENJA: 10/11
PREVOZ: Avion, Autobus, Sopstveni

Blizu centra

od 79€

Metropol

KATEGORIJA: B
Grčka | Lefkada | Nidri

NOĆENJA: 10/11
PREVOZ: Avion, Autobus, Sopstveni

Na plaži

od 119€

Avli

KATEGORIJA: A
Grčka | Lefkada | Nidri

NOĆENJA: 10/11
PREVOZ: Avion, Autobus, Sopstveni

Lefkada – Leto 2024 – avionom, autobusom ili sopstvenim prevozom

Lefkada je grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva, četvrto po veličini. Ukupna površina ostrva je preko 300km², a broji oko 12.000 stanovnika. Glavni grad ostrva je Lefkada (Lefkas) koji se nalazi na krajnjem severoistoku ostrva. Iza grada se uzdižu planine, većim delom gole i obešumljene. Od kopna je odvojeno prirodnim uzanim moreuzom, dugačkim oko 2 km, danas premošćenim pokretnim mostom dužine oko 50m. Okružena ja biserima Jonskog mora, na severu ostrvom Krf, a na jugu Kefalonijom i Itakom. Klima na ostrvu je sredozemna sa dugim toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Obiluje prelepim pejzažima, zalivima sa izrazito plavom vodom i  rajskim plažama. Ne propustite da obiđete čuvene plaže kao što su Porto Kaciki, proglašena za jednu od najlepših u Evropi. Agios Joanis, Katisma, Atani, Sivota, Egremni i mnoge druge.

NIDRI

Letovanje 2024 na Lefkadi nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U mestu Nidri, jednom od glavnim stecišta ljubitelja jedrenja izdvajamo vila Gatsoulis, vilu Metropol i vilu Avli. Vila Gatsoulis se nalazi u mirnom delu Nidrija. Udaljena je oko 300m od plaže i 150m od glavne ulice, šetališta sa brojnim restoranima i kafeterijama.Vila Avli se nalazi sa samoj plaži u Nidriju, na oko 100-ak metara od samog centra, šetališta sa brojnim restoranima i kafeterijama. Vila Metropol je smeštena u mirnom okruženju, 100m od centra Nidrija, 150m od mora i 450m od lepe šljunkovite gradske plaže, opremljene ležaljkama i suncobranima.Vila Gatsoulis se nalazi u mirnom delu Nidrija. Udaljena je oko 300m od plaže i 150m od glavne ulice, šetališta sa brojnim restoranima i kafeterijama.

Nalazi se na istočnoj obali ostrva i najpopularnije je letovalište na Lefkadi, na 17km od glavnog grada Lefkade, na severu, i 21km od luke Vasiliki na jugu. Ovo je nekada bilo malo ribarsko selo, koje je ujedno i prirodna luka, danas je postalo najrazvijenije i najpopularnije turističko mesto na ostrvu. Nidri, ima i svoju luku, odakle svakodnevno polaze moderni i luksuzni izletnički brodovi koji vas vode u obilaske okolnih ostrva: Kefalonije, Itake i Meganisi.

Regija je pretežno ravničarska i pogodna je za vožnju biciklom i šetnju kroz maslinjake do Nidri vodopada koji su na oko 4km udaljenosti. U glavnoj ulici kao i u obalskom delu, uz more i pored marine, Nidri u svojoj ponudi ima veliku paletu restorana internacionalne i nacionalne kuhinje, barova, poslastičarnica, fast food restorana, najrazličitijih prodavnica i sve to po vrlo pristupačnim cenama. Mlađi turisti će svakako naći svoje mesto u nekom od noćnih barova koji su otvoreni do jutra. U mestu se nalaze dve banke, bankomati, menjančnice, tri apoteke, pošta, supermarketi, doktorska ordinacija, a najbliža bolnica nalazi se u gradu Lefkada.

Nidri je takođe jedna od glavnih stecišta za sve ljubitelje jedrenja u Jonskom moru. Zbog svoje pozicije na istočnoj obali ostrva koja uslovljava pretežno mirno more, idealno je mesto za početnike u ovom sportu. Obala je interesantna za istraživanje zbog mnogih uvučenih i skrivenih zaliva, i nekolika ostrvca u blizini među kojima je i ostrvo Skorpios, privatno vlasništvo poznate brodovlasničke porodice Onazis, kao i druga ostrvca Skorpidi, Sparti, Maduri i Meganisi. U septembru se održava i jedan od najveći jahting događaja na Mediteranu kada pristaje oko 200 brodova.

Plaže

Plaže su šljunkovito peščane, more je kristalno čisto i bez vodenih struja. U letnjem periodu voda se brzo zagreje do idealne temperature za kupanje. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, motorne čamce za obilazak ostrva, baviti se nekim od sportova na vodi ili pak uživati u nekom od barova na plaži ispijajući osvežavajući koktel. Ostrvo Lefkada ne prestaje iz godine u godinu sve više da oduševljava posetioce svojim egzotičnim plavim bojama, pa je sa pravom danas nazivaju „Karibima Grčke“. Pored uživanja u prirodnim lepotama, sunčanja i kupanja, široki spektar sportova na vodi kao i brojni izleti koji mogu učiti vaš boravak na ovom rajskom ostrvu stvarno nezaboravnim.