Hotel na plaži

od 309€

Hotel Stratos

Grčka | Preveza | Astakos

NOĆENJA: 10 / 11
PREVOZ: Avion, Autobus, Sopstveni

ASTAKOS – Leto 2024 – avio / bus / sopstveni prevoz

Astakos što na grčkom znači „jastog“ je grad i bivša opština u Etoliji-Akarnaniji, Zapadna Grčka. Nalazi se u zalivu na istočnoj obali Jonskog mora, blizu južnog kraja Akarnanskih planina. Astakos se nalazi 65 km severozapadno od Mesologija, 60 km zapadno od Agrinija,  70 km južno od Preveze i na oko 300 km od Atine.

Obiluje kristalno čistim plažama, živopisnim uvalama, zelenim pejzažem. Zagrljen Jonskim morem i pod zaštitom planine Veluca, Astakos izgleda kao skrivena tajna koja već godinama strpljivo čeka da je otkrijete. Prošetati uz more sa živopisnim ribarskim čamcima, preći kaldrmisanim uličicama, zavideti cvetovima ukrašenim dvorištima kuća, diviti se dobro očuvanim neoklasicističkim zgradama luke, ali i pijace i trga. Mnoge Astakosove kuće,  koje svedoče o prosperitetnoj eri, imaju prelepe freske unutra, kitnjasto ukrašene plafone i izuzetne dekorativne detalje. U blizini se nalazi mnogo kafića i taverni u kojima se možete opustiti i uživati u tradicionalnim grčkim jelima.

Prelepa arhitektura kuća, lepota prirodnog pejzaža i čari koje projektuje Jonsko more sigurno će vam oduzeti dah!

Astakos je dobro povezan sa obližnjim ostrvima Kefalonijom i Itakom. Možete se ukrcati na brodove Ionion Pelagos i stići do Kefalonije za 3 sata i Itake za 2 sata i 20 minuta.

Na obali grada nalazi se i mala marina koja uglavnom prima čamce i manje jahte sa obližnjih ostrva.

Za sezonu leto 2024. smo za Vas pripremili Hotel Stratos 3* koji se nalazi na samoj plaži.

Plaže

Plaža Astakos

Smeštena u gradu Astakos, odmah pored male luke, plaža Astakos je prilično mirno mesto gde možete uživati tokom celog dana. Odavde takođe možete uživati u prekrasnom pogledu na ruševine drevnog grada i zalazak sunca.

Prevoz oko Astakosa je zaista jednostavan, možete uzeti taksi ili čak iznajmiti automobil. Štaviše, možete se ukrcati na trajekt iz gradske luke i stići do obližnjih jonskih ostrva.

Plaža Asprogiali

Plaža Asprogiali se nalazi na samo 7 km od grada Astakos, pored puta za Vonicu. Ova plaža nije uređena i male je veličine, ali tokom leta privlači veliki broj posetilaca iz šire okoline, ali i iz Italije. Lokacija je prilično osamljena i okružena prirodom, a okolo se nalazi jedan mali kiosk koji služi brzu hranu i osveženje. Do plaže Asrpogijali možete doći samo autoputem Vonica-Astakos, a zatim zemljanim putem

Vela Beach

Smeštena u sredini Astakosa i Mitikasa, plaža Vela je prelepa peščana plaža koja je okružena planinskim vrhovima i šumama. Čuvena po svojim divnim pejzažima, čistim i toplim vodama, pogodana je za kupanje, sunčanje i izlete. Atmosfera je mirna i spokojna, jer u okolini ima malo turista, dok se u blizini Vele plaže nalaze mnoga prirodna čuda i istorijski spomenici.