Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

NOVA GODINA 2024 – TEMIŠVAR

DESTINACIJA
Evropski grad – Temišvar

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
2 dana / 1 noćenja

TEMIŠVAR

2 dana (1 noćenje) – autobusom

 Termin putovanja:   31.12.2023. – 01.01.2024.

 

Mnogi se iznenade kada posete ovaj grad… Toliko raskošnih palata na relativno malom prostoru možete videti još samo u carskom Beču… Verovatno zbog toga ovaj grad i nazivaju mali Beč… Glavni grad prostrane banatske ravnice, okupan vekovima svoga postojanja, Temišvar se razvijao u grad sjajnih ambijenata… Tri trga reprezentativno izgledaju kako preko dana, tako i noću kada su iluminirani svetlima sa kandelabera… Istorija nam kaže kako je ovaj grad bio od izuzetne važnosti za srpsku nacionalnu istoriju. Jedno vreme je bio prestonica Srpske Vojvodine i najvažniji grad Srba sa preke strane Dunava… Ukoliko do sada niste posetili ovaj grad, svakako Vam ga preporučujemo… Provedite sa nama „najluđu noć“ u banatskoj prestonici.

Program / Cenovnik

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video),
  • smeštaj u izabranom hotelu, na bazi 1 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“),
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.)
  • obilazak Temišvara prema programu putovanja,
  • usluge profesionalnog turističkog vodiča i organizacione troškove.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

  • Sve ostale nepomenute usluge,
  • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte,
  • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 2 € u dinarskoj protivvrednosti),
  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 25 € hotel Strelitia, 40 € hotel Timisoara
  • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 40 €,
  • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Arad – 15€ za plaćanje u agenciji, za plaćanje na licu mesta 20€.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (NEDELJA 31.12.2023.) – NOVI SAD – BEOGRAD – TEMIŠVAR

Polazak iz Novog Sada/Beograda u jutarnjim satima (oko 7h-9h). Putovanje ka Temišvaru. Dolazak u TEMIŠVAR u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel.  Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u organizovano razgledanje grada: trg Pobede, Rumunska Mitropolija sa karakterističnim moldavskim stilom, Opera Romana, trg Oslobođenja, trg Ujedinjenja, srpska pravoslavna crkva, Barokna palata – nekadašnje sedište Srpske Vojvodine, Rimokatolička katedrala,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel.  DOČEK NOVE GODINE na trgu uz vatromet i muzički program. Noćenje.

2.dan (PONEDELJAK 01.01.2024.) – TEMIŠVAR – ARAD – BEOGRAD – NOVI SAD

Kasniji doručak. Odjava iz soba do 9.30h. Slobodno vreme u Temišvaru, ili polazak na fakultativni izlet do ARADA. Po dolasku, sledi kraći obilazak istorijskog centra grada: Srpska pravoslavna crkva, rodna kuća velikog srpskog dobrotvora Save Tekelije, monument Pokajanju sa Trijumfalnom kapijom, trg Avram Iancu, palata Kulture, Gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Povratak u Temišvar i nastavak putovanja ka Srbiji. Dolazak u Novi Sad/Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA:

HOTEL STRELITIA 3*: www.hotelstrelitia.ro.com

Hotel „Strelitia“ nalazi se na oko 3 km od centra Temišvara, i poseduje udobne sobe koje u svom sastavu imaju telefon, mini bar, klimu i besplatan internet. Hotel poseduje i restoran, bar, saunu, fittnes.

HOTEL TIMISOARA 4*: http://hoteltimisoara.ro/

Hotel “Timisoara” je najveći hotel u Temišvaru, smešten u samom centru grada. Sobe poseduju terasu, internet konekciju, minibar, klimu, kupatilo, telefon, TV. U okviru hotela, nalazi se bar, restoran, spa centar.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Aranžman je rađen na bazi minimum 55 putnika. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 05.12.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura