Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Istanbul – više termina

DESTINACIJA
Evropski grad – Istanbul

PAKET ARANŽMAN AVIONOM

3 noćenja / 4 dana

ISTANBUL 

AVIONOM – 4 dana / 3 noćenja

Termini putovanja:

23.-26.maj 2024, 13.-16.jun 2024, 11.-14.jul 2024, 22.-25.avgust 2024,

19.-22.septembar 2024, 17.-20.oktobar 2024, 08.-11.novembar 2024, 05.-08.12.2024.

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

 

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA MAKSIMUM 4 OSOBE PO POLASKU

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ u 1/2+1 sobi (NA UPIT),
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),
 • doplata za 1/1 sobu hotel 3* – 90€ na upit

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • aerodromske takse 49,08€ (u trenutku objavljivanja programa, podložne su promeni),
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • smeštaj u 1/2 i 1/2 +1 u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto)
 • usluge lokalnih vodiča,
 • troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne programe,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Znamentitosti Istanbula: Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Sulejmanija džamija – 20€ ( bez ulaznica za Aja Sofiju i Topkapi palatu ) – cena ulaznice za individualnu posetu Topkapi palate 20€ , cena ulaznice za individualnu posetu Aja Sofije 25€
 • Vaseljenska patrijaršija, gvozdena bugarska crkva svetog Stefana, kvarta Balat, krstarenje Bosforom, Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal – 35€;
 • Tursko veče na brodu (večera, neograničeno piće, muzičko-zabavni program) – 45€

Prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 10 prijavljenih putnika.

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate). Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta. U slučaju promena cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni.

PROGRAM PUTOVANJA:      

1. dan   BEOGRAD – ISTANBUL

Individualno prijavljivanje i predaja prtljaga na aerodromu “Nikola Tesla” minimum 2,5h pre poletanja na šalteru Air Serbia. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča, a po završetku krstarenja odlazak na Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Sulejmanija Džamija, Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija. Mogućnost individualne posete Topkapi palate. Slobodno popodne. Fakultativno: tursko veče – u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa muzičko-zabavnim programom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

4. dan   ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodano vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera za aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona po redu letenja. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. Kraj programa.

SMEŠTAJ U NAVEDENIM ILI SLIČNIM HOTELIMA:

Hotel Delta 3*Lokacija:Nalazi u centralnoj četvrti Laleli-Aksaray, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet. Novi aerodrom je udaljen oko 34 km, a aerodrom Sebiha Gokcen na oko 33 km.Sadržaj: U sklopu hotela Delta 3* se nalazi restoran i bar. Wi-Fi internet na recepciji.Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Usluga:Noćenje sa doručkom. Doručak – švedski sto.

Hotel Dalan 3*Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.dalanhotel.com/

Hotel Bosna 3*  – Lokacija: hotel se nalazi u starom delu Istanbula, oko 500m od Kapali čaršije i 1km od Aja Sofije. Udobne sobe, ukusna hrana i ljubazno osoblje koje govori srpski jezik prednosti su ovog hotela. Hotel raspolaže sa 72 sobe i svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na http://bosnahotel.com/

Hotel Kecik 3* Lokacija: Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu www.kecikhotel.com.tr.

Hotel Martinenz 3* – Lokacija: hotel se nalazi u oblasti Laleli i odlično je povezan linijama gradskog prevoza. Nudi fantastičan pogled na Istambul i Mramorno more sa terase na krovu i ima udoban smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom, na samo par minuta od istorijskih znamenitosti grada. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Usluga: je na bazi noćenja sa doručkom–švetski sto. Istorijska pijaca Grand Bazar se nalazi nedaleko od hotela.

Hotel Grand Medya 3*Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 100m od glavne ulice Ordu Cd.Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom, SAT TV-om, telefonom.Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.hotelgrandmedya.com/

Hotel Escardin 3* – Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 100m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom, SAT TV-om, telefonom.Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na https://www.escardinhotel.com/:

Hotel Emin 3*- Lokacija: Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, Laleli. Na pešačkoj je udaljenosti od svih znamenitosti grada. Od Kapali Čaršije je udaljen oko 1.5km, od trga Sultanhmet na kojem se nalaze najznacajnije znamenitosti  ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ) udaljen je oko 2km. Hotel je okružen mnogobrojnim prodavnicama I restoranima. Sadržaj: Hotel raspolaže, restoranom, WiFi-om, liftom, parkingom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne, opremeljene klima uređajem, TV-om, mini-barom, fenom za kosu, WiFi-om, sefom. Usluga: Noćenje sa doruckom (dorucak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu http://www.aymahotelsgroup.com/eminhotel/

Kalkulacija je rađena za najmanje 16 putnika.

Napomena:

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana na tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • administrativnom zabranom preduzeća sa kojima Belvi d.o.o. ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani, na 4 jednake mesečne rate.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.


Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Beograd, Vračar, Beogradska 6, 011/322-33-00; 3341-839, info@belvi.rs
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 01 / 25.03.2024.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura