Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ITALIJA – RIMINI – 3 NOĆENJA USKRS

DESTINACIJA
Evropa – Italija

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
6 dana / 3 noćenja

EMILIA ROMANJA – RIMINI

6 DANA / 3 NOĆENJA – AUTOBUSOM

TERMIN PUTOVANJA:

              01.05.2024. – 06.05.2024.               

RIMINI je jedno od najpopularnijih letovališta u Evropi. Proteže se duž predivno plavog Jadranskog mora, a NA šetalištu pored mora se nalazi mnoštvo prodavnica, restorana, barova i diskoteka. Rimini je takođe interesantan kao istorijski i umetnički centar, zbog starorimskih građevina i muzeja. FERARA  je grad bajkovite lepote, najlepših palata i velikog broja znamenitosti, čiji najveći broj datira iz 14.i 15. veka. BOLONJA je glavni grad regije Emilia Romagna. Čuvena po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je odlično očuvan. Bolonja se u Italiji smatra gastronomskom prestonicom, a špageti bolonjeze i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u celom svetu. U Bolonji se danas nalaze neki od najpoznatijih fakulteta u Italiji, kao i najstariji univerzitet u Evropi, osnovan u 11. veku. RAVENA je šarmantan grad koga zovu evropska prestonica mozaika! Upravo u ovom gradu je poslednje godine života proveo Dante Aligijeri, gde je i sahranjen. SAN MARINO – Republika San Marino je jedna od najmanjih država u Evropi. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Riminiju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Ferara i San Marino)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • Sve ostale nepomenute usluge,
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte,
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 3 € u dinarskoj protivvrednosti),
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela.

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 50% od cene aranžmana

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Ravena i Bolonja – 35€ odrasli / 20€ deca
 • Modena i Parma – 40€ odrasli / 25€ deca
 • Obilazak Riminija – 10€ odrasli/ deca gratis (u cenu nije uračunata karta za gradski prevoz)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan    BEOGRAD –

Sastanak putnika kod turističkog parkinga ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća Cveća) u 16:45, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. dan    FERARA – RIMINI

Dolazak u prepodnevnim časovima u Feraru koja je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d’Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Riminiju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: najlepši trg u Riminiju – Piazza Cavour, katedrala Tempio Malatestijano sagrađena u 13. veku u gotičkom stilu, srednjovekovni renesansni dvorac Sismondo, most Oktavijana Avgusta, Trijumfalna kapija. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIMINI – BOLONJA – RAVENA – RIMINI

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja celodnevnog  fakultativnog izleta  u Bolonju i Ravenu. Živopisna univerzitetska Bolonja je  srednjevekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Piazza Madjore i Piazza Netuno. To je skladan javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Zašto Bolonju nazivaju „Crvena Bolonja“ ?  Crvenkasto smedje gradjevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena).  Po dolasku pešačko razgledanje grada sa lokalnim grada:  Neptunova fontana, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Torri, palata Banki, Piazza Maggiore. Slobodno vreme do nastavka puta ka Raveni. U okviru svojih  zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog pesnika Dantea Alegijerija,rodom iz Firence,a nama poznatom po „Božanstvenoj komediji“ , šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija. Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan RIMINI – MODENA – PARMA – RIMINI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Pavarotija, a ujedno je i prozvana „prestonica mašina“ zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati… Po dolasku, obilazak gradskog jezgra: Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji, Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata. Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan RIMINI – SAN MARINO Doručak. Nakon doručka polazak za San Marino, najmanju republiku u Evropi. Po dolasku obilazak bazilike Sv. Marina, Narodne palate i čuvene tvrđave San Marino sa prelepim vidikovcima.. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.

OPIS HOTELA:

Hotel Fantasy 3*** Rimini https://www.hotelfantasyrimini.it/  ili sličan
Položaj hotela: Nalazi se u Marina Centro, Rimini, oko 50m od stanice gradskog autobusa, a 70 m je udaljen od plaže.

Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, klimu, balkon, sef, mali frizider, fen, TV, telefon. Postoji mogućnost da jednokrevetne sobe nemaju balkon. Standardna soba: za max. 4 osobe; dva standardna ležaja ili francuski ležaj i sofa ili dva pomoćna ležaja ili kreveti na sprat.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela su restoran, bar i Wi-Fi. Parking je uz doplatu, u zavisnosti od raspolozivosti na licu mesta (udaljen 250m).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Aranžman je rađen na bazi minimum 55 putnika. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).


Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 2 / 01.04.2024.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura