4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz

Evropski gradovi – Italija – Sorento

Avionom 4 dana/3 noćenja

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pesnika za čuvenu pesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svetu a da nikada nisu videli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI IZABRANE USLUGE, IZRAŽENA U EUR:

HOTEL USLUGA 1/2 SOBA PO OSOBI DOPLATA ZA 1/1 SOBU
Villa Crawford ( glavna zgrada) prema programu 449€ 75€
Hotel Villa Maria 3 prema programu 499€ 85€
Hotel Florida 3 prema programu 529€ 90€
Hotel La Meridian 3 prema programu 549€ 90€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz čarter letom na relaciji Beograd-Napulj-Beograd
transferi autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj
smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3* na bazi usluge 3 noćenje sa doručkom
usluge vodiča agencije, usluge lokalnog vodiča i troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
avio-takse 45,28€ (Beograd 16.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra – plaćaju se u agenciji, podležu promeni)
boravišna taksa Sorentu: 2€ dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 2,50€ do 3,50€ dnevno po osobi za hotel 4* (plaća se na recepciji hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika i fakultativni izleti i posete.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.


 • VAŽNE NAPOMENE:
  • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
  • Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja.
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 130).
  • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
  • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (promenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad”.

Organizator:Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Sorento. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva 3. Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 2 važi od 07.03.2018./span>

1

1.dan (29.04.2018.) BEOGRAD - NAPULJ - SORENTO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u prepodnevnim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta. Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso… Vreme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.
2

2.dan (30.04.2018.) SORENTO

Doručak.Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar… Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta -pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona… Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento, transfer traje 1,5h. (Cena izleta: oko 59€). Noćenje.
3

3.dan (01.05.2018.) SORENTO

Doručak.Celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri.Individualni polazak do luke Marina Piccola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom pored obale Sorrenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7 km, a široko blizu 3 km. Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora: Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bilo je omiljeno boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem), a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim krivudavim uličicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom do Anacapri-ja gde se setajući posmatra panorama crkve Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama Vile švedskog lekara Axel Munthe-a i vidikovac na ostrvo i ka feničanskim stepenicama. Potom odlazak minibusom do centra Capri-ja uz šetnju na glavnom gradskom trgu i kroz trgovačke uličice do panorame Faragliona – stena pored mora simbol Kaprija, na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim Vrtovima. Slobodno vreme do popodnevnog broda za Sorento. (Cena izleta: oko 79€). Slobodno veče. Noćenje.
5

4.dan (02.05.2018.) SORENTO - NAPULJ - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11h. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje. Kraj putovanja.

Hotel Villa Maria 3* www.hotelvillamaria.it
Hotel Villa Maria nalazi se na 5 minuta od plaže (obale) i 10 minuta hoda od strogog centra Sorenta, Trga Tasso.Od sadržaja ima: veliku terasu sa panoramskim pogledom na Vezuv i zaliv, restoran, bar, otvoren bazen (u upotrebi u letnjoj sezoni), teretanu, bar pored bazena, WI FI u zajedničkim prostorijama. Jednostavno opremljene sobe imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni Levante Beach
Rezidencija Villa Crawford http://villacrawford.it/en
Villa Crawford se nalazi u mestu Sent Anjelo, jednom od kvartova Sorenta. Od centra Sorenta udaljen je oko 35 minuta hoda. Smeštajni kapaciteti se nalaze u okviru manastirskog kopleksa i preuređeni su u hotelski smeštaj nakon opsežnih restauratorskih radova koji su mu vratile stari, renesansni, sjaj. Sa centrom Sorenta je povezan gradskim prevozom (voz ili autobus), čija stanica je udaljena kilometar od smeštajnog objekta. Vila nema zvaničnu kategorizaciju, ali ,po našoj oceni ima 3 zvezdice. Sa terase kompleksa vile se pruža predivan pogled na napuljski zaliv i Sorento. Vila poseduje ukupno 40 soba. Sve sobe su prostrane i uređene u jednostavnom, klasičnom stilu, sa kupatilom. Sobe su raspoređene ili u glavnom objektu ili u vilama koje se nalaze u vrtu. Besplatan wi-fi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Vila poseduje sobu za sastanke, restoran, recepciju, veliki, lepo uređen vrt. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije organizatora, 7 dana pre polaska na put
Hotel Florida 3 * http://www.hotelfloridasorrento.com/
Mali, porodični, hotel smešten je na oko 900 metara od glavne ulice Korso Italia, koja vodi do centra mesta, i na pola puta između istorijskog dela i rezidencijalnog dela Sorenta(Sent Anjelo). U blizini hotela nalazi se železnička stanica a na 10 minuta hoda šoping zona Sorenta.Od sadržaja hotel ima: veliki vrt sa mediteranskim rastinjem, prostranu terasu sa pogledom na zaliv, bazen ( u funkciji u letnjoj sezoni), bar pored bazena, restoran. Smeštaj: klasično opremljene sobe imaju SAT TV, telefon, klima uređaj, pisaći sto, sef, kupatilo sa tuš kabinom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).
Hotel La Meridiana 3 * https://www.lameridianasorrento.com/
Hotel se nalazi u mirnom delu centralne zone Sorenta, na 5 minuta hoda od autobuske stanice i na 15 minuta hoda od luke. Na 600 metara od hotela nalazi se Trg Taso sa brrojnim radnjama i restoranima. Sadržaj: lobi, restoran, terasu sa pogledom na zaliv, parking. Smeštaj: klasične sobe( bez balkona) imaju SAT TV, telefon, WI FI, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije organizatora, 7 dana pre polaska na put

1
Sorento se nalazi u Italiji putovanja 2018
Sorento se nalazi u Italiji putovanja 2018
Sorento se nalazi u Italiji putovanja 2018
Sorento se nalazi u Italiji putovanja 2018