Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ZANZIBAR Stone Resort Vila

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Zanzibar – Afrika

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

INDIJSKI OKEAN ZANZIBAR

Stone Resort Vila

Položaj hotela: Stone Resort se nalazi u mestu Kivengvi (Kiwengwa). Smešten na prirodnoj peščanoj plaži Kivengva, koja je kao biser u plavetnilu toplog Indijskog okeana.

Hotelski sadržaj: Plaža je sa belim peskom, zadivljujuće lepote i čistoće, a između plaže i rizorta u predivnom vrtu u senci palmi nalazi se bazen sa sunčanom terasom, ležaljkama, suncobranima i pool barom.  Rizort poseduje restoran, bar i sobe sa pogledom na more ili na bazen.

Sobe: Rizort poseduje dva tipa soba, sobe za dve osobe sa širokim ’king size’ krevetom ili porodične sobe sa dva široka ’king size’ kreveta. Sve sobe su veličine 30 m², klimatizovane, imaju gardober i kupatilo. Dostupan je besplatan WiFi u javnom prostoru rizorta. Sobe imaju terasu ili balkon i imaju pogled na more ili na bazen.

Usluga u hotelu je engleski doručak.

Rezervat šume Kičvele (Kichwele) se nalazi na 10 km, a klub na plaži Sipano na manje od 1 km od objekta Stone Resort. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Abeid Amani Karume, udaljen 32 km od smeštaja.

 

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema turskih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.

Program / Cenovnik

 

Cenovnik važi za period:
17.06.-25.06.2023.
22.07.-30.07.2023.
19.08.-27.08.2023.
Cena je izražena u evrima po osobi

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan   BEOGRAD – DUBAI
Aerodrom Nikola Tesla, dolazak 3 sata pre leta. Poletanje je u 23.55h, letom FZ1750 do        Dubai-a.
2.dan   DUBAI – STONE TOWN
Nastavak leta za Zanzibar u 08.05h, letom FZ1260, dolazak na Zanzibar u glavni grad Stone Town u 14.55h. Transfer i smeštaj u vilu, odmor i slobodan dan za individualne aktivnosti.
3.dan – 8.dan  KIWENGWA
Narednih nekoliko dana provešćete na najlepšoj plaži na Zanzibaru i uživati u kupanju i sunčanju na obali čarobnog Indijskog okeana.
8.dan   STONE TOWN – BEOGRAD (via Dubai)
Transfer hotel  – aerodrom, dolazak na aerodrom 3 sata pre leta. Poletanje je u 08.05h, letom FZ1260 za Dubai. Nastavak leta za Beograd u 18.55h, letom FZ1749. Dolazak u Beograd u 22.50h. Kraj   putovanja.
JEDINSTVENA CENA UKLJUČUJE: Smeštaj u vili Stone Resort, sa uključenim doručkom (ND, set meni), povratni transfer, povratnu avio kartu sa svim taksama, kompanija kojom se leti je Fly Dubai.

JEDINSTVENA CENA NE UKLJUČUJE:

  • Vizu za Tanzaniju, plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
  • Individualne troškove
  • Fakultativne obilaske i izlete
  • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg u zavisi od kompanije sa kojom se leti)

NAPOMENA: Vreme prijave u sobe je od 14h, a vreme odjave do 11h. U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste organizatora putovanja prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima.Molimo putnike da pažljivo pročitaju program putovanja, informacije i opšte uslove putovanja jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a u slučaju potrebe, moze se traziti da se uradi brzi test. Strani državljani pod istim uslovima ulaze u Tanzaniju.

Valuta – tanzanijski šiling, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – svahili, engleski
Viza – viza se dobija na aerodromu (50 USD). Pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci po povratku sa puta (minimum 2 slobodne strane).
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, izuzev aprila i maja
Vodene struje I koralni grebeni ograničavaju kupanje u moru pa preporučujemo korišćenje sandala za vodu

Ostrvska država Zanzibar nalazi se na samo 6 stepeni južno od Ekvatora uz istočnu obalu Tanzanije. Čini je nekoliko ostrva od koji su najveća Pemba i Unguja. Glavni grad Zanzibar nalazi se na Unguji. Stari deo grada Stone Town proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja.

Zanzibar asocira na začine, šarene tkanine i egzotične plaže oivičene koralnim grebenima. Ima tropsku klimu i multikulturnu populaciju.

Tržnice istoimenog glavnog grada su uvek užurbane, bučne i prošarane mirisom hiljade različitih začina. Stone Town (Stoun taun) je stari deo grada i proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja.

Ostrvo Zanzibar je grаđeno pretežno od korаlnih krečnjаkа, tаko dа vas fascinantni reljefni oblici na ovom putovanju neće ostaviti ravnodušnim. Ovo je idealno mesto za letovanje i odmor tokom čitave godine, jer prosečnа temperаturа u jаnuaru iznosi oko 28°C, а u julu oko 23°C.

Najviše padavina uz najviše temperature i veliku vlagu ima u aprilu i maju pa te mesece treba izbegavati.

Netaknute bele peščane plaže, obilje sunca, čisto toplo more, puno zelenila, retke vrste biljnog i životinjskog sveta, kontrast između sjaja turizma i siromaštva lokalnog stanovništva, opijajući mirisi egzotičnih začina cimeta, šafrana… nateraće vas da zaboravite na realnost i biti jedno nezaboravno iskustvo.

Ljubiteljima vodenih sportova Zanzibar takodje ima šta da ponudi. Površinsko ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim „garaua“, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onog u čemu možete uživati.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs