Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Trebinje i južni Jadran

DESTINACIJA
Evropski grad – TREBINJE

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
2 noćenja / 5 dana

TREBINJE PROLEĆE 2024

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

14.MART-18.MART / 11.APRIL-15.APRIL  / 13.JUN-17.JUN 2024.

Trebinje – Herceg Novi – Budva – Kotor – Dubrovnik

Hercegovina! Zemlja gorštaka i surovih planina. Zemlja sunca i vina. Zemlja starostavne istorije koja još uvek šapuće o Travuniji. Zemlja pesnika, Šantića i Dučića. U ovoj divnoj Hercegovini je najdivnije Trebinje podno Leotara. Grad kojim je vladala srpska kraljica Jelena Anžujska, ali i mnogi drugi. Ovo je Dučićev grad, i svakako u rano jutro kada na prozor svoj pogledate, prvo što će vam pasti na pamet su Dučićevi napisi iz „Jutra sa Leutara“. Prošetati se ovim gradom znači uroniti u njegove mediteranske ulice, sići do Trebišnjice, poglede upreti ka divnim platanima… Ovde vreme kao da je stalo. A Sunce, Sunce nad Trebinjem uvek greje. Poslednjeg dana boravka u posetićemo i slavni Dubrovnik. Program osmišljen za uživanje.

Program putovanja:

1. dan (četvrtak 14.mart / 11.april / 13.jun) Polazak oko 22h iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i oko 23.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja ka Crnoj Gori. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 15.mart / 12.april / 14.jun) TJENTIŠTE – TREBINJE Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska“ u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene Anžujske, Park pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša… Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Poseta Trebinju bez divne Hercegovačke Gračanice, ne bi bila potpuna. Podignuta je na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i Arslanagića most – prema priči, zadužbina Mehmed-paša Sokolovića. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove… Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (subota 16.mart / 13.april / 15.jun) HERCEG NOVI – PERAST – KOTOR Doručak. Polazak na fakultativni izlet do Bokokotorskog zaliva, bisera Jadrana. Kraći obilazak HERCEG NOVOG, sat kula kao centralno obeležje grada i gradska kafana. Nastavak putovanja ka PERASTU, biseru bokokotorskog zaliva,  i gradiću koji pruža najbolji pogled na ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Fakultativni obilazak ostrva Gospe od Škrpjela, koje je prema predanju nastalo jer su lokalni ribari na tom mestu pronašli ikonu Bogorodice i u njenu čast izgradili veštačko ostrvo i crkvu. Nastavljamo naše putovanje ka KOTORU, gradu koji se nalazi na srednjevekovnoj listi UNESCOa. Obići ćemo stari grad, katedralu sv. Tripuna, centralni trg, kao i brojne druge znamenitosti ostale iz perioda Mletačke republike. Iz luke nam mašu putnici sa kruzera a mi fakultativno idemo do nove atrakcije primorja, a to je žičara koja vodi do Lovćena. Uživamo u pogledu na jedan od najstarijih gradova u zalivu, na Jadransko more, zalazak sunca i planine koje ga okružuju. Slobodno vreme za osveženje kafu. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. dan (nedelja 17.mart / 14.april / 16.jun) DUBROVNIK   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 11h. Obilazak starog grada (sa lokalnim vodičem i audio opremom) sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost. Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Knežev dvor, Onurfijevu fontanu, Srpsku pravoslavnu crkvu… Slobodno vreme. Povratak u Trebinje nakon 17h i polazak ka Srbiji. Pravimo kraću pauzu za odmor i osveženje u Višegradu (od aprilskog termina), prelazimo jednu od najpoznatijih ćuprija u Srbiji. Nastavak puta ka Beogradu. Noćna vožnja.

5. dan (ponedeljak 18.mart / 15.april / 17.jun) Povratak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA:

 

HOTEL „IN“ 3***,  Trebinje https://hotelintrebinje.com/  ili sličan

U skladu sa okruženjem postavljena je i poslovna koncepcija hotela IN – modernog objekta, čija su glavna obilježja udobnost, funkcionalnost i intimnost, koji uključuju sve neophodne sadržaje važne za vrhunski kvalitet i nivo usluge. Hotel se nalazi u Trebinju, u centra grada. Poseduje mali lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju. Sobe su komforne i sve sadrže kupatilo sa tuš-wc, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

HOTEL „LEOTAR“ 4****., Trebinje https://www.hotelleotar.com/sr/hotel/ ili sličan

Smešten u bujnom okruženju u samo centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje. Na 32 km od Herceg Novog i 30 km od Dubrovnika, ovaj hotel predstavlja idealnu polaznu tačku za kratke posete obližnjim gradovima i na Jadranskoj obali. Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi. Sobe su komforne, i sve poseduju kupatilo sa fenom za kosu, klima uređaj, TV, mini-bar, sef.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.belvi.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!) U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora.

Organizator: Fantast tourist d.o.o., Novi Sad, Jevrejska 8

Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana. Organizator putovanja je turistička agencija Fantast tourist d.o.o. OTP 70/2021 kategorija A. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast tourist d.o.o. d.o.o.
Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300
Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Vračar, Beogradska 6, 011/6302-066; 6302-067, info@belvi.rs
Program putovanja br. 1 / 26.03.2024.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura