BELEK

U srcu turske rivijere, među tirkiznim vodama i zelenilom, leži jedno od najelitnijih letovališta u zemlji. Belek očarava posetioce luksuznim hotelima i raznolikim sadržajima.
Smestivši se na južnoj obali Turske, nedaleko od grada Antalija, Belek je postao sinonim za raskošan odmor i nezaboravno iskustvo. Uz to, nalazi se u regiji bogatoj istorijskim nasleđem i netaknutom prirodom, te turistima pruža savršen spoj luksuza, prirode i kulture.

Luksuzno letovalište na turskoj rivijeri
Sezona u Beleku traje bezmalo devet meseci, budući da ovo letovalište karakteriše čak oko tri stotine sunčanih dana u toku godine. Prosečna temperatura vazduha u toku letnjih meseci kreće se u rasponu od 30 do 35 stepena Celzijusa.
U Beleku postoji nešto manje od 50 luksuznih hotela, tri tematska parka i dva tržna centra, kao i brojni tereni za različite sportske aktivnosti, ali i golf tereni i sportski kompleks.
BELVI je pripremio za vas smeštaj u pažljivo odabranim hotelima visoke kategorizacije u Beleku.
Zbog svega toga ne čudi podatak da letovanje u Beleku bira oko 1,7 miliona turista iz celog sveta.
Atrakcije Beleka
Na nešto manje od 20 kilometara udaljenosti od ovog letovališta nalazi se Aspendos, drevni grad izgrađen tokom prvog veka. Ono po čemu je poznat jeste rimski amfiteatar, koji je prilično dobro očuvan i danas je domaćin mnogim značajnim muzičkim događajima.
Nekada jedan od najbolje organizovanih gradova na području čitave Anadolije, drevni grad Perge je danas jedna od atrakcija tog dela Turske. Od Beleka je ovaj lokalitet udaljen oko 30, a od Antalije oko 20 kilometara. Primetan je kako helenistički, tako i rimski i vizantijski uticaj, a Perge je izuzetno značajan i za hrišćanstvo, budući da se veruje da je ovaj drevni grad u svoje vreme posetio i apostol Pavle.
Između pomenuta dva lokaliteta nalazi se Silion, antički grad za koji se smatra da je u davna vremena bio najbogatiji. Osnovan u periodu po završetku Trojanskog rata, grad je bio pod različitim uticajima. Ovaj lokalitet od Beleka je udaljen oko 15 kilometara.
Najpoznatije plaže u Beleku
Neke od plaža u Beleku rezervisane su samo za goste hotela koji se na njima nalaze, dok ima i onih koje su poluotvorene, te kao takve dostupne i ljudima, koji nisu gosti konkretnog hotela.
Glavna plaža Beleka je peščana i pruža mogućnosti za opuštanje i uživanje gostima hotela koji su uz nju smešteni. Sa svojim mekanim peskom i kristalno čistim morem, ovo je idealno mesto za sunčanje i osveženje, budući da je u pitanju odlično organizovana plaža.
Kadriye plaža jedna je od onih, koje su delimično dostupne svima, bez obzira što nisu gosti hotela, kao i plaže Bogazkent i Belek beach II.

KOMPLETNU NAŠU PONUDU ZA BELEK LETO 2024 MOŽETE VIDETI OVDE…