u pripremi

Hotel Marvy

Grčka | | Kamena Vourla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noci
PREVOZ: Autobus

u pripremi

Hotel Violetta

Grčka | | Kamena Vourla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noci
PREVOZ: Autobus

u pripremi

Hotel Sissy

Grčka | | Kamena Vourla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noci
PREVOZ: Autobus

u pripremi

Mitsis Galini Wellness Spa & Resort

Grčka | | Kamena Vourla

NOĆENJA: 13 dana / 10 noci
PREVOZ: Autobus

KAMENA VOURLA

Na istočnoj obali centralne Grčke nalaze se termalni izvori i odmaralište Kamena Vourla, jedno od najotmeniih letovališta i banja. Ima izrazito toplo more zbog izviranja podzemnih voda, čiste plaže, restorane, kafetrije. Mesto je održavanja brojnih festivala i revija. Grad je smešten na ivici šumovitog predela, koji se završava prelepom plažom. U blizini se nalazi lokalitet Termopili. Kamena Vourla se nalazi odmah uz autoput E-75 kojim direktno možete stići iz Beograda. Preko puta Kamene Vourle se nalazi vulkansko ostrvo Lihodenisia koje je poznato po svojim plažama sa peskom zlatne boje do koje lako možete doći morskim taksijem ili iznajmiti ceo čamac za koji nije potrebna dozvola.

Kamena Vurla se nalazi na obali Malijskog zaliva, oko 930 km od Beograda i na oko 170 km severno od Atine, na auto putu Solun-Atina, 40  km od Lamije i nešto više od 20 km od istorijskog Termopila i jedno je od najpoznatijih lečilišta (banja) u Grčkoj. Lekoviti izvori u okolini koriste se za lečenje brojnih oboljenja poput hroničnog reumatizma, artritisa, spondiloze, iščašenja, išijasa… Smeštena je između planina i mora, što mestu daje poseban izgled. Ima najbolju lokaciju za odlaske na izlete do Korintskog kanala, Atine, Mikene, Meteora, ostrva Skiatos, Evie, Alonisosa i puno manjih ostrva i plaža. Na 3 km od grada nalazi se vizantijski manastir sagrađen u XII veku i njegova najveća atrakcija su freske.

Odmor u Kamenoj Vurli je pristupačan za svakoga, od smeštaja u luksuznim hotelima do pristojnih apartmana, koji su svi poznati po besprekornoj usluzi, tradicionalnom grčkom gostoprimstvu i naravno nezaboravnoj grčkoj kuhinji. Duž obale, u ovom mirnom mestu, se nalaze picerije, kafeterije, barovi, poslastičarnice, taverne, mali porodični restorani… Šetalište je lepo uređeno, sa palmama i klupama na pojedinim delovima. Mesto nudi i druge aktivnosti kao što su krstarenje, ronjenje, razni sportovi na vodi.