LEFKADA

Iako je Lefkada jedno od grčkih ostrva, budući da je sa kopnom povezana mostom, mnogi je smatraju poluostrvom. Ipak, u geografskom smislu jeste ostrvo, koje je među srpskim turistima jedno od omiljenih.
Razloga za letovanje na Lefkadi je zaista mnogo. Mada se ipak plaže i plavetnilo Jonskog mora navode kao osnovni.
U neposrednoj blizini ovog jonskog ostrva su Krf, Kefalonija i Itaka. Zahvaljujući sredozemnog klimi, koja preovlađuje na ostrvu, Lefkada se može pohvaliti prilično dugom sezonom.

Dragulj među Jonskim ostrvima

Mnoge plaže na Lefkadi su neretko okarakterisane kao najlepše i to ne samo u Grčkoj, nego i na čitavom Mediteranu. Upravo zato se ovo ostrvo smatra pravim pravcatim draguljem Jonskog mora.
Poznato i kao Lefkas, ostrvo ima još mnogo toga da ponudi turistima. Izuzev glavnog grada Lefkade, turisti rado posećuju i Agios Nikitas i Nidri. A upravo u Nidriju BELVI nudi odlične smeštajne objekte. Autobuski i avionski aranžmani, koji se nalaze u našoj ponudi, na bazi su 10 ili 11 noćenja, a zainteresovanima su na raspolaganju i aranžmani koji uključuju sopstveni prevoz, tako da će svako pronaći opciju koja mu najviše odgovara i uživati na romantičnoj Lefkadi.

Zbog nestvarno lepe plave boje Jonskog mora, ali i plaža prekrivenih finim, sitnim peskom, Lefkada je ponela epitet grčkih Kariba. Potpuno opravdano, mora se priznati.
Redovnim brodskim linijama je odlično saobraćajno povezana sa ostrvima Kefalonija, Itaka i Meganisi. A na Lefkadi se nalazi i nacionalni aerodrom Aktion.

Plaže na Lefkadi

Sa čak 26 plaža, koliko ih ima na ostrvu, površine tek nešto veće od tri stotine kvadratnih kilometara, sasvim je jasno da turistima nije baš lako da izaberu onu, koja će ispuniti njihova očekivanja. A ako kažemo da će gotovo svaka plaža na Lefkadi, bez ikakve sumnje moći da odgovori na zahteve posetilaca, nećemo preterati. Jednostavno, plaže na ovom grčkom ostrvu su, u najmanju ruku fenomenalne.
Kada se iz grada Lefkada krene u pravcu jugozapada, nailazi se na jednu od najpoznatijih plaža. Porto Kaciki je ujedno i jedna od najčešće fotografisanih plaža i na samom ostrvu i u zemlji. Iako je put do nje ne baš tako jednostavan, posetioci bivaju nagrađeni nestvarnom lepotom Jonskog mora i plaže, okružene strmim liticama.
Sa dužinom od oko 2.500 metara, plaža Egremni važi za jednu od najdužih na Lefkadi. Najčešće je turisti posećuju sa morske strane, prosto zato što je, zbog njene pozicioniranosti, takav pristup i jednostavniji.
Plaža Katisma važi za glavnu plažu Lefkade. Osim automobilom, do nje se može stići i redovnim autobuskim linijama. Na ovoj organizovanoj plaži se posetiocima nudi mogućnost korišćenja plažnog inventara, odnosno iznajmljivanja ležaljki i suncobrana u okviru dva bara.
U Agios Nikitasu se nalazi još jedna od poznatijih plaža, a na par kilometara udaljenosti od mesta Vasiliki je i plaža Agiofili. Budući da je u pitanju neorganizovana plaža, na kojoj postoji samo omanja prodavnica, to se posetiocima preporučuje da ponesu potrepštine za ugodan boravak na ovoj plaži.
Oko 35 kilometara deli plažu Gialos i prethodno pomenute plaže Porto Kaciki i Egremni. Izuzev organizovanih delova, na ovoj plaži postoji i deo, na kome turisti mogu nesmetano koristiti i sopstvene plažne rekvizite.
Avali, Nikiana i Gira, kao i Afteli, Milos, Kastro i Vasiliki, još su neke od poznatijih plaža Lefkade.

KOMPLETNU NAŠU PONUDU ZA LEFKADU LETO 2024 MOŽETE VIDETI OVDE…