5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Portugalija – Lisabon

Avionom, 5 dana/4 noćenja

Termin putovanja: 17. – 21. April 2020.

HOTELI USLUGA Cena aranžmana po osobi
u dvokrevetnoj sobi
Doplata za 1/1 sobu
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
Vip Zurique 3 ili sličan 4 ND 570 € 180 €
NAPOMENA: Jednokrevetne sobe se dobijaju isključivo na upit. U hotelu u Lisabonu nema trokrevetnih soba, a dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
CENOVNIK PDF
pdf
JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz avionom Beograd-Minhen-Lisabon-Minhen-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku na destinaciji koji se vraća sa grupom za Beograd, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 120 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 8 evra), međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi.

Minimum za realizaciju izleta je 20 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše na licu mesta.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra.
Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra.
Fado veče: U cenu je uključen prevoz, piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra.
Pešačka tura: odlazak do Parka nacija (odlazak i povratak metroom, karta je u uključena u cenu): 17 eur.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Krajnji rok za prijavu: 10.02.2020. ili do popune mesta.
 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći biometrijski pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise.
 • Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre polaska (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
 • Rezervacija i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrše na licu mesta u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 20 učesnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, izlet se može realizovati po korigovanoj ceni.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada i rasporeda fakultativnih izleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Organizatora putovanja i posrednik ne snose odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije organizatora putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zakljuĉenog sa ugovaraĉem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistiĉkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistiĉkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad“.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Matični broj: 20899999
Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana – Lisabon. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel & service d.o.o., licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.,
Kategorija licence A40. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel & service d.o.o.
Program br.3 važi od 18.02.2020.

1

1. dan(17.04.2020.) BEOGRAD-MINHEN-LISABON

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” kod šaltera agencije 04.30 časova. Poletanje u 06.30 časova (let LH 1727). Sletanje u Minhen u 08:00 časova. Nastavak putovanja za Lisabon u 11:20 (let LH 1790). Sletanje u Lisabon u 13:30 časova. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Smeštaj. Noćenje.
2

2. dan(18.04.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje.
Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom..
3

3. dan(19.04.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.
Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu..
4

4. dan(20.04.2020.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a ’98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Noćenje.
5

5. dan(21.04.2020.) LISABON-MINHEN-BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 14:20 časova (let LH1791). Sletanje u Minhen u 18:20 časova. Poletanje za Beograd u 21:05 (Let LH1726). Sletanje u Beograd u 22:35 časova. Kraj programa.

Vip Executive Zurique 3*, Rua Ivone Silva, 18, Lisbon ili sličan viphotels.com

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom imini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018