Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz
HB
Usluga

Royal Island & Spa 5*

Polozaj hotela: Hotel se nalazi na 800 m dugačkom i 220 m širokom ostrvu Horubadhoo. Aerodrom Male je udaljen oko 118 km, oko 35 minuta unutrašnjim letom i dodatno brodom. Ostrvo karakteriše bujna tropska vegetacija i kristalno čista laguna. Doživite odmor na beloj, peščanoj plaži i u opuštenoj atmosferi.
Sadržaji:  Sa stilom uređen rizort, koji se savršeno uklapa u tropsku vegetaciju ostrva. Sadržaj hotela čine glavni restoran ,,Maakanaa’’ sa azijskim i internacionalnim specijalitetima, a-la-carte restoran ,,Raabondhi’’ koji služi internacionalna jela, ali i morske specijalitete, zatim coffee-shop ,,Pool Terrace’’, bar, bar na bazenu i pab. Dodatno hotel nudi bazen sa odvojenim bazenom za decu, juvelirnicu, suvenirnicu, frizerski salon, besplatan Wi-Fi u glavnom baru.
U cilju zaštite ostrva od erozije, na pojedinim mestima su podignuti lukobrani, koji brane ostrvo od talasa.
Sport uključen u cenu: fitness centar, odbojka na plaži, badminton, stoni tenis, tenis (osvetljenje uz doplatu), skvoš, bilijar, surfovanje na vetru, kanu, aerobik.
Uz doplatu: skijanje na vodi, jet-ski, jedrenje, pecanje na pučini.
Wellness: ,,Araamu Spa’’ je prava oaza mira, opremljena u antičkom stilu, smeštena u unutrašnjosti ostrva. Sadrži 10 prostorija od kojih je 6 na otvorenom, parno kupatilo, đakuzi, saunu, ajurvedske tretmane, masaže, manikir i pedikir uz doplatu.
Sobe: 170
Garden Villa: oko 30 m² (20), u bungalovima u nizu, u klasičnom stilu, kupatilo sa tušem, WC, fen, bade mantil, TV, besplatan Wi-Fi, telefon, klima, ventilator na plafonu, mini-bar, aparat za kafu/čaj, sef, terasa. Nalaze se u 2. redu do plaže.
Ostali tipovi soba: Beach Villa oko 41 m²
Usluga:  Polupansion – Doručak i večera na bazi bifea. Mogućnost doplate za pun pansion ili all inclusive.
Transfer: oko 35 minuta unutrašnjeg leta i nakon toga transfer brodom.
www.villahotels-royal-island.com

PERIOD AVION TRANSFER USLUGA HB USLUGA FB USLUGA ALL OD
Primer obračuna po osobi za 7 noćenja sa avio kartom i transferom
Mart 1906 1906 2404
April 1737 1737 2029
Maj 1323 1323 1654
Jun 1323 1323 1654

BB = noćenje s doručkom, HB = polupansion, FB = punpansion, ALL = all inclusive


Dobro je znati

Valuta – maldivski rupi, poneti dolare (očuvane novčanice koje nisu starije od 2003. godine). U svim hotelima plaćanje se obavlja u dolarima. Nemojte menjati novac na aerodromu ili bankomatu jer ćete dobiti lokalni novac koji nemate gde da upotrebite.
Jezik – engleski, dhivehi
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija. High season od novembra do aprila, low season od maja do oktobra (hoteli su duplo jeftiniji u ovom periodu)

• Zbog dosta korala preporučljivo je nositi patike za vodu.
• Obavezna upotreba krema sa najvišim zaštitnim faktorom.
• Mnogi hoteli imaju obavezan dress code pa preporučujemo da ponesete duge pantalone.
• Zabranjeno je unošenje verskih obeležja I alkohola
• Zabranjeno je I strogo kažnjivo iznošenje korala, školjki I oklopa kornjača
• Venčanje na Maldivima je simbolično I nije priznato ali stvara vezu I uspomenu za ceo život.

MALDIVI

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Čini je 1.200 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih a od toga se samo 100 koristi za turizam.
Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora I belim peskom a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba.
Maldivi su najmanja azijska zemlja I najniža zemlja na planeti. Najviša nadmorska visina je 5m, a 80% ostrva ne prelazi 1m n.m.v.
Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Na susednom malom ostrvu se nalazi internacionalni aerodrom Velana International. Odatle kreću I transferi do Vašeg ostrva. Brzim brodovima se ide do bližih ostrva I transfer traje max 60 min. Ukoliko ste se odlučili za neko dalje ostrvo, moraćete lokalnim letom do lokalnog aerodroma gde će Vas sačekati brodić Vašeg hotela I prevesti na ostrvo.
Svako ostrvo je priča za sebe. Možete birati hotel na ostrvu na kome živi I lokalno stanovništvo ukoliko želite da upoznate njihov način života ili se odlučiti za izdvojeni resort gde je svako ostrvo hotel za sebe I gde ćete doživeti one Maldive koje gledate na slikama I koji Vam oduzimaju dah.
Ako se pitate kada je pravo vreme za odlazak na Maldive – odgovor je UVEK. Kako se nalaze uz Ekvator sunce ih obasjava tokom čitave godine. Temperatura vode je ujednačena – 28 stepeni, a temperatura vazduha varira od 28 do 32 stepena. Upotreba zaštitnih krema sa najvišim faktorom je obavezna jer je sunce izuzetno jako, pogotovo oko podneva.
Klima na Maldivima je monsunska – zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i zato Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora što znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.
Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana. Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija. Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu. Jun ima najmanje sunčanih sati. U junu i julu manje kiše ima na južnim atolima i ostrvima blizu Malea. U novembru i decembru više sunčanih dana ima na severnim atolima.
Zimski monsun je I period najviših cena. Najniže cene su u periodu od maja do polovine jula kada ponovo počinju da rastu zbog godišnjih odmora Evropljana. Prilikom biranja hotela dobro razmislite I o vrsti usluge. Kako ste ograničeni samo na restorane I barove na svom ostrvu, a cene su prilično visoke, preporučujemo da se odlučite minimum za polupansion.
Zbog svoje nestvarno lepe prirode, kristalno čistog mora, romantičnih zalazaka sunca…Maldivi su postali omiljeno mesto za parove, ljude koji žele da pobegnu od svakodnevnog užurbanog života, svetski jet-set ali sve češće I za porodice. Više nisu nedostupni kao nekada. Letovanje u junu može koštati kao I odlazak u neko tursko letovalište. A osećaj je neuporediv.
Maldivi Vas čekaju!