Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz

Zanzibar – Stone Resort, Kiwengwa

Položaj: Stone Resort se nalazi na ostrvu Zanzibar na plaži Kiwengwa, koja se nalazi u središnjem delu istočne obale. Udaljena je od glavnog grada (Stone Town) i aerodroma 45 kilometara kao i od plaža Nungwi i Paje na po 40km.
Sadržaji: Ova vila je skriveni dragulj na istočnoj obali ostrva Zanzibar. Stone Resort nudi svu slobodu odmora u vili, plus mnoštvo neverovatnih sadržaja ispred vaših vrata.
Sobe: Objekat poseduje 12 soba sa terasama, ukupnog kapaciteta 26-28 ljudi sa bazenom i restoranom. Prosečna kvadratura sobe sa terasom je 35 kvadrata.
Svaka soba: Svaka soba je klimatizovana, ima zasebno kupatilo sat tuš kabinom kao i wifi, sef. Udaljenost objekta od plaze je 20 metara. Površina bazena 10×5 metara, dubina 1.5m.
Restoran: ima veliki izbor domaćih i internacionalnih pića i bogat okeanski meni. Terasa restorana ima 40 mesta.
Napomena: Moguće je organizovati povratni transfer od/do aerodroma kao izlete, safari, pecanje i školu kajta.
https://stone-resort.com/

Avio karte su uključene u cenu.

Period putovanja: oktobar, novembar i decembar
Tip sobe: Cena po osobi/10 noćenja:
Eur king bed soba 1250 €
Eur family soba 1650 €

Valuta – tanzanijski šiling, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – svahili, engleski
Viza – viza se dobija na aerodromu (50 USD). Pasoš mora biti važeći najmanje 6 meseci po povratku sa puta (minimum 2 slobodne strane).
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, izuzev aprila i maja
Vodene struje I koralni grebeni ograničavaju kupanje u moru pa preporučujemo korišćenje sandala za vodu

Ostrvska država Zanzibar nalazi se na samo 6 stepeni južno od Ekvatora uz istočnu obalu Tanzanije. Čini je nekoliko ostrva od koji su najveća Pemba i Unguja. Glavni grad Zanzibar nalazi se na Unguji. Stari deo grada Stone Town proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja.
Tropska klima sa prosečnim temperaturama od 23°C u julu do 28°C u januaru čini ga idealnim mestom za odmor tokom čitave godine. Najviše padavina uz najviše temperature I veliku vlagu ima u aprilu i maju pa te mesece treba izbegavati.
Netaknute bele peščane plaže, obilje sunca, čisto toplo more, puno zelenila, retke vrste biljnog I životinjskog sveta, kontrast između sjaja turizma I siromaštva lokalnog stanovništva, opijajući mirisi egzotičnih začina cimeta, šafrana…nateraće vas da zaboravite na realnost I biti jedno nezaboravno iskustvo.