SIVOTA

U regiji Epir, prekoputa ostrva Krf, ugnezdilo se letovalište, poznato po plavetnilu Jonskog mora, obilju zelenika i srkivenih uvala. Sivota se sa razlogom smatra biserom regije Epir, kojoj pripada.

Od Parge je deli oko 20, a od Igumenice, odakle polaze trajekti za ostrvo Krf, Sivota je udaljena oko 30 kilometara.

Zahvaljujući gradnji novog autoputa, Sivota je lako dostupna za turiste iz naše zemlje, koji se odlučuju da na letovanje idu sopstvenim automobilom. Oko tri sata vožnje je potrebno od granice Republike Grčke i Republike Severne Makedonije do ovog letovališta Jonskog mora.

BELVI je za vas pripremio autobuske i avionske, ali i aranžmane sa sopstvenim prevozom, na bazi 10 i 11 noćenja, u smeštaju A kategorije, u vilama Irida i Moschou.

Plaže u Sivoti

Kristalno čisto more, poznato po nestvarno lepim nijansama plave boje, brojne skrivene uvale i mir, osnovna su obeležja ovog grčkog letovališta. Uz to, relativna blizina Parge i ostrva Krf, daju mu dodatnu dozu zanimljivosti, posebno za ljubitelje aktivnijeg odmora.

Plaža Pisina na ostrvcetu Agios Nikolaos, u slobodnom prevodu sa grčkog „bazen“, sasvim sigurno je jedna od najpoznatijih na području Sivote. Prekrivena je finim, beličastim peskom, a karakteriše je kristalno čista i bistra voda, te obilje zelenila kojim je okružena.

Posebno je zanimljiva i plaža Bela Vraka na ostrvcetu Murtemeno, budući da se do nje stiže prelaskom uskog spruda, prekrivenog zlatnim peskom.

Još jedna plaža, koja se nalazi u neposrednoj blizini centra Sivote je i Zavia. Kao i mnoge druge u ovom letovalištu i njegovoj okolini, tako je i ova plaža poznata po obilju zelenila, koje je okružuje, finom pesku i tirkizno plavom moru.

Treba još pomenuti i plaže Galikos Molos i Zeri, koje su smeštene u severnom delu ovog letovališta, kao i plaže Alati i Diaporti.

Ukoliko iz Sivote odlučite da krenete put Perdike, naići ćete na dve fantastične plaže, simbolično nazvane Mikri Amos i Megali Amos, što se slobodno prevodi kao Mali pesak i Veliki pesak. Osim uživanja u sunčanju i kupanju, na ovim plažama su dostupne i mnoge aktivnosti na vodi.

Ostrvca oko Sivote

Ono što se smatra posebno atraktivnim u ovom letovalištu, ako se izuzmu fenomenalne plaže, naravno, svakako su ostrvca koja se nalaze u blizini Sivote.

Turisti željni avanture se neretko odlučuju i za iznajmljivanje čamaca do ovih omanjih ostrva, među kojima su najpoznatija Agios Nikolaos, Mavro Oros i Murtemeno.

KOMPLETNU NAŠU PONUDU ZA SIVOTU LETO 2024 MOŽETE VIDETI OVDE…