Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

MEKSIKO – Dos Playas Faranda

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Meksiko

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

Cena od
U pripremi
paket / po osobi

MEKSIKO HOTELI 4* i  5* 

CENOVNIK PO OSOBI I DANU 2021 – 2022

Dos Playas Faranda 4* – Pogledajte sajt hotela

Položaj hotela: Hotel se nalazi na sopstvenoj peščanoj plaži u hotelskoj zoni, odmah pored hotela Maya Caribe Faranda. U blizini je pristaništa Playa Tortugas odakle isplovljavaju brodovi koji prevoze turiste na Ostrvo žena (Isla Mujeres). Udaljen je oko 16 km od aerodroma u Kankunu,Od poznatih noćnih klubova je udaljen oko 2,5 km (Coco Bongo, The City Nightclub, Mandala klub na plaži).

Hotelski sadržaj: Recepcija, WiFi internet, lobi, menjačnica, bankomat (ATM), spoljašnji bazen, dečiji bazen, restoran Iguanas, Thai restoran, suši bar Oishii Koi, teretana, spa, snack bar, 2 bara, mini market, teniski teren, besplatan parking, uz doplatu usluga pranja I peglanja veša, sportovi na vodi.

Sobe: Raspolaže sa 158 standardnih soba bez i sa balkonom ili terasom. Sve sobe imaju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, klima uređaj, mini bar, ketler za kafu, sef, fen za sušenje kose, telefon, TV, besplatan WiFi, peglu i dasku za peglanje, radni sto i stolicu.

Usluga: all inclusive (AI – sve uključeno). Doručak – ručak – večera + dodatna usluga: slatka i slana užina, bezalkoholna i alkoholna pića prema hotelskom planu (detalji na sajtu hotela).

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema turskih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.

Program / Cenovnik

USLOVI PUTOVANJA I NAPOMENE:

VIZNI REŽIM: za putovanje u Meksiko potrebna je viza. Turistička viza je besplatna, a dobija se na 10 godina u Ambasadi Meksika u Beogradu. Navedeni vizni režim odnosi se na građane republike Srbije. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja. Državljani drugih zemalja o viznom režimu se raspitaju u svojoj zemlji u konzulatima zemalja u koje žele da putuju. Sve države imaju svoju valutu, a američki dolar je opšte prihvaćena valuta u svim zemljama i za njega se dobija bolji kurs nego za eure.

Za putovanje nije potreban negativan PCR test niti sertifikat o vakcinaciji.

 • – Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Cena aranžmana za dodatne ležajeve, kao i za jednokrevetnu sobu radi se na upit.
 • – Svaka promena ili dopuna prvobitne rezervacije (ime, prezime, datum rođenja, promena tipa smeštaja, smatra se otkazom rezervacije od strane putnika i može biti odbijena od strane hotela. U tom slučaju primenjivaće se troškovi otkaza prema Opštim uslovima putovanja.
 • – Rezervacije hotela se vrše po uplaćenoj akontaciji 40%. Konačna potvrda se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
 • – Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
 • – Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljno prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
 • – Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena prema lokalnoj kategorizaciji i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
 • – Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
 • – Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
 • – Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.
 • – U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
 • – Fotografije na internet prezentaciji unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
 • – Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • – Molimo putnike da preuzmu i pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Za potvrdu rezervacije potrebna je uplata od 60% iznosa aranžmana. Ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre puta. Pojedine avio karte su nerefundabilne ,  u takvom slučaju za avio karte je potrebna uplata u celosti kako bi se rezervacija potvrdila. Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

Valuta – pezo, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine) – za plaćanje karticom obično postoji doplata
Jezik – španski, engleski
Viza – potrebna. Turistička viza je besplatna a dobija se na 10 godina u Ambasadi Meksika u Beogradu.
Vakcina – nije potrebna
Klima – tropska, može se putovati tokom cele godine, izbegavati period od maja do septembra zbog velikih vrućina I velike vlažnosti vazduha
Preporučujemo da ne šetate sami noću, posebno u slabo osvetljenim delovima grada, ili onim gde je prevelika gužva. Novac i vredne stvari ostavite u hotelskom sefu.
Budite posebno pažljivi kad prelazite ulicu. Pazite na vožače koji skreću iz pogrešne trake i vodite računa o automobilima iako imate zeleno svetlo.
Po zakonu, strogo je zabranjeno pušenje na javnim mestima, javnom prevozu i privatnim objektima. Zbog velikog broja pušača, zakon je vrlo strog. Zato uvek pitajte konobara da li je dozvoljeno pušenje

MEKSIKO

Meksiko, najveća država centralne Amerike, okružen Karipskim morem, Tihim okeanom i Meksičkim zalivom ima za svakoga po nešto. Bilo da želite miran odmor, ili ste ljubitelj non stop žurki ili avanturistički tip Meksiko će ispuniti sva vaša očekivanja i više od toga. Drevni gradovi Maja i Asteka, mistične piramide i čuvena Chichen Itza, piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti, katedrale i trgovi iz doba španske imperije u 19.veku, Chiapas – jedno od poslednjih mesta na svetu gde još uvek postoje neotkrivena blaga i ruševine Maja koja i dalje leže skrivena u najdubljim predelima prašume, plivanje sa delfinima u mestu Cabo San Lucas, tirkizno more i kao brašno sitan beli pesak, ljuta a tako ukusna meksička hrana, lud noćni provod… učiniće da poželite da se vratite u ovu zavodljivu zemlju. Glavni grad Mexico City ima stanovnika kao 4 Srbije! izgradjen na mestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, svake godine “tone” za oko 3 milimetra. Odvojte bar 3 dana za obilazak ovog megalopolisa. Obiđite glavni gradski trg Sokalo, Plavu kuću – dom i muzej Fride Kalo, ploveću pijacu Xochimilco, Palatu lepih umetnosti u glavnoj šetačkoj zoni Maderoi najveći park Čepultepek sa nekoliko jezera, šumom i brojnim muzejima. Ne propustite muzej Antropologije. Bacite pogled na grad sa vrha tornja Latinoamericana. Dan završite provodom do jutra u nekom baru ili noćnom klubu u čuvenoj četvrti Kondesa. Najpopularnije turističko odredište u Meksiku je Cancun. U poslednjih 20 godina Cancun je od malog ribarskog grada prerastao u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora pravi je biser Kariba. Podeljen je na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Caculcan koji se pruža duž celog poluostrva. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala… Za ljubitelje istorije, tu je muzej Maya de Cancun u kome se može saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji.

Prekoputa Cancuna nalazi se ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje je uspelo da zadrži svoj stari duh, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa, sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Južno od Cancuna je drugo popularno letovalište Playa del Carmen, poznato po dobrim hotelima visoke kategorije sa all inclusive uslugom. Dalje na jugu nalazi se Tulum sa najlepšom plažom u celom Meksiku. Tulum je poseban po majanskim ruševinama koje se nalaze uz samu obalu. Nikad nije loše vreme za posetu Meksiku iako je u primorskim i nižim regionima prilično vruće i vlažno od maja do septembra. To su ujedno i meseci sa najviše padavina i najvišim temperaturama gotovo svuda.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e-mail: office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000€