Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ŠRI LANKA Mermaid Hotel & Club ⭐️⭐️⭐️

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Šri Lanka

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

Daleka destinacija – Šri Lanka

Šri Lanka – Mermaid Hotel & Club 3+*

Položaj: Hotel se nalazi direktno na peščanoj plaži Kalutara. Centar mesta sa prodavnicama udaljen je oko 5km. Od aerodroma Colombo udaljen je oko 74 km (oko 2 sata vožnje). Iza hotela prolazi pruga.
Sadržaji: Hotel ima restoran sa internacionalnom kuhinjom, 4 bara (u baru “Music & Lounge Bar” 3 x nedeljno DJ pušta muziku), 2 bazena, zlataru, prodavnicu suvenira, besplatan WiFi u lobiju i animaciju svake večeri
Sport uključen u cenu: fitness, squash, stoni tenis, bilijar, odbojka.
Wellness centar : spa usluge uz doplatu
Sobe: ukupno 81
Standard soba: 40m2, renovirana, kupatilo sa tušem, fen, TV, telefon, klima, minibar (uz doplatu), sef, pribor za čaj i kafu, veliki balkon ili terasa.
Ostali tipovi soba: sea view 35m2 s pogledom na more / premium sea view 39m2 sa pogledom na more / premium deluxe sea view 48m2 ima kupatilo sa kadom i odvojen tuš, Blue Ray Player i Surround System i bliže je plaži
Usluga: all inclusive (AI – sve ukljuceno). Doručak – ručak – večera + dodatna usluga: slatka i slana užina, bezalkoholna i alkoholna pića prema hotelskom planu (detalji na sajtu hotela).
www.mermaidhotelnclub.com/

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema turskih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.

Program / Cenovnik

TABELA

(za sve termine, strelica udesno →)

Dobro je znati

Valuta – rupija, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – engleski, singalski
Viza – građanim Srbije je potrebna, aplicira se online ili se dobija po sletanju i iznosi oko 35USD
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, suvi period je od novembra do aprila i vlažni period je od maja do oktobra

Šri Lanka je ostrvo smešteno u južnoj Aziji u Indijskom okeanu, prepuno kulturnih i nacionalnih blaga. Istorija Šri Lanke datira unazad preko 3.000 godina i smatra se jednom od najdužih dokumentovanih istorija u svetu. Cejlon (stari naziv) je bio centar budističke religije i kulture u antičkom dobu, a jedan je od retkih preostalih prebivališta budizma u Južnoj Aziji.
Kako celo ostrvo odaje utisak kao da je zaboravljeno u vremenu, samo putovanje sa jednog na drugi kraj ostrva može trajati mnogo duže nego što ste planirali. Iz tog razloga, preporuka je da budete smešteni na nekoj od prelepih plaža sa zapadne strane u blizini gradova Negombo, Kalutara ili Bentota.
Ova mesta su dobro polazište I za razne izlete u unutrašnjost ostrva koji se smatraju nezaobilaznim kada govorimo o ovoj destinaciji (razne ture u pratnji lokalnih vodiča Vam možemo organizovati I mi)
Zbog svojih prirodnih lepota Šri Lanka je dobila epitet – biser Indijskog okeana. Ostrvo obiluje bujnim tropskim šumama, belim plažama i raznolikošču krajolika. Najveći nacionalni park Yala prostire se na 1500m2 a u njemu, pored 32 vrste sisara, žive I slonovi I leopardi.
Najveći grad je Kolombo gde se nalazi I međunarodni aerodrom.
Na ostrvu se nalazi čak 7 spomenika koji su pod zaštitom UNESCO-a. Kendi, okružen planinskim vrhovima, je dom svetog Budinog zuba. Sveti zub se nalazi u hramu Budinog zuba, koji tokom cele godine posećuju kako turisti tako i poklonici Budizma. Zatim Dambula sa svojim Zlatnim hramom, Polonaruva sa monolitnim Budinim statuama, prirodna tvrđava Sigirija i Anradapura, grad koji svedoči o bogatsvu i moći antičkih kraljeva.
Šri Lanka, pored Indije, važi za postojbinu ajurvedskih lekara čiji je cilj održavanje duhovne I telesne harmonije. U nekom od ajurveda hotela možete se potpuno opustiti I naći svoj mir. U prevodu Ayurveda znači životna mudrost.
Klima Šri Lanke se može nazvati tropskom. Toplotu ublažavaju okeanski vetrovi i znatna količina vlage. Prosečne temperature se kreću od 16°C do 33°C.
Zbog monsuna I povremeno jačih morskih struja kupanje u moru može biti ograničeno. U vlažnom periodu od maja do oktobra je moguće na zapadnoj obali a u suvom periodu od novembra do aprila na istočnoj obali.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e-mail: office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000€